Träning

Musik och morgonrutin för energi och riktning!

Idag behövde jag energi, lite jäklar anamma och riktning att ta med mig in i jobbdagen.

Så jag sprang till utegymmet (övningarna ligger på hälsolivs insta stories).

Jag gillar oftast inte ”klassisk” upptempo speedad träningsmusik, speciellt inte på morgonen. Den här listan ger mig energi. Enjoy!

Kram!

Morgonträningsmusik!

 

Foto: Shay Peretz

Kläder: Odd Molly

Träning

Första träningsklockan jag gillar!

Det här med att mäta vår hälsa… ska jag vara helt ärlig har jag de senaste åren tyckt att det gått till överdrift och sagt ”kan folk istället börja KÄNNA EFTER hur de mår, om de är mätta, sovit bra etc etc etc”.

Jag minns när jag löptränade inför marathon för några år sedan hur jag blev galen på att stå och vänta på alla som skulle sätta igång sin klocka innan vi kunde börja springa. Så jag bestämde mig för att aldrig hålla på med klockor.

Tills… jag fick testa fitbit. Och ja jag var skeptisk. Och ja jag tänkte ”inte kan jag åka på en lanseringsresa för en klocka, jag fattar ju aldrig ens hur de funkar”. 

Men… fitbit-klockan är 1. Löjligt enkel. 2. Har massa funktioner som träningspass, andningsövningar, hålla koll på menscykeln etc som faktiskt är hjälpsamt på ett sätt som inte bara handlar om att ha stenkoll på antal steg per dag (även om det också finns).

Dessutom, och ja det är viktigt: den är snygg på riktigt. Jag har den lika mkt som ett smycke som för funktionen. 

Gillar också att jag kan lyssna på musik i den och inte behöver ha med telefonen när jag tränar. Sååå skönt med telefonfri tid!

Så. Ja! Jag har ändrat mig. Jag är numera en klockperson ✌🏼🌱. 

Kolla in nya fitbit versa, jag gillar den verkligen! 

Och tack till fitbit för att jag fick testa den!

Tröja: Kari traa Shorts: Rituals Foto: Shay Peretz

Healthy Mind Mat

Lyft blicken!!!

Den här veckan gnider alla dietföretag sina händer medan de lockar med budskap som ska tämja den sockerstinna ångesten som härjar i de urätna påskäggens hem.

Det är sant. Nu. Och efter nyår. Räkna med att bombarderas av reklam.

Men… innan du köper något. Innan du lägger alla kort och halva lönen på juice-diet. Lyft blicken. Bara en kort stund.
Se dig själv i ögonen istället för att nagla fast blicken på kroppen.

För den lilla förändringen gör så stor skillnad. Att se sig själv, fråga ”vad behöver du för att må bra” istället för att ”nä nu, fy sjutton, hur kunde jag och nu ska jag aldrig mer”

Kanske blir valen rätt lika – bra käk och rörelse. Men de hämtar kraft ur helt olika brunnar. Och det gör all skillnad!

Så. De följande dagarna. Ska vi gemensamt ge fingret åt konstiga drycker och appar som menar att lyckan är gjord om bara kroppsformen förändras. Och istället välja aktörer som är intresserade av hälsa på riktigt.

Själv kör jag Soma life sedan i helgen. Helhet, sunt och bara himla asbra!

Jag pratade med en god vän i telefon i helgen. Hon sa:

”Jag är så trött på det här. Jag äter för mycket och sen får jag ångest. Jag MÅSTE lära mig att äta lagom, ta två godisar sen är det bra”

Eller… Jag tänker att kanske är det ångesten som är problemet? Inte det som stoppas i munnen. Det kanske rentav bara är GOTT! Om vi tar bort ångesten från det.

Jag vet inte och jag kan bara utgå från mig. Men… jag har varit där – i det ångestmönstret. Och för mig kom skillnaden just när jag lyfte blicken. Såg in i ögonen. Istället för på magen. När jag började ge mig själv bra saker för att jag ville behandla mig väl, istället för att förbjuda mig saker för att jag till varje pris måste förändra mig.

Om du alls känner dig träffad. Testa ❤️

 

Foto: Shay Peretz