Okategoriserade

Träningens magiska kraft

Jag har flera gånger skrivit och berättat om hur jag blivit hög på träning, speciellt efter ett träningsuppehåll. Jag kan inte sluta att förundras/imponeras/fascineras av denna effekt. Den är magisk. Alla går igång på olika saker, jag vet… För att få den där riktiga 100%iga effekten då jag inte kan hålla tillbaka leendet och känner att varje liten cell i min kropp jublar ”jippi!!” så måste jag ta ut mig totalt. En promenad eller en löprunda kan få mig på bättre humör men ska jag studsa omkring med ett fånigt leende och tycka att livet leker så ska det vara riktigt tufft, svettigt och gärna en ”nära-döden”-upplevelse  inblandad. Denna kick är som sagt magisk och fascinerande hur den kan påverka en.

Ett exempel. Jag springer en del. Tycker oftast inte att det är speciellt kul. Ganska långtråkigt. Framför allt om det går lite trögt och man inte kommer in i flytet. Så, därför brukar jag tröttna och stanna eller åtminstone vilja stanna redan efter 2-3km. Uttråkad och känslan ”det här är lite jobbigt och lite tråkigt..” (min hjärna är väldigt lat och bekväm och har otroligt lätt för att tröttna på saker och ting..). Det är ju dock inte alls på långa vägar lika jobbigt som annan träning jag gör – utan främst understimulerande!!!. – ja, ni fattar nog grejen. Men, i lördags så körde jag och en kompis backträning i Hammarbybacken. Backträning – sjukt jobbigt men mycket roligare! Det händer ju nåt :). Man utmanar sig själv och det går snabbt över. Hur som helst, vi körde flera vändor med jogg och kort vila mellan, sammanlagt ca 1 timmes träning. Underbara träningskicken infann sig. Jag bestämde mig för att gå/promenera hem.. men när jag tagit båten över från Hammarby sjöstad till söder så kände jag att jag hade lite för mycket energi i kroppen för att gå.. så jag började jogga lite lätt.. och innan jag visste ordet av så hade jag joggat genom söder, över gamla stan och hem till vasastan (ca 5-6km). Det är ingen jättebedrift men det som fascinerar mig är att jag efter backträningen (som egentligen gör benen stumma och värkande) kan njuta av en löprunda på 5-6 km utan att ha en tanke på att stanna. Hemligheten: Kicken – den magiska kicken. Love it! Synd bara att den inte håller i längre eller att man kan spara den på burk :). Tänkt vad man skulle kunna tjäna pengar på att sälja träningskickar – värsta knarkhandeln.  Humm.. eller vänta, är det kanske det en träningsanläggning/PT gör? ;)

Förstår du inte vad jag pratar om? Har du aldrig upplevt denna kick? Byt eller åtminstone testa en ny träningsform. Jag är övertygad om att alla kan uppleva den. Kanske där du minst anar det. Några får den av yoga, andra av ultralöpning, zumba, tennis, dans, styrkelyft – you name it.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply