Det här receptet hittade vi i Fredrik Paulúns bok Fastfood. Kändes som ett perfekt mellanmål eller kaffetillbehör i de äppeltider som är i antågande.

Snabb äppelpaj med vaniljkesella

4 portioner

4 små äpplen

1 msk malen kanel

1 dl havregryn

1 dl hackade hasselnötter

2 msk kokosolja

1 msk flytande honung

Till kesellan:
2 dl kesella

1 tsk vaniljpulver

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Skala och tärna äpplena fin och lägg dem i en pajform. Strö över kanel. Rör ihop havregryn, nötter, kokosolja och honung till en smulig massa och fördela över äpplena. Grädda i ugn i 20-25 minuter, se till att nötterna inte bränns. Servera med kesella smaksatt med vaniljpulver.

9789173630603_200_paulns-fastfood_kartonnage

Receptet kommer från kokboken ”Paulúns fastfood”. Foto: Ulrika Ekblom