Denna månad får du texten ”Varje stor själs natur” ur boken Strimmor av ljus av Sofia Sivertsdotter.

Varje stor själs natur
Dagen som gått. Låt oss lämna den med tacksamhet, ödmjukhet och tillit. Tacksamhet för allt som gavs, för de erfarenheter vi fick, för vingarna som tog oss ur problem, för livet självt.

Ödmjukhet inför att ha fått vara med en dag till, inför människor som fortsätter att stå vid vår sida, inför naturens krafter och visdom, inför hjärtan som fortsätter att slå. Tillit till att allt är precis som det ska och att vi får precis det vi behöver, när vi behöver det. Till att utvecklingen går framåt och att morgondagen kommer med ryggrad och tillfällen att bli större, klokare, friare.

Låt oss släppa taget om det som inte längre passar hos oss, det som vill vidare. Kläderna som någon annan hellre bär, erfarenheter som blivit till ryggsäck, känslor som fastnat i kroppen, tankar som inte hittar nya vägar. Låt oss släppa taget om det som gör ont, det som förminskar, skammar eller brister.

Låt oss släppa gamla ord, beteenden, ägodelar, oro, blockerad energi, negativitet och stagnation. Ge oss mod att låta det orkeslösa dö och det nya födas. Ge oss mod att släppa allt som tillhör det förflutna, allt som tynger ner.

Och låt det nya ge oss vingar att lyfta bortom det förflutna, genom oklarhet och tvivel till en öppen himmel, öppna fält, öppna vyer där luften är lätt att andas. Ge oss styrka, tydlighet, hälsa och en total ärlighet och tro på sanningen och på att enkelhet är varje stor själs natur.

Låt oss bli till människor som hellre ser än blir sedda, förlåter snarare än dömer, lyfter andra snarare än att försöka glänsa själva. Låt oss se alla avslut som ett tillfälle att starta om på nytt. Renare, helare och i bättre kontakt med oss själva.

Låt oss bli de första att tacka när klockan lämnar det gamla, för nya skatter som ännu inte nått oss. Låt oss fälla tårar när nyårsfyrverkerierna lämnar marken, som bevis på att vi är redo att släppa allt som inte tillhör nuet.

Tips! Läs mer av Sofia Sivertsdotter i hennes blogg!