En blandning mellan bröd och sockerkaka – och dessutom nyttigt! Vi bara älskar det här smakrika bananbrödet!

Glutenfritt bananbröd
5 övermogna bananer
2,5 dl mandlar
5 dl pekannötter
2,5 dl bovetemjöl
1,25 dl ren lönnsirap
3 matskedar chiafrön
2 matskedar mald kanel
1 msk kokosolja att smöra brödformen med

Gör så här:
Värm ugnen till 150 grader.
Mixa nötterna i en högpresterande mixer eller matberedare till ett mjöl, det tar cirka en halv minut, och rör sedan ihop nötmjölet med bovete, lönnsirap, chiafrön till en jämn blandning i en skål.
Mosa bananerna med en gaffel till en jämn pure och rör ihop med resten till en tjock och kletig smet.
Smöra brödformen med kokosolja och fördela smeten jämt med en slickepott. Baka i ugnen i ca 50 min.

Receptkälla: Deliciously Ella