frukost

Smulpaj till frukost

Breakfast crumble är precis samma sak som smulpaj, men i en frukostvänlig version.
Breakfast crumble är godast ljummen, men går utmärkt att förbereda dagen innan och äta kall eller värma i mikrovågsugnen när det är dags för frukost.

Topping
1,5 dl havregryn
1 dl sötmandlar
3 msk pumpafrön
2 krm mald kardemumma
2 msk rörsocker eller kokossocker

Fyllning
250 g blåbär
250 g björnbär
1,5 msk majsstärkelse
2-3 msk rörsocker eller kokossocker
2 msk riven kokos

Gör så här:
Sätt ugnen på 180 grader. Blanda havregryn, sötmandlar, pumpafrön och kardemumma
i en skål. Rör ner oljan i ingredienserna, blanda noga. Används kokosolja kan du med fördel värma kokosoljan i mikrovågsugnen i några sekunder så att den blir flytande. Om du använder frysta bär, så låt dem tina. Vänd samman bär, socker och majsstärkelse. Mosa bären lätt. Smörj en ugnsform à cirka 20 x 15 centimeter med kokos- eller rapsolja. Fördela bärsmeten i formen och toppa med havreblandningen. Avsluta med att strö riven kokos på toppen. Grädda mitt i ugnen i cirka 25-30 minuter eller tills bären bubblar och toppingen är lätt gyllenbrun.
Servera ljummen eller kall tillsammans med valfri mjölk eller yoghurt.

omslag
Receptet är hämtat ur Maria Strömberg Bååths bok ”Made by Marys gröna frukost”. Foto: Maria Strömbergh Bååth Förlag: Pagina

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply