Eating Flås Training

DEFINITIONEN AV ETT HÅLLKÄFTENPASS?

img_8609.jpg

Haha i dag tror jag vi minsann körde ett hållkäftenpass på riktigt. Vi har Thomas fina mamma på besök vilket gav en öppning för lite egentid tillsammans. Så vi började tydligen med att inte prata alls,  Thomas sa nämligen inte ett ord (på riktigt) under våra 36 min det tog att köra dagens pass på UCSP. Haha jissus vad det blev tufft. Försökte mig på att ge några pepp ord mitt i flåsandes men vet inte om jag provocerade mer eller om det kändes som just pepp, rätt oklart faktiskt, men det var min ambition. Jag blev också riktigt trött. Upplägget har jag kört tidigare och det hittar du här. Vi stormtrivs när vi tränar ihop men idag var vi betydligt tystare en vanligt, behövdes för att överleva.

En superhärlig brunch på Griffins steakhouse återupplivade oss igen. Så vi hann mysa och prata lite också. Tur, så tack snälla för det!! 
Hoppas ni har en trevlig kväll! 

Mind Training Träning

FRÅN TRÖTTMÖSSA TILL FREDAGSHÄNG!

img_8565.jpg

Så där lite för tidig morgon i morse. Var trött när klockan ringde strax innan 05.00, 4:44 för att vara exakt. Brukar inte vara så trött men hade jag tryckt på snoze knappen där och då hade jag nog fortfarande sovit, valde därför att kiva upp direkt. 

En promenad till tåget gjorde att jag vaknade till, lite förvånad över att det faktiskt var ganska milt i luften. Njöt av det och kände att lungorna också gjorde detsamma. Jag är ju tyvärr rysligt dålig på kyla.

 Jag vet, det handlar om inställning och tro mig jag jobbar på att försöka vända, att se det fina. Jag har gjort det i många år men fortfarande är jag usel på att klä på mig och har fortfarande svårt för att tycka om när vi på riktigt går från höst till vinter. Även när jag klär på mig de bästa vinterkläderna så fryser jag lätt och jag avskyr att frysa. Thomas är tvärtom, han kan gå ut och hämta posten i shorts mitt i vintern, hade jag gjort det hade jag blivit en isskulptur på vägen tillbaks i vår backe. Sen är det skillnad om vinbär i en skidort, där jag är påpälsad och får åka skidor, det är underbart om det är lite sol:) 

Nu har vi ju haft en otroligt fin höst, att få komma ut i det däremot är meditativt för mig, att promenera eller springa vid stilla vatten, bland vackra löv och andas den där luften som känns så nyttig på något sätt. Mitten av oktober och det är fortfarande skönt, det är ett stort plus och försöker boosta upp innan det smäller till i november.

Nu ska det bli urhärdligt med helg. En intensiv vecka på alla plan. Timmarna i dag fullständigt rusade i väg. Skönt flöde på medlemmarna, både i behandlingsrummet och i anläggningen. En salig blandning av mjuk mobility till tuff cross. Sådan lyx att få smaka på medlemmarnas endorfiner under och efter deras träning, en oas av välbefinnande – det skojar man inte bort. Spännande konsultationer och vår UCSP mixer har gått tokvarm av allt mixande. 

Ingen träning för mig idag men fredagsstretch och fredagshäng;) 

Trevlig helg! 

Flås Training Träning

DAGENS INTERVALLPASS!

img_8453.jpg

I dag har det varit en dag där allt gått i ett. 

Morgonyoga tidigt i morse för mitt fina onsdagsgäng. Löpning med Lisa efter det så den kombon i sig gjorde att resten av dagen kändes så bra. 

Intervjuer för receptionstjänst varvat med pt, och pga lite sjukdom så blev det inhopp i reception, smoothie maker, leverantörsmöte och konsultationer, en blandad dag kan man säga. Det är en charm i att vara VD för ett litet ställe. :) 

I morse sprang Lisa och jag inomhus på löpband. Så glad att Lisa höll min hand igenom för jag hade inte gjort det här själv idag, det hade inte blivit någon träning alls eftersom jag kände att min tid var så begränsad, men vi hann och jissus vad skönt efteråt. 

Passet: 

Uppvärmning 7 min. 

Intervaller:

4 graders lutning på bandet på de kortare intervallerna och 0 graders lutning på 1000 meters intervallerna

 • 3 * 75 sek på 13:3km/h (4:30min tempo)  vila 15 Sek mellan. 
 • Vila 90 sek. 
 • 1000 m 12 km/ h (5 min tempo) 
 • Vila 90 sek
 • 4 * 60 sek på 13:3km/h vila 30 sek mellan. 
 • Vila 90 sek
 • 1000 m på 12,6km/ h (4:45 tempo) 
 • Vila 90 sek
 • 5 * 30 sek 13:3km/ h vila 15 sek mellan
 • Vila 90 sek 
 • 1000 m på 13:3km/ h

Klar! 


Två tjejer, samma pass, samma tempo. En mer död en levande och en lite lagom uppvärmd.. :) 

Kul upplägg!