frukost

Ebba von Sydows favorit – nötgranola

Om man frågar systrarna von Sydow vilket som är deras eget favoritrecept så blir det här svaret – nötgranolan. Ät den med en skål naturell yoghurt och färska bär eller strö den över en fruktsallad!

För en sats (cirka 7–8 dl)behöver du:
4 dl blandade naturella nötter (vi använder 1 dl vardera av hasselnötter, mandel, pekannötter och valnötter)
1 dl linfrön
1 dl solrosfrön
1 dl grovriven kokos
2 msk kokosolja
2 msk vatten
2 msk honung eller lönnsirap
2 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1 nypa salt

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop nötter och frön. Smält kokosolja och rör ihop med vatten, sötning och kryddor och salt. Rosta på en plåt med bakplåtspapper i cirka 1⁄2 timme.
Rör om 1–2 gånger under tiden. Förvara granolan i en lufttät glas- eller plåtburk, så håller den sig längre och bevarar ”crunchet”.

Receptet är hämtat ur systrarna von Sydows bok ”Små stunder med systrarna von Sydow”.

Foto: Rickard Rönnerstam Förlag: Bonnier Fakta

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply