Det har varit en lång vinter. Det kan kännas i håret och inte minst i hårbotten. Klåda, torr hud och trist uppsyn.
Regelbunden omvårdnad i form av inpackning är inte bara skönt, utan ger ett hår som håller sig mjukt, friskt och glansigt.

Så gör du oljeinpackning

Använd en fin olja. Olivoljan är en klassiker, men det går jättebra med sesamolja, kokosolja eller jojobaolja.

Arbeta in olja i torrt hår och i hårbotten. Packa in håret i plast och vira en handduk runt så håller det sig varmt och ger bättre effekt. Låt inpackningen sitta i ett par timmar. För ännu bättre effekt, sitt en stund i bastun eller ta ett varmt bad. Oljan sugs upp bättre i värme.

Vill du bara ge topparna en inpackning, arbeta in oljan med hjälp av en hårborste där håret är torrt och låt sitta över natten. Du kan också ge din hårbotten en kur genom att massera in olja för en lugnande effekt.

När du ska tvätta ur oljan
Ta rikligt med balsam direkt i håret och massera in ordentligt. Blöt med ljummet vatten och fyll på med ytterligare balsam. OBS! Ta inte för varmt vatten. Det får oljan att sitta ännu mer.
Skölj ur olja och balsam med ljummet vatten. Har du fortfarande olja kvar, balsamera igen och skölj med kallt vatten.
Tips! Gör inte inpackningen precis innan du tänker ge dig ut på snygg-tur. Håret kan kännas en aning flottigt direkt efter en inpackning. Men nästa dag har det sugit upp oljeresterna och blivit glansigare.