lunch & middag

Doreen Månssons sallad på vaxbönor

Det här receptet kommer från Doreen Månsson, programledare och tv-producent, som hittar lugnet i trädgårdsarbetet. Gillar tanken på att äta det man själv odlat. Skarpt. Läs också om Doreens tips på enkla ätbara saker att odla här.

jordbord_vaxbsallad_MR08

För 4 portioner behöver du:
300 g vaxbönor
5 frisésallatsblad
1 selleristjälk
1 näve pinje- eller valnötter
1/2 msk lätt stötta fänkålsfrön
saften av 1/2 citron
1 skvätt olivolja
flingsalt
svartpeppar

Såhär gör du:
Snoppa och skölj vaxbönorna. Koka dem i lättsaltat vatten i 5-8 minuter. Skölj dem i kallt vatten och låt rinna av. Riv salltsbladen och hyvla selleristjälken tunt. Rosta pinje- eller valnötterna och fänkålsfröna i en torr stekpanna. Blanda sallaten och sellerin med bönorna i en bunke och tillsätt pinje- eller valnötterna, fänkålsfröna, citronsaften och olivoljan. Strö över salt och peppar och blanda runt igen.

9789174244403
Receptet är hämtat ur Doreen Månssons bok ”Doreens trädgård & kök”. Foto: Maria Rosenlöf Förlag: Bonnier Fakta

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Bota stressen med händerna i jorden! Doreen Månsson tipsar om det bästa ätbara för trädgård och balkong | HEALTHY LIVING
    6 april, 2015 at 06:37

    […] Tips! Laga Doreens sallad på vaxbönor! Receptet hittar du här. […]

  • Leave a Reply