Healthy Mind

En inte så bra stund…

Just nu. En skrutt.
Känner mig oduglig trött och tänker dåliga tankar om mig själv. Och om andra. Det brukar hänga ihop för mig. Gör det det för dig?
För… visst är det väl så att alla känner såhär ibland? Eller är det jag som är överkänslig och svag?
Jag känner mig gråtig. Trevande. Trött. Tänker… är det såhär livet ska vara?
Samtidigt kan jag ju se och jag VET – jag är så vansinnigt lyckligt lottad! Jag har allt jag drömt om.
Men tårarna bränner ändå.
Förlåt. Bli inte arg. Jag är inte otacksam. De bara gör det på mig. Bränner. Om jag är trött. Om jag ställt lite för höga krav på mig själv. Eller sprungit lite för fort i ren iver. Det är en ovana jag har. Som ett barn som alltid springer för fort i början på ett lopp.

Det kan vara hormoner också… mmm… kanske är det därför. Det vore bra. Det är nog det. Stökigt.

I vanliga fall går jag undan – drar mig bort både fysiskt och mentalt när jag mår såhär. Som ett skydd. Det är nog sunt och bra, man får skydda sitt innersta tycker jag.
Fast jag borde släppa in min man mer. Det har jag lärt mig i terapi.
Men han är inte hemma nu…

Så jag skriver… och så tänker jag.
Om jag mår såhär och känner mig ensam och skäms över det. Då måste det ju bara vara så att andra också gör det. Ibland i alla fall? Och så tänkte jag att det ju känns lite tröstande att inte vara ensam. Och ännu mera tröstande att det kanske kan vara tröstande för någon annan att bli påmind om att hen inte heller är ensam.
Det är du och jag hen ;).

Sen tänkte jag att jag var oduglig igen och vem fan vill läsa sånt här… ha lite integritet liksom.

Sen sket jag i det och publicerade. Egentligen vet jag inte varför. Jag vet inte så mycket alls stunder som denna.

Men jag har integritet, den bara samsas med ett behov av bara få vara… allt…

Och det brukar ju kännas bättre när jag sovit.

Godnatt bloggen. Vänner. Universum.

Imorgon är en annan dag. Det är bra!

FOTO: Kitty Lingmerth 

Okategoriserade

Topp 3 – strandtips Kreta

Jag är så glad att vi hyrde bil och körde runt Kreta. Jag har varit där förr men inte fattat hur vackert det är. Dessutom fick vi GULDtips av vår hyresvärd. Här är våra topp 3 favoritstränder från veckan:

Stavros

Sandstrand i vik öster om Chania. Lugnt vatten och som ”minisjöar” på stranden av morgonens tidvatten. Varma och perfekta för små barn. Strandservering och flera mysiga restauranger i området. Extremt vacker väg dit!

Falassana

Fullkomligt LJUVLIG sandstrand på västkusten med smågrottor att leka i och mjuk botten. Inte lika långgrund som ovanstående men ändå klar favorit.

Sandy Beach

Ligger på sydkusten och är en stenstrand (trots namnet). Vackra, mjuka, varma stenar (perfekt för samlaren, vår hyresvärd som var smyckesdesigner plockade en del av sina stenar här). Oerhört mysig strand och sååå skönt att slippa sand precis överallt. Soft ställe med hängmattor och bord i skuggan av träd serverar enklare käk. Här finns också frisörsalong och spa som är uppbyggt inuti i grotta. En klippning med havsutsikt – ja tack!

Tips: åk vägen via Milia på vägen tillbaka. Alternativ by uppe i bergen där man byggt ett retreat samt en urmysig restaurang. Belysningen består av tända ljus, tystnaden är magisk (man får inte köra hela vägen fram) och utsikten magnifik, för att inte tala om vägen dit: smala slingrande väg längs bergskanten – helt stört vackert (och lite hisnande;).

 

Familj Resor

Bästa boendet på Kreta!

Här kommer ett tips för dig som är sugen på att åka till Kreta.

Hyr Tanjas boende på airbnb! Vi har aldrig(!) bott så mysigt!

Det är så lätt hänt när man bokar ett hotell vid havet, vilket iallafall för mig är det spontanta förstahandsvalet, att man bara ser just det – turismen runt strandkanten.

Nu hittade vi detta av en slump. Ca 10 min promenad upp i byn och som genom ett trollslag landade vi mitt i det mysigaste Grekland man kan tänka sig. Prunkande trädgårdar, apelsinodlingar och den lilla butiken där tiden stått still sedan 60-talet.

Och precis i utkanten har Tyska Tanja, som blev kär och flyttade till Kreta för 30 år sedan, renoverat en gammal olivoljefabrik till ett helt enanstående boende. Vackert och genomtänkt in i minsta detalj.

Vi hyrde en enrums-studio av henne – helt perfekt för oss. Sååå fin, ren och mysig.

Att äta frukost omgiven av blommor, apelsinträd och vindruvsrankor – det slår vilken frukostbuffé som helst! Sa jag att vi dock plocka hur mkt apelsiner som helst för att göra vår egen juice.

Vi utgick härifrån och hyrde en bil, på så vis kunde vi besöka olika stränder och platser vilket verkligen var värt det! Kreta är magiskt vackert! Och hyresvärden Tanja gav oss oslagbara tips på restauranger och stränder som alla hade det lilla extra.