Löpning Mindfulness Moa testar Sportmode

Test av nya Fitbit Ionic

fitbit ionic

Under två veckors tid har jag testat den nya Fitbit Ionic. En sportklocka som mäter allt ifrån puls, till steg och sömn. Jag har blivit väldigt förtjust i den, den bjuder på många användbara funktioner och intressant statistik. Klockan kopplas till Fitbit-appen där man kan se ännu mer utförlig information och följa sina framsteg.

För mig har det varit extra intressant att följa pulsen under löpningen men även att få bättre koll på min vilopuls och hur min sömn ser ut – Ionic mäter nämligen dina olika sömnstadier och visar hur lång tid du spenderat i djupsömn, REM-sömn, ytlig sömn och hur många gånger du vaknat under natten. Jag gillar även appens tips på hur vi kan förbättra vår sömn, kondition och mående överlag ur många perspektiv.

För mig har det de senaste dagarna nästan blivit en sport att se hur lågt jag kan komma i puls genom andningen under mina avspänningsövningar. I början kom jag ner till 51 och idag blev mitt rekord 38 slag i minuten. Kanske lite motsägelsefullt att väva in prestation i avspänningen, det är inte något jag brukar göra men såg det mest som en spännande grej att testa.

Ett urval av funktioner hos Fitbit Ionic:

 • Vattentät ner till 50 m
 • Guidade träningspass
 • Pulsmätning på handleden
 • Upp till fem dagars batteritid
 • Automatisk spårning av träningspass – det gör inget om du glömmer att starta eller stoppa passet i klockan
 • GPS
 • Distans, kilometertid och stegräknare
 • Musik via Bluetooth
 • Känner av om du suttit stilla lång tid och uppmuntrar till rörelse
 • Sätta upp och följa vägen mot olika hälsomål
 • Inom kort kommer du även att kunna göra betalningar med klockan genom att koppla ett kort till den

fitbit ionic relax mode

En till funktion jag gillar är Fitbits relax mode – guidad avspänning på ett par minuter nära tillhands!

Löpning Moa testar Styrketräning

Pumpa på Barrys Bootcamp

I veckan firade jag halloween med två pass på Barrys bootcamp. Det blev mycket pumpande… Jag och Charlotte fick följa med Elin som är coach där på ett helkroppspass. Tufft men roligt! Jag är så imponerad över Elins energi och hur hon hejade på oss hela passet. Ofta springer jag själv och i ett ganska bekvämt tempo, här utmanade vi det under snabba intervaller och rycktes med av att springa jämsides. Jag var extra peppad på att träna efter en veckas träningsuppehåll med feber, penicillin och en spökande visdomstand. Efter tillfällen som det är jag så tacksam över att kroppen fungerar och kan träna.

Ett par dagar senare var det dags för Barrys halloweenpass med Stina. Coacherna Elin och Jonathan i denna fantastiska utstyrsel hade förberett ett galet pass med läskig musik och pumpor istället för vikter i ett rökfyllt rum. Jag bar velourdräkt vilket jag inte rekommenderar att träna i, men det var ingenting jämfört med killen några löpband bort som sprang i sumodräkt. Folk gick verkligen all in på temat, så roligt! Jag hoppas på ännu fler temapass <3

Event Träning

Träning och afterski med Kari Traa

charlotte beijer moa quist

Skidsäsongen närmar sig och på ett event med Kari Traa och Stadium fick vi fjällenkänsla mitt i stan häromveckan. Jag och Charlotte har haft glädjen att hänga på flera event tillsammans den senaste tiden. Jag tycker det är så roligt att åka skidor men har ingen resa inbokad den här vintern än. Ska någon av er till fjällen?

Skidåkaren Ida Ruder höll ett lekfullt pass på Urban Delis takterass där vi fick testa Kari Traas snygga underställströja. Passet avslutades med massa godsaker: våfflor, smörrebröd och bullar med varm dryck och brasa. Så mysigt!

Här kommer ett bildregn från vår eftermiddag.

kari traa

kari traa träning

malin nylén ida ruder

Ida Ruder, Malin Nylén och Alexandra Öhrlund.

kari traa

termos

urban deli takterass

Mat Vegetariskt

Recept på overnight oats

overnight oats

Jag får ofta ett sug efter Overnight oats – gott som frukost eller mellanmål. Det kan förberedas kvällen innan och är enkelt att ta med. Jag åt min burk utomhus en solig morgon. Det här receptet från Detox life innehåller även Actimel med bra mjölksyrabakterier som boostar immunförsvaret lite extra.

Recept Overnight oats:

1 portion

2,5 dl havregryn
2 dl havremjölk
1 Actimel utan socker
1/2 tsk salt
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma (extra gott med färsk mortlad kardemumma)

Gör så här:

Blanda alla ingredienser i en glasburk. Ställ i kylen och låt vila över natten, redo att ätas till frukost! Servera med till exempel bär, nötsmör, frön och fruktkompott. Jag åt min med blåbär, pumpafrön – och såklart jordnötssmör som alltid.

Tips! Om du ska ta med din overnight oats till mellis håller den sig sval lång tid i väskan om du häller i lite frysta bär i burken.

Event Kampsport Styrketräning Träning

Healthy Happy Hour

plankan pilatesboll

The Workout Plan har ett roligt koncept på fredagar: Healthy happy hour på Studio Levels. Tillsammans med Best of you fick jag en peppig start på gårdagen med ett gäng härliga tjejer. Under 45 minuter körde vi olika stationer, pumpade musik i högtalarna och boxades.

marie emre

Sprudlande Marie Emre som driver The Workout Plan hade förberett ett roligt pass.

studio levels healthy happy hour

Studio Levels är en kombinerad träningsstudio och skönhetssalong på Kungsholmen.

rep träning

De här repen känns i ryggen idag.

charlotte beijer

Charlotte kör tricepspress.

studio levels

Pilatesbollar kan användas till mycket, här gör Clara en magövning. Vi jobbade ca 30 sekunder på varje station med vila emellan.

studio levels boxning

Passet avslutades med boxningshandskarna på och slag på mitsar.

noa relaxation

Vi pimplade avslappningsdrycken Noa som inte innehåller något koffein och fick med oss en The Healthy Box hem att testa.

the workout plan

Fotocredd: Janis Saulis

Tack för en rolig energiboost och start på dagen! För dig som är sugen på att testa så håller de en klass även nästa fredag.