mindfulness

Vakna vackert

_DSC0080

Man kan vakna på olika sätt. Starta dagen med att kliva rakt in i andras liv och scheman via fb och insta, eller glida mjukt in i dagen med skön musik i sin telefon. Jag tycker man kan hålla sin första timme privat, sätta grunden för sitt varande och görande för resten av dagen. First I make my bed, then I make up my mind. Hittade den meningen någonstans, och älskar den. Den antyder hur man varje dag, måste uppdatera sig på sina intentioner. Att man måste rensa i sinnet och bestämma på nytt, välja igen, städa och göra i ordning tilltrasslade sinnen liksom lakan. Att göra på morgonen är en bra idé.

Här är ett par tips

– Sätt på vacker musik i din telefon och stoppa den i morgonrocksfickan så den följer med dig vad du än gör.

– Gör kaffe. Om du som jag som tycker morgonkaffe är livselixir. Annars inte förstås. Medan du väntar drick ett stort glas citronvatten och gör en, två eller fem solhälsningar på köksgolvet med andetaget som frukost åt dina celler. Alternativt sätt dig stilla i 5 minuter och möt andetagets väg in, genom och ut från kroppen.

– Drick kaffet med stor sinnlighet. Gå igenom vad du ska göra och vilka du ska möta under dagen. Om du känner någon press eller stress, ta om tanken så att du kan sänka axlarna och slappna av samtidigt. Skicka positiv energi till de olika händelserna och personerna, och känn hur du ”vill” göra ditt bästa med dagen. Inte måste. Se dig själv gå från sak till sak med avspänd effektivitet – även det tråkiga, hur dagen innehåller vad du vill dela med dig utav och hur det leder dig framåt mot det håll du vill, mot dina mål eller visioner. Så att när du somnar i kväll, känner att du bestämde dig för rätt saker, framför allt att du levde dagen gnällfri med glädje och medvetenhet.

Fortsätt med din dag eller gå och väck din familj lika mjukt med den vackra musiken i din ficka:) och hjärtat i din hand.

Satte ihop den här listan åt dig <3

Morgon Musik HL

 

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Skön morgonenergi som räcker dagen ut – recept och rutiner | HEALTHY LIVING
  21 oktober, 2015 at 08:37

  […] när du känner att frukostrutinen sitter och du är sugen på fler sköna rutiner: Prova Cecilias morgonrutin för att vakna vackert. I den ingår en solhälsning. Osäker på hur? Se den här filmen av Erika. […]

 • Reply
  Hjärtat blöder även i paradiset… | Erika Kits Gölevik
  25 mars, 2015 at 10:44

  […] där: vem är viktigast för ditt välmående? Du – eller en lång rad bekanta på facebook? Cecilia skrev så bra om det för några månader sedan, läs. KÄNN det sköna med den renande duschen jobba med att verkligen vara närvarande. Kanske en kort […]

 • Reply
  Impulser, trötthet och "good enough" (5 tips) | En Emilia
  26 november, 2014 at 11:13

  […] Lyssna på musik. Tips: Cecilia Gustavssons blogg på Healthyliving under rubriken: Vakna vackert. Hon länkar till en grym Spotifylista. Det är andra dagen som jag […]

 • Leave a Reply