Forskning Mindfulness Moa

Senaste hälsotrenden: Forest bathing

Eller varför vi mår bra av att vara i naturen. Jag läste igår kväll en intressant artikel i Washington Post om ”Forest bathing” – att uppleva skogen – som blivit en ny hälsotrend i Usa. Lite roligt att det är en trend att vara i skogen, men vilken bra trend! 

Att spendera tid i skogen har stor positiv påverkan på vår hälsa. Att ta del av alla vackra intryck, att lyssna på ljuden och uppleva dofterna. För mig ger det ett lugn att vara i skogen och jag mår bäst när jag har nära till naturen.

Trenden Forest bathing baseras på en japansk praktik som kallas Shinrin-yoku och betyder att ta in skogens atmosfär. Men kort sammanfattat så behöver det inte vara svårt eller göras på ett särskilt sätt, bara att komma ut och njuta av skogen har mängder av fördelar. Studier visar att i skogen går puls, blodtryck och stresshormoner ner. Att hänga i skogen får oss att vara mer närvarande. 

Ut och njut!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply