Mat

Jag tröttnar aldrig

DSC07971

DSC07974 DSC07975
Det där med att ”äta ute” till lunch eller middag är kanske inte alltid helt enkelt (om man vill äta hälsosamt alltså)Då menar jag inte att det är svårt att hitta matställen, utan att det kan vara svårt att hitta ställen som har ”bra mat”. Mitt absoluta favoritställe just nu (är som ni vet) Icha Icha i Mood Gallerian. Jag äter där några gånger i veckan och ofta direkt efter träningen. Jag är ju en ”vanemänniska” när det gäller det mesta och om jag fastnar för någon maträtt så kan jag definitivt äta den ofta. Kyckling, ris och chilisås är ett exempel på det. Sjukt gott och väldigt bra energi för mig :)

Nike+Run Club Träning

Nike Air Max Vapor

DSC07937

DSC07939
DSC07942 DSC07946 DSC07947

Eftersom jag springer en hel del så tycker jag att det är kul att testa olika modeller. Vid det här laget så vet jag vilka skor som passar mig och vad jag gillar för känsla, men det är ändå roligt att testa något nytt. Jag fick hem den här coola skopåsen för någon dag sen. Den innehöll helt nya Air Vapor Max. Det var längesen jag testade en modell med såpass mycket dämpning, men jag måste säga att jag gillade det! Det är nog ingen sko som jag skulle gå ut och köra intevaller i, men väldigt sköna att köra lite längre sträckor. Den nya modellen har en enda lång luftsula undertill, för att man ska få ett ännu mjukare ”nedslag”.

Någon som har testat att springa i någon Air Max-modell?

 

Motivation Training

Hitta den där känslan

IMG_0381

Kroppen. Så fantastisk, stark, viktig & värdefull. Då pratar jag inte om det vi ser i spegeln utan det som händer på insidan, det vi utsätter den för & ger den varje dag. Det vi ger den för att vi älskar den, men kanske också det vi inte ger den för att vi ”hatar den”. De negativa tankarna, pressen, alla ideal och alla måsten. Allt det där som tar bort glädjen till rörelse , glädjen till att njuta av god mat, men framförallt det där som tar bort glädjen till livet. Lyckan. För om vi inte är lyckliga och mår bra, vad tjänar det då till att hetsa över kroppen?

Jag möter så otroligt många människor i mitt jobb, som bara skriker efter hjälp. De är olyckliga & förvirrade. Det är oftast tjejer, som vill ha tips på kost & träning (nej inte tips, de vill ha svar på EXAKT hur man bör äta & träna för att ”bli snygga å vältränade”). De vill ha svar på hur man blir smal och bygger muskler på samma gång. Helst så snabbt som möjligt. Å bara de får magrutor på magen så kommer allt bli bra..Men är det verkligen så enkelt?

Jag fick en kommentar på här på bloggen för någon vecka sen, som fick mig att tänka till. ”Hur kan du se dig själv som en förebild & inspiration för unga tjejer när du ser ut som en elitidrottare?”

Det är en fråga som jag faktiskt får ibland och en fråga som jag ofta funderar på. Jag gör ett aktivt val att vara offentlig på social media & jag har gör ett aktivt val att skriva om kost & träning. Jag ser mig själv som en förebild. Det gör jag. Men att vara en förebild är inte samma sak som att vara ett ”facit”. Jag har aldrig som mål att folk ska äta som mig, träna som mig & framförallt inte se ut som mig.

Det är ju inte i spegeln som lyckan sitter. Jag har själv varit extremt smal, jag har varit övertränad, haft betydligt lägre fett% än nu. Men inte var jag lyckligare för det. Tvärt om. När fokus hamnar för mycket på det som syns i spegeln så är det även lätt att tappa fokus på det som verkligen betyder något. Det som verkligen är viktigt. Att må bra på riktigt och att känna sig riktigt lycklig.

Herregud ,kroppen är ju så mycket mer än bara ett utseende. Kroppen är ett verktyg att göra det du vill. Ett fantastiskt starkt & värdefullt verktyg. Å träningen ska ju vara en belöning som gör oss starkare, inte en bestraffning. Kroppen ska vi ha med oss hela livet och den är fantastisk, bara vi vårdar den och inte behandlar den som skit. Vi behöva vara snälla mot våra kroppar, mot oss själva.

Att kunna springa snabbt, lyfta tungt & känna sig helt oövervinnelig är en känsla som slår alla ideal & magrutor i världen. Det är ju DEN känslan som jag vill förmedla, dela med mig av & inspirera till. Känslan av att fullkomlig älska träningen. Lyckan.
Det kommer alltid finnas olika olika typer av ideal & målbilder i media. Det är så vårt samhälle ser ut. Vi kommer aldrig kunna passa in i allas ögon.

Någonstans så måste man alltid börja hos sig själv. På insodan. Lära sig älska kroppen. Sluta hetsa, jämföra & efterlikna. Lära dig älska det du ser i spegeln & försök leta efter den där magiska känslan. Det är då allt faller på plats. Den riktiga lyckan.

 

Training

Min träningsvecka hittills

DSC07277

God morgon alla underbara! Hur mår ni? Den här veckan har inte varit speciellt aktiv då det kommer till träningen (om man jämför med hur jag brukar träna alltså). Jag har känt mig lite trött och seg, vilket har gjort att jag priorierat att vila. Jag har dock fått till två pass som jag är nöjd med och det är defintivt bättre än ingeting.

Måndag- Ledig

Tisdag– Styrketräning. Benpass (med bla knäböj och sumomark)

Onsdag– Lugn promenad i skogen (ca 3 km)

Torsdag-  30 min ”kondition”15 min löpning och 15 min assultbike.

Fredag (idag)- Styrketräning. Överkropp med Madde (bla pullups och pressar)

Lördag (imorgon)- Ska på ett träningskonvet, så gissar att det kommer bli någon typ av gruppträning.

Söndag- Har planerat en lugn joggingrunda på 5 km.

Mat

Paulúns Supergreens Rödbetsoppa med ingefära

DSC07844

I samarbete med Paulúns  så fick jag som ni vet testa deras nya Super Greens Pumpasoppa för någon vecka sedan (se det inlägget HÄR.)  Nu har jag fått möjligheten att smaka på ytterligare en variant av soppan, nämligen deras Supergreens Rödbetssoppa med ingefära. Då jag inte äter soppa så ofta, så kan jag säga att jag defintivt fått upp ögonen för det nu. Precis som pumpasoppan så är den här varianten lite tjockare i konsistensen och mer ”matig” än vad de flesta soppor brukar vara, vilket gör att det mättar betydligt mer. Att den även innehåller bra med protein från linser och hampafrön är också ett stort plus.

DSC07800 2

DSC07879

Röbetssoppan är precis som de andra Supergreens sopporna helt utan tillsatser och enbart tillagad på naturliga ingredienser. Det är ju som ni vet något jag värdesätter väldigt högt. Soppan innehåller bland annat rödbetor, röda linser, morötter, lök, kokosmjölk, solroskärnor och hampafrön. Bara bra ingredienser med andra ord! Rödbetan är dessutom en riktig supergrönsak. Den har bland annat många bra egenskaper för oss som tränar hårt. Att den stärker vårt immunförsvaret och ökar uthålligheten vid träning är två av dem.

Jag vet att jag tjatar mycket om att vi borde äta mer grönt. Men det är ju så otroligt viktigt. Mycket av den maten vi äter idag innehåller tyvärr väldigt lite näring och över lag så får nog de flesta i sig alldeles för lite grönsaker. Den bristen påverkar våra kroppar mer än vad man kan tro. Vi behöver rätt typ av energi, näringsrik mat och framförallt ren mat utan tillsatser för att kroppen ska kunna fungera optimalt. Det som är så himla bra är dock att fler och fler försöker välja bättre och mer nyttiga alternativ. Många väljer även att äta mer grönt och mindre animaliska produkter. Pauluns Supergreens Rödbetsoppa innehåller hela 40% av vårt dagsbehov av grönsaker, vilket gör det väldigt ”enkelt” att boosta kroppen med bra (och rätt) energi.

DSC07830 DSC07852

När jag tipsade om Pauluns Supergreens pumpasoppa för någon vecka sedan, så fick jag en del frågor om ”jag verkligen blir mätt av att bara äta soppa?”. Som jag skrev innan så är soppan väldigt ”matig” vilket gör att den passar bra som både lunch och middag. Jag åt soppan tillsammans med mina syskon och de var alla mätta och belåtna efteråt.  För min egen del, som tränar väldigt hårt och behöver mycket energi, så behövde jag lägga till något vid sidan av för att bli helt mätt. Idag fick det bli fröknäcke med avokado. Jag skulle även kunna äta soppan som ett grymt bra mellanmål, eller direkt efter träning.

Rödbetssoppan är smatsatt med bland annat koriander och ingefära. Det gillar jag verkligen! Jag valde att toppa med lite färsk koriander och solrosfrön idag.

DSC07842

Läs mer om soppan HÄR

<img src=”http://track.adform.net/adfserve/?bn=16166544;1x1inv=1;srctype=3;ord=[timestamp]” border=”0″ width=”1″ height=”1”/>
<img style=’width:1px;height:1px;border:none;’ src=’http://delta.inevserver.com/~tournreport/bp/DBM.png’>