Mind Training

EN HEL VECKA I LUGNET – tid för reflektion.

img_8839.jpg

Landar hemma efter en härlig dag på UCSP. Förra veckans utbildning i yinyoga med Ulrica Norberg var väldigt bra. Det har snart gått ett år sedan jag avslutade Ulricas 1 åriga Istha utbildning. Ulrica är otroligt duktig och jag undrar hur det kan få plats så mycket kunskap i ett huvud, måste vara all meditation, jag måste helt klart meditera mera.  I den utbildningen var bl.a. Hillevi Borga med en hel del och även denna vecka fick vi lyxen att lyssna på hennes föreläsningar.

Hillevi är fysioterapeut och fantastiskt härlig föreläsare, ödmjuk, rolig, superduktig och har en förmåga att förklara anatomi på ett enkelt och inspirerande sätt.

Sååå härligt att få sjunka ner i det pasasympatiska nervsystemet och stanna där en vecka:). Herregud var kreativitet föds och skön när man får tid att sortera och reflektera över mycket. Underbart att få sällskap av bästa Hasse och Kristin också.Å vad vi pratat bindväv..


Nu ska det bli skönt med lite yang träning i veckan dock.

Jag bara älskar mixen av hård och mjuk träning. Tror också det är av största vikt att vi försöker hitta en balans.

I min värld spelar det ingen roll om du äter perfekt (vad det nu är) och tränar regelbundet, för om du upplever stress och ingen riktig lycka känner du dig inte så där frisk, energifylld och passionerad. Vältränad möjligen men det är inte alltid detsamma som frisk, att ha en god hälsa och ett välmående hjärta. Jag har varit där själv i en period tidigare i livet, där återhämtning och reflektion kommit i skymundan av allt som ska presteras. Jag har sett för många i mitt jobb som tränar mycket och äter hälsosamt som ändå inte känner sig varken friska eller energifyllda.

Kropp och själ hör ihop, psykisk hälsa är lika viktig som fysisk. För mycket stress, inställning till utamingar i livet, för mycket träning utan vila eller sorg påverkar inte bara psyket negativt utan även våra fysiska hälsa. Likväl som dålig mat, för lite rörelse och för lite/ dålig sömn påverkar inte bara vår fysik utan även psyket. Hälsa är ingen quickfix, hälsa för mig är ett livstidsprojekt – vi är alltid ”Under Construction

Jag är på riktigt väldigt tacksam att få vara helt frisk. Att min familj är frisk. Det är en gåva. Känner att jag vill förvalta den väl. Att vara piloten, ta kontrollen och inte dras med för mycket i ekorrhjulet som går så galet fort.

Ingen kommer tacka dig för att du inte hinner med att ta hand om dig själv, inte din arbetsgivare, din familj, sina vänner och allra minst du själv.

Tillåt dig att stanna upp i bland och försök få in det din kropp behöver, det kanske inte är det samma som du vill alla gånger. I bland är det liksom lite jobbigare, att inte göra det vi kan och det vi redan är starka i eller bra på.

Vi får ont i knän, höfter och rygg men ska ändå bara köra stenhårt högintensiv träning, så kan man ju linda knät och ta en smärtstillande på kvällen för att ladda om för nästa pass, så klämmer vi in en tid hos naprapaten innan det så är det ju lugnt. Vi kanske ska stanna upp och lyssna på vad kroppen säger och att vi faktiskt gör de där övningarna vi fick av naprapat eller personliga tränare som jobbar med orsaken. Det är klart att vi ska träna det vi tycker är kul men om vi vill optimera vår hälsa, kalibrera och balansera tror jag inte att vi  bara ska slå huvudet i väggen och heller inte bara ligga i Savasana även om båda två  kan vara frestande.

Skratta mycket, kramas, sov, reflektera, känn dina känslor, träna både hårt och mjuk, meditera, njut av sund god mat och tugga den ordentligt, känn dofter, lyssna, se, va i nuet, planera in egentid,  lyft upp och ge till andra människor, var snäll mot dig själv och var ärlig mot dig själv. Kram på er!

Eating Flås Training

DEFINITIONEN AV ETT HÅLLKÄFTENPASS?

img_8609.jpg

Haha i dag tror jag vi minsann körde ett hållkäftenpass på riktigt. Vi har Thomas fina mamma på besök vilket gav en öppning för lite egentid tillsammans. Så vi började tydligen med att inte prata alls,  Thomas sa nämligen inte ett ord (på riktigt) under våra 36 min det tog att köra dagens pass på UCSP. Haha jissus vad det blev tufft. Försökte mig på att ge några pepp ord mitt i flåsandes men vet inte om jag provocerade mer eller om det kändes som just pepp, rätt oklart faktiskt, men det var min ambition. Jag blev också riktigt trött. Upplägget har jag kört tidigare och det hittar du här. Vi stormtrivs när vi tränar ihop men idag var vi betydligt tystare en vanligt, behövdes för att överleva.

En superhärlig brunch på Griffins steakhouse återupplivade oss igen. Så vi hann mysa och prata lite också. Tur, så tack snälla för det!! 
Hoppas ni har en trevlig kväll!