Mat Moa Moa testar Vegetariskt

Härliga ställen för hälsosam lunch, brunch och fika!

Här kommer tips på några goda ställen i Stockholm som jag testat den senaste tiden! Har du fler tips på vad jag borde testa? 🙂

Hawaii Poké

Pokébowlen med rå fisk, sushiris och grönsaker blev riktig trendmat 2016. Hawaii Poké på Mäster Samuelsgatan var den första pokérestaurangen i Skandinavien som började servera den här fisksalladen från Hawaii. Supergott, fräscht och matigt! Jag tog en Maui Classic med chilimayo, lax och mango. Vill man ha sittplats gäller det att vara ute tidigt – här finns bara ett miniatyrbord och några ståplatser.

STHLM Raw

Jag har länge följt STHLM Raw och deras smarriga rawfoodbakverk på Instagram. Ett mysigt café på Söder med rawfika och lunch. Såhär i semmeltider testade jag deras rawfood-semla med en matchalatte till. Väldigt liten men mycket god! ”Brödet” på semlan bestod av liknande ingredienser som en rawfoodboll med nötter, frukt och lite havre och kardemumma. Den var fylld med mandelkräm och en ”grädde” gjord på cashewnötter.

Greasy Spoon

Brunch hela dagen! Greasy Spoon finns både på Söder och i Vasastan. Gott om plats och barnstolar vilket var toppen då mina vänner hade med sig barnen. Vi åt gröt kokt i mandelmjölk och banan, chiapudding och toast med banan. Gott allting. Deras blåbärspannkakor och morotskake-pannkakor som några bredvid oss beställde såg galet goda ut, det får det bli nästa gång.

Fler tips på hälsosamma caféer

Acaibowls och raw-fika

Prisvärd brunch

Ekologisk food court

Mitt favoritcafé

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply