Healthy Mind

Tråkigt som medicin…

IMG_1412

Sitter på min balkong i Palma. Har suttit här hela dagen. Haft något typ av kaos i magen och därför fått rätta in mig i min kropps led och vila.

Hade glömt hur svårt det kan vara. Och samtidigt hur nyttigt det är. Bara. Vara.

eller…

Jag har mailat lite, försökt skriva lite men är liksom inte vass nog.

Har kollat på det här klippet ungefär 10 gånger. Gråtit varje gång.

Har läst lite.

Tittat på havet.

målat naglarna.

Det är tråkigt. Allt är långsamt.

Och jag tänker att det nog är svinbra. Som medicin efter en längre period med allt annat än tomma stunder. Vara en grönsak.

Jag ska börja boka in tråkiga dagar. Friska tråkiga dagar.

för i tråkigheten öppnas massa luckor inåt… sådana som man springer förbi annars.

Nästa gång jag har tråkigt ska jag nog sätta mig på en stubbe i skogen. En balkong i Palma är nice. Men en stubbe i Sörmland slår det mesta. Grönsaken(jag), stubben och tystnaden.

Tillsammans kommer vi ha tråkigt och samtidigt vara briljanta. I just know it!

 

 

Stark mamma

Mamman på yogayama – heja dig!

image

Du mamman som precis åt lunch på Yogayama i Stockholm med dina söner. Jag ville springa efter dig och säga att jag tycker du är en ASBRA mamma och att du inspirerade mig när du hade ditt ”vi är en familj och stöttar varandra-snack” med din son.
Men jag blev blyg. Så jag hoppas du på något sätt får syn på detta. För jag vet hur jäääääkla trött man kan vara som mamma (och pappa). Hur man bara vill sitta och dricka en kopp kaffe i lugn och ro ibland och blir så LESS på att det alltid för bövelen ska knölas. B A R A S I T T S T I L L liksom.

Det debatteras en himla massa om föräldraskap just nu. Camilla Läckberg lynchas för att hon tycker att konsekvenser är givet om man inte sköter sig. Någon annan slänger skit till höger och vänster och påstår att föräldrar inte vill vara med sina barn utan häver in dem på förskola istället (snälla COME ON, jag orkar inte ens bemöta det skitsnacket).

Vad sägs om att vi istället börjar se och stötta varandra? Hjälpa varandra att orka. Erkänna att det kan kännas som en jäkla dröm att åka till jobbet där man får dricka kaffe, äta, prata med vuxna och jobba – ifred. Och att det INTE betyder att man inte älskar att vara med sina barn, eller att man ”inte borde ha skaffat barn” – ja hon skrev typ så…
Och om någon, någon gång skulle ”utnyttja” systemet och sno till sig en timme egentid kanske vi bara kan komma överens om att hen kanske behövde det av anledningar som vi absolut inte har en aning om.

Nu finns det förstås grader åt alla håll, men själva grundidén… att börja se varandra genom schyssta filter, jag tycker det skulle kännas skönt.

Hur som helst – mamman! Tack för inspiration och heja dig!

Träning

Två ytterligheter i träningsväg – love it!

IMG_1088

I bilen på väg hem från Järvsö… har haft en toppenhelg med skidåkning, pulka, promenader och bra samtal med god vän. Känner mig rik.

Idag avslutade jag med två träningspass direkt efter varandra som kan vara de mest olika pass i kombination jag någonsin gjort.

Först: längdskidor med Frans i sportpulka. Drog iväg till Harsa själv med Frans medan Martin och Knut åkte slalom.

(Måste erkänna kände mig såååå jäkla grym som gjorde det. Ettåringen under ena armen. Skidor, stavar under andra. Apelsiner i fickorna. Hyrde sportpulka. ”Hej världen, se mig!!! Supermorsan här som roddar värsta utflykten själv”.

ok alltså jag VET att det inte är ridderligt på något sätt och att många av er säkert gör sånt jämt. Men… alltså jag kan bli lite… bekväm när jag har barnen själv. Så… jag unnar mig själv att vara stolt. Dessutom var det ju asmysigt och Frans var typ nöjd nästan hela vägen…”

Sen: direkt till Cecilias studio för att dansa Floorwork – hennes nya koncept med inspiration av modern dans. S å. B R A! (Jättekonstigt att försöka dansa vackert samtidigt som man i varje rörelse känner att man luktar fränt längdåkarsvett dock). Två extremt olika pass. Och ändå lika bra. På sitt sätt.

Jag och Frans bastade efter, hade massa tid så jag roade mig med att finföna håret och måla röda läppar. Passade min nya uuuursnygga tröja från Holistic wear… så glad över den: ”Yin, yang, deep & female”….

Jag känner en skön feministvåg svepa över mig och faktiskt över Sverige… känner ni den?

”The future is female…”