Mat

Typ nyttig rabarberpaj :)

image

Hittade det här receptet som ju liksom gör rabarberpajen typ nyttig :).

Tidigare år har jag lagt i lite päronskivor för extra sötma också. Hur som helst: sjukt gott m rabarber och vi har massor – så denna ska jag testa!

I receptet är det kesella till vilket jag personligen tycker är rätt själadödande trist. Jag brukar ha en tetra kokosmjölk i kylen, då håller den sig liksom krämig, och så klämmer jag ut en klick på pannkakor, till paj etc. Godare än man tror!

Healthy Mind Stark mamma Träning Utomhusträning Yoga

Bästa knepet för morgonjogg

image

Jag ser typ stöddig ut på bilden, men alltså… Jag var det också. Stolt, nöjd, vaken!

Om det fanns ett sätt att injicera känslan efter en morgonjogg varje morgon skulle jag betala mycket för att få det!

Sällan är man väl så vaken, stolt över sig själv, rosig och redo för dagen som efter lunk på morgonstilla gator med daggig luft och fågelsång som dominerande bakgrundsljud (även om jag idag satte den här låten på repeat för att ge mig själv en gladkick sista kilometrarna).

Hur som helst: jag älskar den känslan men… har under en period älskat känslan av att ligga kvar i sängen ännu mer så det har inte blivit av.

Men idag… Eller redan igår faktiskt kände jag ”morgondagen blir packad och jag kommer känna mig så mycket mer redo om jag fått svettas och andas lite innan så: (precis som Malin Ewerlöv en gång lärt mig) jag la fram kläderna i brandmannastil så att jag bara kunde kliva i dem. Laddade kaffebryggaren och rullade ut yogamattan.

Och i morse när klockan ringde fanns inga hinder: Upp, i kläder, på med bryggaren, lite katt och ko på yogamattan, en kopp kaffe, på med skorna, ut, lufsa 25 min andas morgonluft. Sedan hem och 15 min mjuk stretch på mattan innan resten av familjen vaknade.

Såååå himla värt! Try it. Du kommer inte ångra!

Kram

Skönhet

Ekoprodukter för håret

Hand drawn illustrations of two girls with flower hair, black and white ink drawings for adult coloring books

Mitt hår är just nu ett solblekt fågelbo som gör sig bäst i hästsvans. Därför känns nedanstående text från Bodystore tämligen lämplig :)

”Vi har väl alla stått där: Framför spegeln med en känsla av tröstlöshet över det som ligger på huvudet. Men misströsta icke – det finns lösningar även för det mest bångstyriga av hår. Har du problem med statiskt, sprött, fett eller allmänt liv- och glanslöst hår? Fortsätt läsa!

Det första, och kanske mest uppenbara, steget om du känner som om du har Svinto i håret, är att fundera över när du senast klippte dig. Har det gått längre än vanligt mellan frisörbesöken kan en toppning göra underverk. Om du dessutom vet med dig själv att du inte har skyddat håret mot sol och salta bad som du kanske borde ha gjort tidigare under året, kan en återfuktande hårinpackning göra susen. Testa exempelvis Dr Organics hårinpackning med arganolja som hjälper håret att försegla fukt för glansigt, lättkammat hår utan att för den skull tynga ner det. Tvätta håret med Rosenseriens schampo med arganolja innan så förstärker du effekten ytterligare.

Även hårbotten kan bli torr med flagighet, mjäll och klåda som följd. Syna dina hårvårdsprodukter lite extra noga i dessa fall: använder du produkter som innehåller starka kemikalier eller innehåller de ämnen som du är överkänslig mot? Prova även att använda hårvatten, som Dr Hauschkas Revitalising Hair & Scalp Tonic, för att ge en extra näringsboost och balansera hårbotten.
Under de kalla månaderna när vi växlar mellan den torra, varma inomhusluften och den kalla, fuktiga utomhusluften är det egentligen ingen överraskning att även håret påverkas. Statiskt, flygigt och oreglerbart hår kommer som ett brev på posten. Även i detta fall är svaret fukt, fukt och ännu mera fukt! Investera i ett bra balsam och en vårdande hårolja för att applicera vid behov.

Flera personer med fett hår skyr dock oljor. Det är enbart att beklaga, eftersom näringen de innehåller kan hjälpa håret att balansera upp hårbottens fettproduktion. Testa exempelvis sesamolja – kom bara ihåg att inte applicera oljan direkt i hårbotten om du använder
produkten som stylingolja! Annars är risken stor att den förstärker uppfattningen av
fett hår.

Ett sista knep för en uppfräschad look är att tona eller färga håret – testa exempelvis Radicos Colour me Organic eller Tints of Nature som båda är ekologiska hårfärger med ett naturligt innehåll. För lite extra färg i tillvaron!”