Training

Fredagspepp

Jag fick den här härliga videon på mailen precis. Det är från Vårruset i början av veckan. Man kan ju inte bli annat än peppad när man ser den. Det blev iallfall jag. Nu har jag precis varit ute på en långpromenad/jogg och det var helt underbart.  Ni som tvekar på om ni ska ge er ut idag, GÖR DET! ni kommer inte ånga er. Å titta på videon så får ni garanterat mer motivation.

Mat

Man äter med ögonen också

Jag älskar att äta mycket grönt för att jag mår väldigt bra av det och för att jag tycker att det är gott. Men en annan viktig detalj är att jag gärna vill att maten ska ”se” god ut också. Jag gillar tallrikar med många olika färger och ingredienser. Det kan faktiskt göra ganska mycket tycker jag. En sån här supergod sallad som jag åt här om dagen kan jag verkligen längta efter att få äta igen. Någon som känner igen sig?

 

Träning

Ren och skär löparglädje

Så mycket kärlek som jag har till de här tjejerna, det är nästan svårt att beskriva i ord. Jag får ständigt påminna mig själv om hur lyckligt lottad jag är som får ha dem i mitt liv. Igår körde vi Vårruset tillsammans och den glädjen och energin kommer jag kunna leva väldigt länge på. Speciellt känslan av att korsa mållinjen tillsammans hand i hand. Det var ren magi.
Vi möttes upp vid Frescati en stund innan start för att hinna umgås och värma upp tillsammans. Vi hade med oss lilla Lykke som utnämd hejarklack också. Hon fick dock sitta vid sidan (med sin pappa) när vi sprang sen. Jag älskar hela stämningen som är innan ett lopp. Musiken, spänningen, glädjen och peppen. Det är svårt att inte hitta motivation till att springa då. Att det var strålande sol och varmt i luften, gjorde inte heller saken sämre.

Vi är alla tävlingsmänniskor av rang, så därför gav jag tjejerna (och mig själv) en ny utmaning under loppet igår, nämligen att INTE tävla eller jaga snabba tider. Jag hade nämligen anmält helt gänget under ”fun run”, dvs utan tidtagning och startgrupp. Det låter kanske konstigt, men den stora utmaningen för oss blev att försöka hålla igen och inte springa för fort. Vi kom därför överens om att vi skulle springa tillsammans under hela loppet. Ingen skulle dra iväg i starten och alla skulle vänta in varandra. Vi är allt för vana vid att starta i en snabb startgrupp, springa tills benen knappt bär och framförallt försöka få en bra placering. Men så måste det ju faktiskt inte alltid vara.

För att få bort allt vad tävling och press innebar även innan starten gick, så skippade vi den uppvärmning som vi vanligtvis kör innan lopp. Istället dansade vi som galningar till musiken i högtalarna. Med solen i ögonen och hela gräsplanen utanför universitetet fylld med löparsugna tjejer.

Eftersom vi inte hade någon startgrupp så fanns det som sagt ingen som helst press på tid eller pace vi skulle hålla. Vi ville ändå ha lite koll på att vi inte körde för hårt och kom därför överens om att hålla en jämn joggpace på 5.30 under hela loppet. Jag måste dock erkänna att det var ganska svårt att hålla igen när starten gick. Att stå bakom startsnöret och räkna ner sekunderna gjorde att det bara pirrade i hela kroppen och allt jag ville just då var att köra max. I den stunden fick vi verkligen hjälpa varandra och påminna om att vi INTE skulle tävla och att vi enbart skulle springa för att det var kul. När starten gick så joggade vi ut i ett lugnt tempo och helt utan stress.

Vi höll oss till planen, vi körde tillsammans hela loppet och vi körde för att det är så jäkla underbart att springa. Jag hade ett stort leende på läpparna under hela rundan och på vissa ställen blundade jag för någon sekund och bara kände in energin från allt runtomkring. Tacksamheten till kroppen, gemenskapen och löparglädjen.Jag betraktade tjejerna i mitt team under loppet och det enda jag kunde tänka var hur otroligt stolt jag var. Stolt över att just de är mina bästa vänner. Stolt över hur starka, fantastiska, sprudlande, inspirerande och coola de är. Å så otroligt stolt över vår förmåga att kunna lyfta varandra genom ALLT. Att vi inte fick någon tid, att vi inte sprang på max eller att vi inte tävlade kändes totalt oviktigt just då. Det enda jag kunde känna var ren och skär harmoni och glädje. Vi sprang varenda meter tillsammans och vi korsade mållinjen tillsammans. Hand i hand och starkare än någonsin. Den känslan slår allt.

event

Spara till din dröm

(I samarbete med dreams)

Det finns så otroligt många saker som jag drömmer om att få uppleva och göra. Att ha drömmar är fantastiskt, men ännu bättre när de faktiskt blir möjliga. Jag älskar att resa och lägger mycket pengar på just det. Att få uppleva nya platser och kulturer runt om i världen är helt fantastiskt. Hade jag kunnat så hade jag rest mest hela tiden, men så lyxig tillvaro är det få som har. Vill man göra något så krävs det ju att man sparar ihop pengar för att kunna göra det.

Just nu har jag en dröm om att få åka på en surfresa till Bali tillsammans med min bror Martin. Vi båda älskar sol och värme och jag skulle vilja lära mig att bli bättre på att surfa. Jag har länge funderat på att åka dit, men inte riktigt kommit till skott med sparandet inför en sådan resa. Jag måste säga att jag generellt är ganska dålig på att spara inför det som jag verkligen vill göra. Det är så enkelt att lägga pengar på ”struntsaker” i vardagen, som man kanske inte tänker på.

Någon som känner igen sig?

För några dagar sedan så laddade jag ner en helt ny spar-app som heter Dreams. Jag har länge varit ett stort fan av olika träningsappar, men det här var något nytt för mig. Dreams är en smart app som hjälper dig att spara pengar fast på ett roligt sätt. Med hjälp av appen så sätter du först upp en dröm (ett mål) och bestämmer sedan själv vad den ska kosta. (jag satte upp vår resa till Bali som första dröm att spara till nu.) Appen räknar sedan ut hur mycket du måste spara varje dag för att din dröm ska gå i uppfyllelse.

En funktion i appen som jag verkligen gillar är Sparhack. Via den lär man sig bra knep för hur vi kan ”hacka vardagen”  och istället lägga undan pengar till drömmen vi sparar till. Sparhack fungerar som små utmaningar som hjälper dig att hoppa över onödig konsumtion och hjälper till att få uppögonen för vilken skillnad det kan göra att välja bort vissa onödiga saker.

Tex så kanske det räcker med att inte äta ute varje dag, inte köpa vatten på flaska, en proteinbar efter varje träningspass etc. Det är så otroligt lätt att glömma bort att även de små utgifterna kan bli ganska mycket i slutet av månaden.

Jag tror att många blandar ihop sparade med att vara snål, inte unna sig saker i vardagen etc. Men jag ser det verkligen inte så. Att spara handlar ju faktiskt om att vara smart. Precis som med träningen, så blir det så mycket lättare att veta hur jag ska lägga upp passen, om om jag vet varför jag tränar. Alltså vad jag har för mål. Så funkar ju med det mesta i livet och även med sparandet. Dreams-appen är helt gratis att använda och du kan när som helst ta ut pengarna du har sparat. Du kan även föra över pengar fram och tillbaka hur mycket du vill, helt kostnadsfritt. Grymt tycker jag. Ladda ner Dreans HÄR

Har ni någon dröm ni någon speciell dröm som ni vill uppnå och behöver spara pengar till? 

Eating Mat

Morgonstund på landet

Jag äter sällan bovetegröt till frukost, men idag var både jag och mamma sugna på det! Vi var lite frusna efter morgonpromenaden också så det var gott att äta lite varm frukost. Jag tycker att bovete är ganska trist som det är, så jag brukat alltid tillsätta en hel del då jag kokar gröt på det.

Ingredienser:
Krossat bovete
Kokosolja
Kardemumma
Kanel
Ägg
Fyst mango och hallon
Färska jordgubbar
Havremjölk

Jag kokade upp gröten på låg värme i ca 20 minuter innan jag blandade i ägg och kokosolja. Att ha frysta bär på toppen funkar alltid och som avslutning hade vi havremjölk.