dans Reflektion träning yoga

Nattvaken och Workout Åre

Klockan är 04.30. Jag väcktes av en förkyld dotter för en timme sedan och har inte kunnat somna om. Det gör ingenting, jag njuter av att få vara med om det tidiga morgonljuset och att se dimmor lätta över bergen och himlen bli rosaröd av soluppgången. Nu exploderar naturen – med syrenerna precis i början av sin blomning, pionerna som skjuter sig uppåt med en oerhörd fart, äppelblomningen drunknar nästan i häckens gröna fluff och fåglarna – de har ingen tid att förlora! Tänker att de långa, ljusa dygnen är kompensation för vår korta säsong här uppe i norr. För att naturen ska hinna med allt den behöver i växtkraft och förökning på en kort tid av året. Man vill inte sova, nästan inte blinka – så är det förbi… 
Jag vill inte missa för många timmar av detta. Ska försöka hitta ett sätt att se, höra och känna så mycket av möjligt av denna juni.

Förra helgens event – Workout Åre, är en återkommande gemenskapsfest för intresserade och yrkesverksamma i branschen. För mig är det fjärde eller femte året, och totalt har de haft arrangemanget i elva år. Underbara arrangörer, bra inslag och härligt hotell med sköna lokaler.
I stort sett ”alla” i tränings Sverige är där. Jag inser med glädje att jag känner mig kompis med alla, oavsett gruppering eller gäng – många har jag känt sedan 20 år tillbaka, andra är nyare. Var och en så härlig på sitt speciella vis!
Eventet präglas av trevlig gemenskap, ödmjuka och varma samtal och icke konkurrens – trots – eller troligen tack vare, att de flesta har hög ambition, är fullblodsproffs på det dom gör och gör sina uppdrag med hög kvalitet. Jag tycker alla inblandade i helgen, och vår bransch, i alla fall den del som jag känner till, är värd en eloge för det! Att vi har byggt in de här kvaliteterna. Att vi har värdesatt det och värnat om det som gör stämningen god och resultaten hållbara. Bravo! Jag har tyvärr inte några bra bilder, då jag hade fullt upp att njuta och uppleva och prata och koncentrera mig :)

 

xc

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply