Training

Åk till Åre med mig i höst!!

Om det är något som får mig att må riktigt bra, så är det att vara ute i naturen, speciellt i fjällmiljö. Som ni redan vet så var jag uppe i Åre för några veckor sedan och hade helt magiska dagar på fjället, tillsammans med ett gäng riktiga powertjejer. Den 19-22 september så anordnar jag i samarbete med Salomon en ny tjejhelg i samma tema som då. JAG ÄR SÅ TAGGAD!!! Resan passar alla och du behöver definitivt inte vara van vid outdoorlivet sedan innan. Ni kommer bland annat att få testa på en rad olika utomhusaktiviteter, träna med mig, grilla under bar himmel, gå på hike uppe på fjället och bara umgås i helt magiska miljöer. :) LÄS MER OCH BOKA HÄR

Allt detta händer under Salomon Womens Outdoor Weekend:
Torsdag:
16:00 Incheckning på hotellet
16:30 Välkomstdrink, mingel (ev utomhus med varm eller kall dryck och tilltugg)
17:00 Träningspass
19:30 MiddagFredag:
07:00 Morgonyoga alt morgonpromenad
08:00 Frukost
09:30 Trailrunning, Hiking, Kajakpaddling, SUP-paddling, fiske (du väljer en av aktiviteterna)
12:00 Utomhuslunch
14:30 Trailrunning, Hiking, Kajakpaddling, SUP-paddling, fiske (du väljer en av aktiviteterna)
17:00 Fjällspa – Entré till gym, Swimworld och Season sauna
19:00 Middag
20:30 Night hike

Lördag:

07:00 Morgonyoga alt morgonpromenad
08:00 Frukost (ta med lunchpaket)
10:00 Heldagsaktivitet – Välj mellan MTB (cykel ingår inte under helgen men går att hyra i byn), Hike, Kajak eller Trailrunning med navigering
17:00 Fjällspa – Entré till gym, Swimworld och Season sauna
19:00 Middag
20:30 InspirationsföreläsningSöndag:
07:00 Morgonyoga alt morgonpromenad
08:00 Frukost
09:30 Trailrunning, Hiking, Kajakpaddling, SUP-paddling, flugfiske, Workshop outdoor
12:00 Avslutningslunch

Pris för helgen:
Från 3 995 kr pp i trebäddsrum
Från 4 495 kr pp i dubbelrum
Från 4 995 kr pp i enkelrum

Allt detta ingår:
3 nätters hotellboende
Frukostbuffé fredag, lördag och söndag
Middag torsdag, fredag och lördag
Lunchpaket att ta med på fredag och lördag
Entré till gym, bad och bastuvärlden Season saunas
Samt alla aktiviteter enligt schema!

BOKA HÄR

(I samarbete med Salomon)

Mind

Livet, så skört och ibland så jävla orättvist

Jag känner mig så oerhört berörd, omskakad och ledsen av Terese Alvens öde. Det gör fysiskt ont i mig av bara tanken på att hon inte längre finns med oss. Jag har aldrig upplevt en sådan ångest förut, en förlamande rädsla för döden. Det kommer över mig flera gånger om dagen och då går luften ur, som att allt bara stannar. När livet händer och man inte är beredd.

Det var bara några månader sedan som vi spelade tennis tillsammans, jag och Terese. Hon var glad, pigg och full med energi. Precis så som hon alltid var. Att cancern nu skulle ta hennes liv bara veckor senare är helt overkligt. Jag har lixom fortfarande svårt att ta in att hon är borta. Man kan verkligen inte ta något för givet här i livet och det kan vända på bara några sekunder.

Samtidigt så fortsätter ju mitt lilla liv precis som vanligt. Fast inte helt vanligt ändå, för man får definitivt perspektiv på saker och ting  när livet visar sina tuffa sidor. Om det är något jag ska ta med mig så är det att vara närvarande i allt jag gör, att ge mer, älska mer och våga känna mer. Livet är här och nu och det gäller att ta vara på varandra hela tiden.

Jag kommer fortsätta ge pengar till cancerfonden och jag hoppas att vi en vacker dag kan besegra denna hemska sjukdom. För alltid.

Kärlek och mod.

Dagens tips

Valio Oddlygood Protein

Ni som känner mig vet att jag har väldigt svårt att träna på ”tom mage” och jag lägger därför alltid in något litet mål/boostar upp med extra energi  mellan mina större måltider. Då jag ofta är på språng så gillar jag att äta något som är enkelt att ha med sig, som innehåller bra energi om som framförallt gör magen glad. Sedan jag började äta laktosfritt för några år sedan, så har olika havreprodukter blivit en naturlig en del i min kost. Jag blev därför extra glad när Valio i år släppte sin nya produkt Valio Oddlygood® Protein 

Valio Oddlygood® Protein är en helt växtbpaserad produktserie och det är även marknadens första proteinrika havremellanmål. Tummen upp för det! Samtliga produkter är helt mjölkfria – och är därför även helt fria från laktos. Valio Oddlygood Protein innehåller levande bakteriekultur med Acidophilus och Bifidus och de nya smakerna innehåller även extra mycket protein. Jag gillar verkligen den nya produkten, då jag tidigare tyckt att det har varit lite knepigt att hitta ett bra mellanmål, som både är proteinrikt och fri från laktos.


Valio har mer än 100 års erfarenhet att framställa smakfulla och hälsosamma mejeriprodukter och använder denna kunskap till att skapa smakvinnande växtbaserade produkter inom dryck, gurt och mellanmål.

De nya produkterna finns i två goda smaker,Protein Berry och Protein Tropical. Min favorit just nu är Protein Berry!

Jag äter oftast Valio Oddlygood protein innan min träning, men de funkar precis lika bra som snabb påfyllning direkt efter ett pass. Att produkterna innehåller mycket protein gör även att de lämpar sig väldigt bra för en aktiv livsstil, precis som många av oss har idag. 

 

(Inlägget är ett betalt samarbete med Valio Sverige)

.

 

 

 

 

 

 

Training

Carbs 4 life

Jag får mycket frågor om just kolhydrater och hur pass ”bra” det faktiskt är att äta dem. Tyvärr så lever många fortfarande i någon konstig tro om att kolhydrater är både onyttigt och dåligt. Innan jag själv blev mer  påläst och utbildad inom träning och kost, så hade jag också en föreställning om att jag skulle bli både starkare och mer vältränad om jag drog ner på just kolhydraterna. Det i kombination med tung styrketräning var ingen bra kombo kan jag säga. Tack och lov så vet jag bättre idag och jag skulle  Vi behöver kolhydrater för att våra kroppar ska fungera och vi ska må bra och framförallt om du har träningen som en del i din vardag. Jag äter olika typ av kolhydrater till alla mina måltider och jag mår väldigt bra av det.

Men vilka livsmedel är egentligen bra kolhydratskällor? Här är några exempel på råvaror som innehåller bra kolhydrater som både ger energi och näring.

Olika typer av fullkornsprodukter.
Ris, pasta, gryn och bröd.

Grönsaker och frukt.
Lite matigare grönsaker, som exempelvis broccoli och olika typer av kålsorter. Naturligt färgrik frukt innehåller också kolhydrater och är även rika på antioxidanter.

Bönor och linser.
De är både protein- och fiberrika och innehåller dessutom långsamma kolhydrater.

Rotfrukter.
Potatis, sötpotatis, olika rovor, rotselleri, palsternacka, morot i olika färger, rötbeter osv. Som bonus har många rotfrukter väldigt låg miljöpåverkan.

Jag startar som ni vet alltid dagen med att äta gröt (havregryn) och det är en kolhydratskälla som jag verkligen gillar. Det även finns en uppsjö av bra råvaror och produkter som jag roterar i min kost. Jag tänkte göra en liten lista på mina favoriter här nedan:

Råris, svartris, rött ris

Quinoa

Potatis

Bananer

Rödbeta

Riskakor

Glutenfria havregryn

Bovete

Alla mår såklart bra av olika typer av kost, men till alla er som utesluter kolhydrater i tro om att det är dåligt eller att det kommer få dig i ”dålig form” borde tänka om. Ät och må bra!!

 

Resor

Magiska Åre

Hej underbara vänner! Hoppas att ni har haft en grym start på helgen. Jag har inte gått under jorden jag lovar. Jag har bara haft FULLT upp och så är ju livet ibland. Jag har börjat jobba på en hel del nya projekt och även hunnit vara uppe i Åre i några härliga dagar. Jag gör ett väldigt kul samarbete med Salomon WMN under sommar/höst och resan till Åre var en liten försmak på ett lite större event som jag ska arrangera där i höst. Jag åkte dit med min syster Ida och ett sjukt mysigt tjejgäng. Slänger upp en liten bildbomb så ni kan se vad vi hade för oss på dagarna.
Bilderna talar mycket för sig själv. Men vi fick uppleva helt fantastiska aktiviteter och äventyr. Allt från Natthiking, kajakpaddling, fjällspa, dagsturer på fjället, SUP, yoga etc. Definitivt en resa i min smak. Den 19-22 september så kommer jag som sagt arrangera en liknande resa dit för enbart tjejer. Det är ju ett bra tag kvar, men bokningen ligger redan ute. Det är först till kvarn på platserna, så om ni är sugna så är det bara att gå in direkt HÄR

KRAM PÅ ER!