Allt möjligt Frida Träning

Stress – klart händer det mig med.

Som jag skrev på instagram i går (fridaflow) så var det en stressig onsdag. Japp, det händer mig med;)

Väldigt skönt att jag prioriterade träningen och lät mitt bokade möte med mig själv bli av. Jag tog snabba steg till 5:45 pendeln på morgonen, tidigt för att hinna med dagens utmaningar.

Jag jobbar med hälsa, jag vet så väl vad stress gör i kroppen, jag anser faktiskt att det är vår största hälsobov.

Jag vet också hur lätt det är, hur lätt det är att det är precis vad vi inte ska prioritera bort som vi just prioriterar bort när vi har perioder med hög belastning. Att vi inte tar hand om oss, att vi sover mindre, äter sämre och hoppar över träningen. Det  ju i precis de situationer vi behöver det allra allra mest.

Igår var det väldigt nära att jag hoppade över träningen. Jag hade bokat träning med Lisa och Charlotte från Runday – röd cardio. Tim var dålig (fast det visade sig att han var frisk)  så Thomas var hemma till lunch och vi byttes därefter av. Självklart gör det ingenting om träningen inte blir av emellanåt men just i går var en sådan dag när jag hade extremt mycket i huvudet. Efter hela 7 dagar av data trassel när hela vår verksamhet blir lidande, bokning, betalning, scheman mm. Då blir det väldigt mycket administration som måste tas igen, många kommande projekt på gång där materialet inte gått att komma åt, rapportering och annat på axlarna så kände jag själv att andningen helt plötsligt satt i bröstet.. nooo good. Att jag blev irriterad på datakillarna som inte kom istället för att fokusera på något jag kan påverka mer osv..

Jag valde att gå upp lite tidigare och faktiskt bränna av det där passet, ett pass fyllt av energi från mina medtränande och Hasse som coach. På riktigt, herregud vad det ger en påtaglig positiv effekt direkt. Efteråt kände jag mig klar i tanken, ren i sinnet, snabb på tangenterna och fokuserad på uppgiften. Efter mys och lek med Tim i närvaro kunde jag vara effektiv och få mycket gjort på mindre tid.. så värt det.

Klart att det händer oss med, vi som jobbar med hälsa. Vi är nog i regel väldigt duktiga på att prioritera våra kroppar och vårat sinne, vilket är jättebra. I går reflekterade jag verkligen, jag upplever att jag har en fin harmoni i mitt jobb som är fantastiskt, min fina familj, mina underbara vänner, vi äter för det mesta bra, vi prioriterar välmående, att skratta, att återhämta, att leva. Även om det blir en hel del jobb så känns inte belastningen för hög när jag brinner för det jag gör och har medarbetare som är guld värda. Jag är oerhört glad och tacksam för det liv jag lever och känner samtidigt att jissus vilken påfrestning för kroppen om vi åker bil till jobbet, stressar igenom dagen, sitter inne, inte tränar och äter snabbt och mindre sunt.. vem kommer och tacka dig när kroppen ger vika och inte pallar trycket. Jag svarar ingen. Tur att det aldrig är för sent att börja ta hand om sig, och vad nyttigt det är att dippa ibland för att sedan få uppskatta lite extra.

Två riktiga tröttmössor efter hård cardio.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply