yoga

Chakra 5 & 6

I går hade vi tema chakra 5 & 6 på yogaklasserna. I femte charkat som har sitt centrum i halsen, finns kunskaper kring kommunikation, att uttrycka sin unika röst, sitt uttryck, sin sanning. Att lösa upp stagnation i hals, nacke och stämband, befria området från gamla spänningar och mönster av att undertrycka, svälja och bita ihop. Lek med tanken att du uttrycker något du behöver, till någon. Du gör det med värdighet och mjukhet och hen lyssnar uppmärksamt på dig. Fortsätt att tänka att det tas emot väl. Att allt blir bra, för allas räkning…. du blir friare, din hals blir friare.

Fysiskt kan du gärna göra nack och axelrullningar, sträcka ut halsen genom att luta huvudet bakåt och trycka tungan mot gommen. Andas ut några andetag genom mun och strupe med ett haaa ljud och sedan stänga munnen och göra ett mjukt ljud av mmmmm som får stämbanden att slappna av.

I det sjätte chakrat finns utveckling av intuition. I avsaknad av klor och vassa tänder har människan utrustats med intuition för att skydda sig själv! Lär dig lyssna på vad den säger. Gå till höger? Vänster? Ge sig hän eller backa undan? Aktivera det här området kring panna och ögonbryn, b la genom att fokusera blicken i olika blickfokus. Om/ när du mediterar, prova att rulla upp ögonen under ögonlocken, mot punkten mellan ögonbrynen och vila där med blicken. Om du vill, tänk dig också ett indigofärgat ljus gå rakt igenom härifrån till hjärnan till bakhuvudet.

xc

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Krångla inte till livet | HEALTHY LIVING
    12 augusti, 2015 at 15:00

    […] Vad känns rätt för dig? Cecilia Gustafsson visar hur du bland annat kan öppna kanalerna till din intuition genom att öppna ditt sjätte chakra. […]

  • Leave a Reply