Moa Yoga

Tummen upp alla som kan spreta med tårna!

Kan du spreta med dina tår? Testa!

Det kunde inte jag förrän ganska nyligen. När jag kör yogavideos eller går på yogaklass säger instruktören ibland ”Spreta med tårna, spreta så att du kan se emellan dem”. Hur tusan då? tänkte jag första gången och tog i utan att tårna rörde sig det minsta. Det har känts som att jag haft noll kontroll över hur mina tår rör sig. Som att hjärnan inte haft några kopplingar förutom till stortån. 

Jag gillar de här lekfulla delarna med yoga, som att försöka spreta med tårna eller att ligga i positionen Happy baby. Jag har övat och övat och nu börjar jag kunna spreta med tårna. Det kräver stor koncentration. De ser lite lustiga ut och jag tror att de verkligen behöver det efter alla år instängda i strumpor och skor.

Dessutom är det bra för både balans, styrka och spänst. Med bättre pejl på fötterna och tårnas muskler minskar även risken för skador. 

Kram, Moa


Läs även:

3 tips mot ömma hälsenor

Att ta hand om fötterna


You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply