Löpintervaller, flås Training

VECKANS KOMPISTRÄNING!

img_9188.jpg

Härlig morgon på UCSP, ett morgonpiggt gäng som blåste ut ordentligt på Cardiopasset. 
Jag och min fin vän Tessan teamade och med oss som sällskap hade vi järngänget Annicka, Elin, Martin och Erik. Oscar höll i passet. 

Och när jag och Tessan får till Veckans kompisträning på en tisdagmorgon, då blir det såklart lite tisdagsdans. Videon orkade inte upp här så den ligger på Instagra

Upplägget som på bilden. 

Dvs all in i 90 sek för att sen vila 90 sek medans din kompis kör. 3 stationer och varje station körs 4 varv per person. Därefter byte. 
A. 7 cal rodd + 7 burpees, så många varv du hinner på 90 sek.  Vila 90 sek när din vän kör. 4 varv per person på samma station.


B. Här delade vi så 2 varv med:

20 snabba steg på skillmill + 7 ballslam

Och två varv var med:

7 cal skierg + 7 ballslamC. 6 boxhopp + 12 wallballs


Lycka till! 

✨✨

Löpintervaller, flås Training Träning

VECKANS KOMPISTRÄNING!

img_9084.jpg

Vilken ljuvlig dag det varit idag. Vårkänslor när solen lyser på klarblå himmel.

Vi har haft en skön hemma dag idag. Jag och Thomas turades om att jogga 11 km vid Edsviken, det var länge sedan jag sprang en längre stäcka. Vi båda tog det lugnt och ville bara få in lite längd. Sen har vi letat blommor, krattat på baksidan och ätit havrepannkakor. 
Fick en sådan gripande känsla av den 17 åriga killen,  Ibrahim Nasrulleyev, som var med på Talang igår, som lärt sig svenska på ett år och vet inte om han får stanna här. Han hade klätt sig så fint och var så ödmjuk. Han sjöng Tommy Körbergs Eurovision-bidrag ”Stad i ljus”. Jag grät typ hela låten.

I dag när jag sprang kunde jag inte sluta tänka på hans framträdande. Så otroligt jäkla tacksam jag är, vi alla bör vara, hur otroligt bra vi har det. Jag ska jobba hårt för att förädla förmågan att vara uppmärksam på det, att skapa sinnesnärvaro i livet, att skapa medvetenhet, reflektera över det jag/vi har, att vara tacksam för allt de jag är, att försöka ge till andra på många olika sätt.

JA just det ja det var VECKANS KOMPISTRÄNING jag skulle komma till. Den körde jag och Josefine i fredags. Josefine är en rackare på löpning och har en bakgrund inom friidrott. Löpintevaller där du gärna har en vän vid sidan. Tack Jossan för skönt sällskap! I och med höjningen på bandet så blir det ett tufft pass. Jag hade inte kunnat ha högra hastighet i fredags. Testa gärna och låt mig veta hur det kändes.

 

Vila 1 min mellan alla förutom 15sek, där vilar ni 15 sek. 1 min serievila. 

3min @ 12,0 km/tim med 1% lutning

2×60 sek @ 13,3km/tim med 0,5 % lutning

4×15 sek @ 15,0 km/tim med 0,5 % lutning

 

3min @ 12,4km/tim 2% lutning

2×60 sek @ 13,8km/tim med 0,5 % lutning

4x15sek @ 16,0km/tim med 0,5 % lutning

 

3min @ 12,4km/tim med 3% lutning

2×60 sek @ 14km/tim + 14,5km/tim med 0,5 % lutning

4×15 sek @ 16,7km/tim + 17 km/tim med 0,5 % lutning

 

3min @ 12,5km/tim med 4% lutning

2×60 sek @ 15km/tim + 15,5km/tim med 0,5 % lutning

4×15 sek @ 17,5km/tim  0,5 % lutning

Rätt mosiga efteråt då.. lycka till med passet om du testar. Trevlig kväll!    

Mind Training Träning

ÅTERHÄMTNINGS LÖRDAG!

img_9003-1.jpg

Efter en intensiv träningsvecka så behöver kroppen återhämtning.

 Killarna har slumrat om i soffan efter tidig morgon. Då passar jag på att bjuda in lite rörelse i kroppen. Så ödmjukt jag kan, långsamt, totalt kravlöst. Lyssnar på ljudet av mitt antetag och känner hur bröstkorgen expanderar ut i sidan, bak i ryggen. Skönt!

Känner mig riktigt stel idag och behöver att få igång cirkulation i kroppen. Ökad cirkulation gör att slaggprodukter lättare transporteras bort till lymfkörtlarna via blodet. Mjuk rörelse om så bara för en liten stund gör susen för snabbare återhämtning. 

Önskar er en härlig lördag!