Här får du 7 tips för mer frihet av Sofia Sivertsdotter:

1. Skala & rensa. Prylar, beteenden, relationer och aktiviteter. Situationer, ägodelar, ord eller måsten. Släpp taget om det som inskränker eller har förlorat sin glans. Hoppa först och lita på att hoppet självt kommer att skapa tomrum för friheten.

2. Satsa på det du tror på.
Tid, pengar och energi. Ju bättre du blir på det du älskar att göra, desto fler möjligheter kommer att öppnas. Och möjligheter är frihet. Om du tror på något, tro på det till 100 % och agera utifrån det.

3. Fatta fria beslut. Miljontals kronor i lån för ett hus inskränker friheten för vissa, medan andra njuter av friheten i trädgården. Fatta beslut som ger dig en känsla av frihet, inte grannen eller gårdagens version av dig.

4. Skapa en inre frihet. Bygg självrespekt, självkänsla och självförtroende. Lär känna dig själv, dina drömmar, värderingar, blockeringar och visioner. Lär känna dina rötter och din historia. Ge dig själv tillåtelse att skapa ett liv i frihet utifrån din egen personliga definition.

5. Rensa ogräs. Håll rent framför din egen dörr. Säg förlåt för fel du gjort, ta tag i det du skjuter upp och förlåt dem som gjort dig illa. Töm inboxen, ta hand om räkningar och ekonomi och ansvar för beteenden du behöver förändra.

6. Gå ner i tid. Jobbar du heltid? Kanske byta ut 20 % av lönen mot en dag då du kan bygga på ett sidoprojekt, en relation eller din hälsa? Sälja bilen och cykla istället? Byta ut utekvällarna för en sovmorgon i frihet? Finns det en vilja finns det en väg.

7. Skapa en dag i frihet. En dag i veckan, lev som du skulle leva om du nått din dröm. Vad skulle du göra? När? Var? Med vem? Varför? De flesta drömmarna om frihet är nära inom räckhåll och handlar inte om pengar.

Tips! Läs mer av Sofia Sivertsdotter i hennes blogg!