Meditation mindfulness

Hjärtchakrat

Så här står det i en bok av Inna Segal, (intuitiv kroppsläsare) som jag använder en del i mitt jobb och privat. Prova om det känns bra för dig, jag gillar hennes övningar.

(Här har jag skrivit tidigare om hjärtöppnare, chakra 4, och erotiken.)

”Fjärde chakrat kallas även hjärtchakrat och är beläget omkring bröstkorgen. Det betraktas som centrum för kärlek och relationer, och den dominerande färgen är grönt.

Hjärtchakrat är centrum för kärlek, öppenhet och medkänsla, och vår själ kommunicerar med oss genom hjärtchakrat och vår passion för livet. Ju mer vi utvecklar vår kontakt med hjärtchakrat , desto mer tillfredsställande, härligt, överflödande, glädjefyllt, rikt och varmt blir livet.

Våra förmågor att förlåta, läkas, utvecklas och transformeras är nycklar som öppnar hjärtchakrat. Det är starkt förknippat med rotchakrat och vår förmåga att manifestera saker och ting utifrån passion, kärlek och sanning. När vi utvecklas stärker vi förmågan att släppa taget om våra fördömanden och börjar möta händelser och upplevelser från hjärta och själ. Våra relationer börjar också förändras och bygga på själfull, villkorslös kontakt, obunden av tid och rum, istället för svartsjuka och ägandebehov. Vi börjar välkomna den gudomliga visdom som finns i de högre energicentrumen.

Hjärtchakrat lagrar känslor av kärlek, hat, ensamhet, bitterhet, sorg och ilska. Det är också här vi finner medkänsla, förlåtelse, hopp och tillit. Chakrat förknippas med sabotörens arketyp, som antingen kan vakta hjärtat och sabotera våra försök att ha givande relationer eller leda oss till hjärtöppnade, kärleksfulla upplevelser samtidigt som den skyddar oss från potentiellt kränkande personer. När vi balanserar hjärtchakrat förbättras våra relationer. Vi drar till oss mer kärlek i livet och får hjälp att upptäcka vårt verkliga livsändamål. När vi har kontakt med hjärtat leder det till kraftfulla, kärleksfulla upplevelser. Om du har en kärleksrelation förbättras den dramatiskt, och kommunikationen mellan dig och din partner öppnas upp. Hjärtchakrat för också in glädje , skratt och kärlek i livet. Det är ett centrum för inspirerad  kreativitet och kommunikation med det gudomliga, och hjärtat kan lyfta och transformera hela livet. Kärleksfull beröring, kramar och möten där vi verkligen delar med oss av vårt innersta ger näring åt hjärtat. Genom att öppna hjärtchakrat får vi förmågan att leva utifrån vår medvetenhet om den villkorslösa kärleken, vilket är djupt stärkande för människorna runtomkring oss.

Du kan göra klassiska hjärtöppnande yogaövningar som bakåtböjningar tvistar, Garudaarms och djupa utfall.

Prova  följande meditation/ balanserande självläkning för Hjärtchakrat:

Gnugga händerna häftigt mot varandra i omkring en minut. Håll sedan handflatorna tätt ihop utan att de rör vid varandra. Du känner kanske en pirrande känsla i händerna. Visualisera att du håller i ett stort grönt energiklot. Fokusera på klotet och låt det växa sig starkare. Lek med färgen i ca en halv minut och utforska hur långt du kan låta energin expandera genom att hålla händerna allt längre ifrån varandra. Placera händerna framför hjärtat utan att röra vid kroppen. Andas djup och långsamt in det gröna ljuset. Visualisera hur det rör sig genom hjärtchakrat, löser upp förtätad energi och fyller på med ny kraft. Säg/Tänk: ”Gudomliga, helgande intelligens, hjälp mig att varsamt släppa taget om mina känslor av ensamhet, ilska, bitterhet, ledsamhet, förlust, hjärtesorg, depression och andra smärtsamma mönster som finns lagrade i hjärtchakrat. Väck min passion, entusiasm och livsgnista. Hjälp mig att dra till mig och uppleva de djupaste tänkbara, mest kärleksfulla, tillfredsställande, medkännande relationerna. Tack.”

Upprepa ordet FRI flera gånger med avsikten att släppa taget om all eventuell negativitet och förstärka det positiva.

Slappna av i händerna och fokusera på hur mycket glädje du skulle kunna känna om du hade en öppen, kärleksfull och djupt känd kontakt med andra. Om du redan känner så, tillåt hjärtat att öppnas och utvidgas medan du fokuserar på de du älskar. Känn kärlekens energi och låt den läka dig och ge dig ny energi. Om du inte känner någon kontakt med  hjärtat eller inte har några kärleksfulla relationer, fokusera på att tillåta hjärtat öppna sig så att det kan dra till sig de relationer som du skulle vilja uppleva.

När du känner att du är klar, lägg händerna över hjärta och massera området mjukt i en cirkelrörelse. Tacka hjärtat för att det håller dig vid liv. Fokusera på allt som du känner tacksamhet för. Inom dig kan du låta hjärtat växa och fyllas av visdom. Föreställ dig att visdomen rör sig från hjärtat upp i huvudet så att dessa två aspekter av dig länkas samman genom en gyllene ljustråd. Hur skulle det vara om du kunde ta till dig hjärtats visdom och huvudets intelligens i lika mått för de beslut du fattar i livet? 

Läs gärna in och lär dig utantill och utför regelbundet en tid, men framförallt idag :)

xc

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply