Healthy Mind Mat Träning

Nej tack Bobby – inga slim pills för mig!

Precis varit på hälsomässan…

Allt för hälsan. Och ja, den är verkligen ALLT… men det måste ändå ifrågasättas om det är för hälsan.

Nedan är tankar, drömmar och visioner – så jag vill börja med att credda er som arrangerar och jobbar hårt med mässan idag, ni gör ett svinbra jobb och jag såg sååå mycket bra (plus hörde massor av briljanta kollegor, så inget snack om den saken).

Men… så har vi piller och pulver borden som poppar upp som små ovälkomna giftsvampar mitt i ett hav av kantareller. Det är så synd, för det är så lätt att de blandas ihop med resten. Att folk köper giftsvamp när de egentligen ville ha kantareller och faktiskt tror att det är vad de får…

För… Kommer min hälsa bli bättre av Baloos slim pills eller Harrys hairgrowth? Nej. Svaret är NEJ!!!

Mötte upp min kollega Kristina Andersson , som hade varit på plats en stund och även hunnit med ett besök på mat och vin mässan intill och hon, som är näringsfysiolog sa ”Åh! Varför måste detta vara två olika mässor? Det är ju precis det där det handlar om! Mat. Som njutning. Och(!) som är bra. Varför måste man välja?

Träffade fler – Katarina Woxnerud som startat och driver mammamage och nyöppnade Hela kvinnans klinik, och Peter Munteanu som startat och driver Yogobe (som för övrigt precis vunnit pris som årets hälsoföretag 2017 – heja!!!) och alla delar visionen om en mässa där mat, rörelse, det mentala och själsliga samsas. Där ledord som att njuta av livet inte separeras från hälsa, och där hälsa inte innebär att också kryssa mellan piller eller prylar som sägs förändra mitt liv.

Vad tycker ni? Hur ser era drömmars mässa ut?

Ps. Mina drömmars bil är yogobes nya yogatruck. Jag tror att jag egentligen är född till hippie.

 

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Jessica Sundberg
  13 november, 2017 at 09:18

  Jag håller med. Mässan innehöll både högt och lågt. Mycket var bra och intressant men även mycket sälja sälja sälja och kanske oöverlagda köp utan tillräcklig information kring produkterna/tjänsterna.

 • Reply
  Att återhämta sig efter jobbet. Om hur jag satt i en skrubb och andades. - En Emilia - Vila & Life design
  15 november, 2017 at 18:38

  […] vi har ett så bra samarbete! Vi har fått önskemål från några håll – bland annat har Erika Kits Gölevik har bloggat om sina reflektioner. Och även Maya Nesterov. Det är både ris och ros – men det är förhoppningvis ett öppet […]

 • Reply
  Annie
  15 november, 2017 at 19:28

  Ja jag stod och föreläste och drev med piller- pulver och fick mycket medhåll så tror faktiskt inte att det skulle tappa besökare att ha mindre av det och mer av föreläsningar och workshops- för som du sa- så fantastiska människor där. Jag har skickat med såna tankar inför nästa år :)

 • Leave a Reply