Mat Vegetariskt

Recept på overnight oats

overnight oats

Jag får ofta ett sug efter Overnight oats – gott som frukost eller mellanmål. Det kan förberedas kvällen innan och är enkelt att ta med. Jag åt min burk utomhus en solig morgon. Det här receptet från Detox life innehåller även Actimel med bra mjölksyrabakterier som boostar immunförsvaret lite extra.

Recept Overnight oats:

1 portion

2,5 dl havregryn
2 dl havremjölk
1 Actimel utan socker
1/2 tsk salt
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma (extra gott med färsk mortlad kardemumma)

Gör så här:

Blanda alla ingredienser i en glasburk. Ställ i kylen och låt vila över natten, redo att ätas till frukost! Servera med till exempel bär, nötsmör, frön och fruktkompott. Jag åt min med blåbär, pumpafrön – och såklart jordnötssmör som alltid.

Tips! Om du ska ta med din overnight oats till mellis håller den sig sval lång tid i väskan om du häller i lite frysta bär i burken.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply