Kallt väder betyder en fnasig tillvaro för många. Luften blir torrare, halsdukar irriterar och gnor smuts mot ansiktet. Dessutom frestar väder och vind och dess ständiga växlingar på hyn. Men, det behöver inte vara hopplöst!

Byt till en tjockare kräm. Många gör felet att köra samma hudkräm året om. Men det är skillnad på vad din hud behöver på sommaren och under den kalla årstiden.

Peela. Förutom att bli av med en del av den synliga torrheten underlättar du för huden att ta upp dina återfuktande produkter. men välj smart och ta en mild peeling, för stora korn hjälper inte bättre, det kan snarare förvärra irritationen.

Drick mycket vatten. Jepp, old news. Men du återfuktar inifrån, hjälper kroppen att rensa ut slaggprodukter och gör huden klarare. Att du dessutom blir piggare och lättare håller sötsuget i schack är ju inte fy skam heller.

Ät Omega 3. Fet fisk, avocado och valnötter är exempel på Omega 3-rik kost som smörjer och stärker huden inifrån. Vet du att du är dålig på att få i dig dessa livsmedel, lägg till ett par kapslar om dagen.
Boosta gärna huden under dagen med hjälp av en återfuktande ansiktsspray. Uppiggande är det också. Ha en stående vid datorn!

Olja skyddar. Investera i en av de senaste årens snackisar – en bra ansiktsolja. Det finns också många bra duschprodukter i oljeform som ger en skön mjuk känsla direkt ur duschen.

För mycket duschande och tvättande torkar ut huden. Planera dina duschar, kanske du inte måste duscha på morgonen om du ska träna på lunchen?

Är det riktigt kallt ute, tvätta inte bort hudens naturliga fettlager.
Jo, det kan kanske kännas lite sunkigt att inte tvätta ansiktet på morgonen. Men om du ska ut på en långpromenad eller ut i skidbacken kanske du inte behöver tvätta dig det första du gör? Låt hudens naturliga fett skydda dig mot kylan.

Boka ansiktsbehandling. Ge din hud en nystart inför de riktigt kalla månaderna. Hudterapeuten kan också se vad du behöver komplettera med i din hudvårdsrutin för att få bukt med torrheten.

LÄS MER: 6 TIPS – SÅ HÅLLER DU LÄPPARNA MJUKA I VINTER

Nina Nyström