Text av: Sofia Sivertsdotter
Generositet är att öppna hjärtat och ge bort allt som finns där, för ju mer man ger bort, desto mer kommer hjärtat att fyllas. Denna månad får du texten ”Ett generöst hjärta” ur boken Strimmor av ljus.

Ett generöst hjärta

Det är tryggare att ge bort än att hålla tillbaka, rikare att skänka än att samla, mer kraftfullt att fria än att fälla. Vi föddes generösa med öppna hjärtan och händer utan tillhörigheter och det är så vi är som starkast. Ju mer vi hamstrar, samlar och sparar, desto svagare blir vi i vår ängslighet att berövas våra materiella eller känslomässiga skatter.

När jag ger bort bekräftas överflödet på jorden. Likt en fågel som har tillit till att magen ska fyllas varje dag, kan jag förlita mig på att jag får det jag behöver, när jag behöver det – om jag behöver det.

Ett generöst hjärta är sunt själviskt, för när vi ger får vi tillbaka. I form av glädje att ge. Genom friheten att inte behöva äga. I frånvaron av oro för att förlora det vi har. Det vi sår ska vi skörda.

I dag, hjälp mig att hitta tillfällen att ge. Ögonkontakt, ord, närvaro eller prylar, det som saknas som jag kan avvara. Påminn mig att inte vara rädd för min egen fattigdom eller snålhet utan låt mig blomma i mitt givande. Inte för att jag borde, utan för att det är det enda sättet att få permanent frid och hållbar lycka.

Tips! Läs mer av Sofia Sivertsdotter i hennes blogg!