Training

VECKANS KOMPISTRÄNING MM! 

Hoppas ni haft en mysig midsommar. 

Vi hade en härlig dag och kväll. Vi firade med min exman Kent, Thomas, jag och barnen, precis så som vi önskar ha det, avslappnat, trevligt, god mat och lugnt. 

Veckorna har sprungit i väg efter att vi kom hem från Kreta. Tycker över lag den här perioden precis innan semestrar brukar vara intensiv, så även i år. Har därför varit lite frånvarande här på bloggen. Känns som många av oss kör stenhårt för att sen krascha in i semestern:) tänkte undvika göra så. 

Jag lovade veckans kompisträning, den kommer här. Den här gången blir det personalträningen vi körde i onsdags. Sebastian gjorde upplägget. Blev hysteriskt jobbigt. 

Efter uppvärmning jobbade vi två och två.

I Go you Go: 

12 mi:

6/6 hantelryck

6 shuttleruns (12 längre på vår 10 m bana)

Sen 12 min:

20 m utfallsgång med viktplatta (OH) Raka armar, plattan över huvudet. 

10 raka benlyft. Sitt på marken med raka ben, fingertoppar i golvet vid var sin sida av benen och lyft benen. 

Tot 24 min jobb och vi alla blev helt slut. 


I veckan var jag också med på ett fint event. Blev medbjuden av Casall, så Josefine, Marie och jag var med. Starka kvinnor som använder sitt entreprenörskap och varumärke till att förändra världen. Bl.a. Med Rachel, ”yoga girl” och 109 world, popup event mfl. Reflektion, inspiration och mingel. Pengarna som kom in under kvällen gick oavkortat till en vårdhem som jobbar med sexuellt utnyttjade flickor i Kongo. 

Så här dagen efter midsommar gick jag och Tim upp, väckte kroppen lite så här;) 


Fick skönt sällskap.. 

Training

VACKERT I SOCKERBUBBLAN!

(På bilden.. ni ser, Timpan är längst till höger och redan under vattnet:) 

Ja, då var vi hemma igen efter en vecka på Kreta. 
Varmt, vackert, fint väder och helt galet mycket badande. 

Det dröjer nog innan vi åker på detta sätt igen dock. Vi åkte denna gång till ocean beach club med Ving. Tänkte att det kan vara värt att testa när vi läste det här:

”Njut av hav, himmel och harmoni. Här ges möjlighet till rofyllt familjeliv med tid att umgås. Välkommen till ett designhotell med avslappnad atmosfär. Ocean Beach Club by Sunwing Family Resorts har allt som hör ett Sunwing till, bara extra snyggt paketerat”

Vi har tidigare inte åkt med Ving och heller inte till ett rent familjehotell. Förra året var vi på Sensatori på Teneriffa med TUI som var helt magiskt. Vacker miljö en blandning av restauranger, smakfullt inrett, supertrevlig personal och trevliga människor som semestrade där. Fina aktiviteter för barn men med en mycket blandad målgrupp. 

Det ligger ju helt och hållet hos oss men vi upplevde inte detta så harmoniskt och rofyllt. Kanske var det för att vi hade för höga förväntningar, kanske var det för att vi var i behov av ett större lugn. Vet inte om det var just denna vecka som det var extra mycket folk. Jag har många som varit på O.B.C och tycker det är toppen på alla sätt. Så det kan säkert variera från tillfälle till tillfälle och självklart att vi har olika preferenser och upplever olika. Vi var bara svenska, några norska och finska barnfamiljer där av de vi mötte. 

Hög ljudvolym, mycket folk och slamrig restaurang. Jag upplevde det stressigt, och mycket sockerhöga barn som triggas av varandra, vilket inte är deras fel, det är såklart en konsekvens när sockret är ett faktum morgon, lunch och kväll. Framförallt upplevde vi en avsaknad av respekt för varandra bland vuxna och mer att det är viktigt att komma först till buffén. Så inget alls gentemot Ving, hotellet är jättefint, miljön underbart, personalen väldigt trevlig och jobbar förbrilt åt oss gamar som slafsar i oss för mycket mat på kort tid. 

Resan supersmidig, incheckning likaså. Enkel incheckning med bagage direkt på hotellet vid avresa som också var mycket enkelt och smidigt. Jag förstår konceptet med Lollo och Bernie och stor eloge till all personal som jobbar så bra med barnen, (och föräldrar) vi var en del på systerhotellet där de höll till. Rutschkanor som vi åkte så många gånger så mitt hår var som svinto efter allt klor tillslut. Alla gäster på O.B.C har tillgång till Sunwings stora utbud av aktiviteter och faciliteter (men inte tvärtom). Måste vara både svettigt och tufft att gå omkring i Björn och giraffdräkt på dagarna. 

Det är nog mest oss jag reagerade över, oss människor, vuxna människor i vårt beteende gentemot varandra. Får lite ont i magen av den enorma konsumtionen av mat, där all inclusive innebär snacks som glass, läsk, toast, sprit emellan huvudmålen. Och om folk vill äta och dricka hela tiden må så vara men att se, vara närvarande, bry sig om andra vara trevlig mot personal som jobbar kan ju få vara kvar. Det är intensivt att resa med små barn såklart men här blev det upphöjt och stressat. 

All inclusive har vi åkt tidigare men med en betydligt mer avslappnad känsla där vi suttit i lugn och ro och njutit av god mat gjord av fina råvaror och medmänniskor som respekterar, uppmärksammar, känner av och känner in. Där Tim själv fann ro att krypa upp i sin vagn och somna när vi hade ätit middag. 

Här var respekten mot personalen nästan noll, det tappades tårta, glass, mat på golvet där föräldrar bara går vidare och läsk som spills utan att någon säger till. Thomas hjälpte till flera gånger och torkade upp både läsk och chokladmousse och fick knappt ett tack. Redan på planet ner var det en liten tjej som tappade sin bricka som landade upp och ner i mittgången precis när maten delats ut. Thomas satt längst ut så han gick upp i sin strukna skjorta, ingen annan gjorde något alls, tog alla servetter som fanns för att torka upp, bl.a. Chokladmousse som hamnade ut på golvet. Han tar sedan den brickan och alla tokkladdiga pappret och håller det ovanför sin bricka. Så vi hjälps åt med att försöka hålla i allt kladd. En stund senare kommer en flygvärdinna som missat incidenten men där någon sagt till. Hon frågar familjen framför med brickolyckan vad som hänt och säger – å ska jag plocka av åt er här då. Ja gärna säger mamman och ger sin bricka utan minsta hint om att de skulle kunna få hjälpa oss som satt med flickans bricka och allt pappers kladd i knät. Så vi satt med kladdet fint och väntade tills det var dags att plockas av. Visst är det fascinerande. 

 Vi hade frukost, lunch, middag de flesta dagar inkluderat men valde att inte ta allt därimellan för att det just finns en risk att överkonsumera allt för mycket bara därföratt och av rent skräp dessutom. Det klart att barnen kan få äta glass tyvärr upplever jag att här blir det ingen njutning utan det lassas in utan att det uppskattas på samma sätt som att det blir nån gång då och då. 

Allt socker som florerade, där barn blir galna när de inte får sin 4:e glass och efterättstallrikar till frukost, lunch och middag är regel, så lite snacks, läsk, glass och toast mellan det. Vuxna passar på att dricka drinkar så plastmuggarna är staplade på varandra vid sidan av solstolen. Är detta en spegling av vårt samhälle? Förstår fullt att 50% av Sveriges befolkning är överviktiga. Hur ska det finnas utrymme att landa, känna, tänka. Vi är så stressade. Jag generaliserar och jag tror att fler kanske tänkte som vi men jag blev faktiskt chockad. 

Vi hade en lägenhet med altan och inte egen pool som också fanns att välja, det hade nog varit en helt annan känsla. Miljön är verkligen så fin och havet underbart härligt. På stranden var det också mycket mindre folk, underbar sandbotten. Sanden på stranden blev väldigt varm så bra med flippflopps på fötterna. 

Nu var Tim så otroligt glad i att bada, (Tindra också men hon är ju stor tjej nu och lyssnar, Tim verkade ha för mycket vatten i öronen för det) så vi kom ju knappt upp ur poolen till lunch, vi hittade en bra rutin att äta sent då det var mindre folk.

 Jag och Tindra tränade på morgnarna och Thomas körde eftermiddagspasset. Fint hotellgym och underbar utsikt. Vi hittade våra rutiner och vårt sätt att fylla våra dagar och njuta av miljön. Vi hittade en plats vid en av poolerna där beläggningen var mindre och valde tider när det var minst folk i restaurangen och åt några kvällar på ala carte restaurang. Vi badade både i hav och pool dagarna i ända. Tim och Tindra fullkomligt älskade det. 

Vi är alla olika och det är en lyx att kunna välja att överhuvudtaget kunna åka i väg och hur vi vill spendera vår semester. Säkerligen många som uppskattar att åka som vi gjorde nu. Vi hade också en bra resa, vi gör det dock gärna på ett annat sätt nästa gång. 

Blandade bilder från både O.B.C och Sunwing

Fint och starkt träningssällskap. 

Semester känsla..

Efter 5 dagar oavbrutet badande så däckade Tim ofrivilligt, kastade mig ner och passade på att ligga vågrätt en stund:)


Training

MITT I KAOSET FLYTTADE VI FOKUS TILL GÖTEBORGSVARVET!

Ja Jissus vilka två veckor det varit.

Vi spontanköpte tydligen ett hus för två veckor sedan. Det var verkligen spontant då vi verkligen inte haft en tanke på att flytta. 

Som jag skev på fb i fredags så håller jag Anders Kjellberg högst ansvarig 🙂 

Han delade sina vänners hus som var till försäljning på fb med en ingress som: vill egentligen inte att vårt ”midsommarfirande” ska säljas men delar ändå. 

Det fångade mitt intresse, visade Thomas och vi åkte och tittade. Barnen blev superförtjusta och vi med. Ett gammalt hus men väldigt charmigt så ja.. vi köpte huset. Vi köpte huset när allt annat händer. Vi tänker att ja varför inte, chansen är nu, vi tar den. Vi hoppar! 

Det medföljde såklart en väldig kaos på alla plan. Vi vill få vårt hus superfint och bestämde oss för att göra betydligt mer än vad som borde gå på så kort tid. Tack min älskade bror och världens bästa snickare Stefan för det. Fantastiskt fint och snabbt jobb. Jag och Thomas slet som galningar på riktigt. Blev stammisar på byggvaruhusen på några dagar. Vi hyrde förråd på Pelican storage och så har vi tok röjt. Allt i från bänkskivor till 1 ton sten. Herregud vad prylar vi samlat på oss också. Bra att flytta ibland tror jag minsann. 

Mitt i allt var vi och firade vår vän Joakim som fyllde 40 år. Ville vi ju inte missa det för allt i världen och det var verkligen superkul. Tack bästa Jocke och Louise för underbar kväll!! 

En knapp vecka senare hade vi en liten medlemskväll på jobbet, samma dag som fotningen av huset. Så från att fixa det sista innan fotningen till Cardio med DJ och discolampa. 

Grym DJ, Alexander,  och fin hjälp av min vän Thomas Jurander, bästa teamet, glada medlemmar och tilltugg från Niklas & friends. Väldigt härlig kväll. 

Sen på fredagen em efter styrelsemöte bar det av till Göteborg på eftermiddagen. Vi pratade mycket om vi överhuvudtaget skulle åka då vi kört så hårt och gått ”all in”på att röja. Sent i säng och upp supertidigt i ottan. Vi bestämde att vi åker bara för att få släppa huset för om så bara för en dag. 

Väl på lördagen lovade vi varandra att gå på känsla och det gjorde vi. Vet inte om jag fick någon form av adrenalin påslag av att vi fixat första delen med att huset fotats och lagts ut på hemnet fredag kväll. Jag hade så kul lopp, körde lite high five med barn längst banan och sprang skönt på något vis i alla fall i dryga 14km. Chansade även på att springa i ett par helt nya skor som inte rört marken utanför löplabbet innan loppet, sådär smart kan ju tyckas men det fick fint. Ni som följer mig vet att en halvmara för mig är tufft och långt. Göteborgsvarvet är det jobbigaste lopp jag sprungit men i år var det roligt och bästa känslan. Blev tom taggad för att göra det igen.

Jag har en IPhone 7 plus, den är ju rätt stor så jag hade lånat Thomas mobil för att ha musik i ena örat längst vägen. Planen var att ha musik i båda öronen när avenyn kommer, tycker den är så tung nämligen. Efter 14 km kommer andra bron och den gick förvånansvärt bra. Förra året hade jag det så tufft där. Sen på avenyn får mobilen ett ryck så Siri slår på. 

Gång på gång säger Siri rösten – ursäkta, jag hörde inte vad du sade, kan du upprepa frågan. Ursäkta, jag hörde inte vad du sade, kan du upprepa frågan. Gahhh ville bara få tyst på den. Så efter Götaplatsen stannade jag till och försökte jag få ordning men den hade bestämt sig för att inte samarbeta. 

Sista biten var riktigt jobbig, nöjd att jag tog mina sista krafter och ökade in i mål. Bara 2 min och 53 sekunder efter Thomas. Han har lovat att den lilla skillnaden aldrig kommer finnas igen så nästa år kommer han krossa mig totalt, så det gäller att njuta nu. Vid avenyn var det bara 200 meter emellan oss. Det hade gett mig extra bränsle om jag hade vetat det. Och ja för honom också, han hade garanterat fått en extra lunga och spurtat det sista.

Ja hur ska jag summera, målet var att köra på känsla, jag har tränat bra innan vårt hus köp, även om min tanke var att löpträna mer så har jag fått fina pass själv och tillsammans med min supersnabba vän och löpcoach Lisa. Jag har yogat och yinyogan, tränat styrka och kört mycket SomaMove. Vi har som sagt kört i ett det senaste och det kanske var ok att bara fokusera på annat för att sen springa ur allt:) även om uppladdningen kändes helt obefintlig. 

Min tid blev 1:51:34, ett pb för mig. Känns jättekul. 

Kände mig dessutom oförskämt fräsch i kroppen efter. Nu är vi hemma igen för ytterligare en galen vecka innan visningen. Jag kanske svimmar efter det;) 

Håll tummarna att det går vägen.. 

Kram