frukost mellanmål

Blåbärsgranola

1 plåt
5 dl bovete
1 dl linfrö + 2 dl vatten
4 msk Active Blåbär
1 dl kokoschips eller kokosflingor
5 msk kokossocker
2 krm salt
2 tsk vaniljpulver

Blötlägg linfrö + 2 dl vatten i en skål och låt svälla i 4-8 timmar. Häll bort vattnet från bovetet och skölj noggrant. Rör samman bovete, linfrö och resten av ingredienserna och smaka av med kokossocker och blåbärspulver. Bred ut granolan över en plåt med bakplåtspapper och torka i torkugn eller vanlig ugn 42 grader i cirka 8-10 timmar. Granolan är klar när den är helt torr och kan brytas i bitar.
Förvara i rumstemperatur i tätslutande burk.

Receptet innehåller produkter ur Holistics nya produktserie Active. Vill du ta chansen och vinna ett paket med de nya produkterna? Tävla här.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Ny matinspiratör: Min kropp säger ja till rawfood | HEALTHY LIVING
    18 september, 2015 at 12:18

    […] Blåbärsgranola Rödbetskex Sassy Grassy smoothie Solskenswrap med rödbetsaioli Hampabollar med raw grönsakstabbouleh […]

  • Leave a Reply