Vill du har coreträning som är utmanande men lätt att anpassa efter dig och dina förutsättningar,  intensiv men rolig, enkel men nytänkande och spännande: då har du kommit rätt!

Veckans expert Jose Nunez är en av Sveriges främsta inspiratörer när det kommer till funktionell, smart och roliga sätt att röra sig. Han utbildar moveootränare över hela landet och hjälper allt från poliser till äldre damer att bli starkare än de vågat drömma om – och ha kul på vägen dit.
Här bjuder han på sitt tänk kring coreträning, och i den här videon får du höstens i särklass bästa övningar!

Jose Nunez:

”För mig är ”core” inte bara mage. För att magen ska komma till sin fulla rätt och inte bara ge skydd för bland annat rygg,vill det till att du har kontroll på andra muskler också, speciellt de som går över andra leder. Något som alla ”plank-älskare” borde tänka på när de ligger still och stirrar på sin ”plank-app”.

Jag gillar tanken att core är länken mellan armar och ben. Armarna och benen får inte ut mer rörelsekraft än vad din core klarar av att hantera. Jag säger inte att det är fel på ”plankan”, jag påstår bara att för många gör det för mycket i tron att det är ”the shit”.

Här presenterar jag fem favoritövningar när det gäller helkroppscore. Visar även ett par varianter kring övningarna. Gemensamt har de att de kan göras både enklare men också väldigt utmanande. Jag lämnar över ansvaret till dig att känna in vad som är lämpligt. Är du lite oerfaren av liknande övningar så har du en rolig och naturlig utmaning framför dig när du ska leta dig fram till en nivå där du kan utföra rörelsen så likt den jag gör som möjligt. Efter några kreativa försök kommer du känna hur du gör den enklare. Sen ligger det i Moveoos natur att söka sig vidare, alltså kan alla som har bestämt sig för att utvecklas ta sig an dessa övningar.
I Moveoometoden finns det inget som kallas fusk. Om man inte orkar en tänkt rörelse och måste ta till ett hjälpmedel, eller ändra rörelsen något, säger vi bara att man anpassar utmaningen efter sina individuella förutsättningar. På så sätt kan alla delta på ett kreativt, utmanande och samtidigt tillåtande sätt.

Tips! Åk med moveoo till Mallorca 18-22 maj. 

Vill du bli moveootränare? Den 1-2 april kan du utbilda dig!

image