lunch & middag

Lax med citron- och dilldoftande nöttäcke

Bra laxrecept är en bristvara hos oss. Det här känns både nytt och fräscht.

För 4 portioner behöver du:
3 paprikor, helst röda och gula, skurna i stora bitar
2 zucchinier i tjocka skivor
2 rödlökar i klyftor
salt, peppar
en skvätt olivolja
1 litet ägg
rivet skal från 1 citron
en näve finhackad dill
1 msk krossade valnötter
2 msk mandelmjöl
4 bitar laxfilé

Så här gör du:
Värm ugnen till 180 grader. Lägg paprika, zucchini och rödlök i en ugnsform eller långpanna, salta och peppra och ringla över olivolja. Sätt in grönsakerna i ugnen medan du förbereder fisken. Vispa upp ägget i en skål och tillsätt rivet citronskal, dill, valnötter och mandelmjöl och blanda allt noga. Krydda med en nypa salt och rikligt med svartpeppar.
Ta ut grönsakerna ur ugnen efter 10 minuter och lägg på laxbitarna men inte för tätt. Strö nötströsslet i ett jämnt lager över varje laxbit och ugnsbaka i ytterligare 15–20 minuter (överstek inte laxen – då blir den torr).

Receptet är hämtat ur boken ”Blodsockerkoll på 8 veckor – kokboken” av Clare Bailey och Sarah Schenker. Foto: Joe Sarah Förlag: Bonnier Fakta

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply