Under mars månad har du kunnat läsa texter av Sofia Sivertsdotter på temat längtan. Ta med dig följande frågor över påsk, och unna dig en stunds meditation efter bönen som ligger under frågorna.
Vi önskar dig en glad påsk, och steg mot din längtan!

Ta några minuter och svara på nedanstående frågor – på papper. Papper har bättre minne än människor och svart på vitt ger fler insikter än tankar som får färdas fritt.

1. Vad längtar jag innerligt efter just nu?
2. Vilken längtan har funnits med mig länge?
3. Vill jag dela min längtan med någon, eller bära den inom mig?
4. Vad står i vägen för att jag helt och fullt ska gå dit hjärtat leder?
5. Om jag hade svar på alla frågor, vad skulle jag göra annorlunda?
6. Vad saknar jag i dag för att ta nästa steg?
7. Vad har jag tillräckligt av för att ta nästa steg?
8. Vad skulle det innebära i vardagen att ta min längtan på allvar?
9. Finns det någon som har precis samma längtan som jag?
10. Behöver jag be om hjälp med något för att komma vidare?

Läs nedanstående text högt varje morgon de kommande sju dagarna. Ta också med dig den första frågan ovan och svara på den varje dag efter en liten stunds stilla meditation. Vad längtar jag efter just nu?

”Hjälp mig i dag att stå stark för det jag tror på och längtar efter. Påminn mig om att sätta det viktigaste först och alltid återvända till det inre ljuset när molnen skymmer solen.

Gör mig stark i mina värderingar och påminn mig om att alltid prioritera det verkligt viktiga. Hjälp mig att se tvivel och motgångar som passager till styrka, portar till integritet och tester för min uthållighet.

Hjälp mig att värna om min längtan. Påminn mig att ge den utrymme, tid och förtroende. Ge längtan ben, drömmen vingar och mig själv styrka att göra vad som krävs för att förvandla en önskad framtid till en älskad nutid.”

Tips! Läs mer av Sofia Sivertsdotter i hennes blogg!