Det kan vara tungt att komma igång med jobb efter flera veckor av total ledighet. Hjärnan känns helt avstängd och man vet inte ens om man kommer ihåg alla lösenord på datorn? Ge hjärnan en möjlighet att skola in sig på jobbet och samtidigt behålla en liiiiten känsla av semester i kroppen. Här är ViZible Futures tips för en skön start på jobbet.

Sju sätt att komma igång efter semestern

1. Njut av nuet
Är du inne på semesterns sluttamp, försök att vara i nuet så mycket som det går. Så fort du märker att du snöar in på tankar om jobbet eller annat som bekymrar dig, ta dig tillbaka till nuet. Använd dina sinnen och rikta din uppmärksamhet på t ex hur kaffet smakar, hur gräset luktar eller hur vinden låter.

2. Mjukstarta
Ett av de bästa råden är att börja mitt i veckan på onsdag eller torsdag istället för en måndag, för att få en mjukstart.

3. Rensa mejlen
Om du vet att du får extremt mycket mejl är det inte förbjudet att rensa några dagar på semestern om du känner att du blir lugnare av det.

4. Pausa
När arbetet drar igång, se till att göra en sak i taget. Sortera, prioritera och bestäm vad du måste göra och vad du kan vänta med.

5. Ha något att se fram emot
När hösten närmar sig är det viktigt att hitta små saker att se fram emot. Kanske är det dags att boka en ny resa? Sätt intentioner för vad du önskar. Skapa delmål och hitta långsiktiga mål som skapar en bra känsla i magen.

6. Behåll semester- och sommarkänslan
Din semester behöver inte ta slut när du kommer hem och sommaren är ju inte slut bara för att du börjar jobba. Du har säkert upplevt och lärt dig massa nya saker och vuxit lite som människa. Hitta sätt att påminna dig själv om detta. Sätt upp foton från din semester. Bjud hem kompisar, hitta på roliga saker med barnen, ät middag ute och njut av sensommarens eftermiddagar och kvällar i naturen.

7. Skönt med nystart
Hösten känns alltid som en nystart. Då har du fått återhämta dig ordentligt och är full av energi, inspiration och nya idéer. Starta något du drömt om att göra eller kom in med nya perspektiv och energi på jobbet. Fundera på hur din semesterupplevelse kan hjälpa dig till små förändringar i din vardag. Använde du färre klädesplagg och prylar på semestern? Behövs verkligen allt du har hemma? Ett bra tips är att boka in klädbytardagar och loppisbord till hösten. ;)

Läs också ViZible Futures tips för en skön känsla som håller även efter semestern här.

Ella Grosse och Victoria Nyberg driver ViZible Future – ett företag som brinner för medvetandeutveckling på alla plan med ambitionen att bidra till en mer hållbar framtid. Genom att skapa önskvärda intentioner och positiva bilder om framtiden kan vi skapa oss den framtid vi önskar. Med hjälp av dessa målbilder kan vi bygga trygghet i oss själva, stärka våra relationer, bli mer effektiva och närvarande i vår vardag. Vizible Future riktar sig till både individer, familjer och företag.
För mer information:
www.viziblefuture.se Facebook: facebook.com/viziblefuture