När var du tyst en hel dag senast? Det finns åtskilliga anledningar att välja tystnaden framför bruset. En av dem är att i tystnaden finner du lättare svar på frågor som du kanske inte hinner ställa när vardagen rusar på. Här får du 10 frågor av Sofia Sivertsdotter om och för tystnaden:

1. Vad hör du just nu? Vilka ljud hörs oftast i ditt hem? På din arbetsplats?
2. Vilka platser i din vardag är så tysta så att du hör dina egna andetag?
3. Vilka känslor väcker tanken på att vara tyst i dig?
4. Vilka ljud uppskattar du allra mest? Vad skulle du sakna mest om du förlorade hörseln?
5. Vilken typ av tystnad skulle du vilja ha mer av i ditt liv?
6. Vilka inre tankar, röster eller kritiker framträder du när du är tyst?
7. Vad ger det dig att välja tystnad framför brus?
8. Om du skulle boka in en dag i tystnad – när och varför?
9. Vilka stora eller små ljud skulle du vilja bli fri från i din vardag?
10. När du är helt tyst – vad hör du då tydligare?

I dag, påminn mig om att välja tystnaden framför bruset, musiken framför skvalet, sanningen framför lögnen. Gör mig modig i min stillhet och låt mig finna svar på de frågor som väntar på att få svar. Hjälp mig att vända mig inåt.

Hjälp mig att fatta de beslut jag behöver fatta och att ta mig tid för tystnad så att jag inte missar de viktiga ljuden. Vägled mig när jag snavar, gör min stig tydlig och låt mig göra värdefulla avtryck på min färd.

Se mig när jag tvivlar, lyft mig när jag trillar och gör mig ståndaktig inför den sanning som viskas just inuti mig. Påminn mig om att utan tystnad finns det ingen rytm, inga sånger och inget prat. Hjälp mig att hedra den tystnad som jag behöver och gör mig stark när jag väljer den.

Tips! Läs mer av Sofia Sivertsdotter i hennes blogg!