lunch & middag

Risnudelsallad med koriander och jordnötter

För 4 portioner behöver du:
200 g risnudlar
ev neutral olja
1 rödlök
1 röd paprika
150 g sockerärter
1-2 dl salta jordnötter
1 kruka koriander

Dressing:
2 vitlöksklyftor
1/2-1 röd chili
3 limer, finrivet skal och saft
3 msk rapsolja eller annan neutral olja
2 tsk sesamolja
1/2 tsk salt
1/2 dl mango chutney

Såhär gör du:
Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Blanda dem ev med lite olja så att de inte klibbar ihop i durkslaget. Skala löken. Dela och kärna ur paprikan. Strimla lök, paprika, och sockerärter fint. Stöt jordnötterna i en mortel eller hacka dem med kniv till önskad storlek. Skala och pressa eller riv vitlöken. Dela, kärna ev ur och finhacka chilin. Blanda vitlök, chili, limeskal (endast det gröna) och limesaft med resten av ingredienserna till dressingen. Vänd ner grönsakerna och blanda ordentligt. Låt dem gärna dra en stund.
Hacka koriandern. Blanda grönsaker, nudlar och koriander på ett serveringsfat eller i en skål. Toppa med jordnötterna eller servera dem bredvid.

13061931_O_1-1
Receptet är hämtat ur ”Vår kokbok Vegan”. Foto: Wolfgang Kleinschmidt Förlag: Norstedts

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply