Trädgården spirar, och så även din kropp – om du äter det som skjuter upp ur marken. Här är våra favoriter just nu.

Renset. Nu i juli växer allt som mest intensivt och du kan med fördel gallra för att skapa plats för tillväxt. Ät av de bortgallrade morötterna och rödbetorna. Testa också att förvälla späd rödbetsblast och använd i sallad. Finfint! Även rädisblast går att äta.

Persilja. Slösa med nyklippt persilja i dina gröna drinkar, sallader, på fisk och i grytor. Järnrikt och packat med antioxidanter som stärker immunförsvaret. Samlar du på dig vätska? Då är också persilja, som är lätt urindrivande, toppen.

Rädisor. Åh dessa späda, krispiga små underverk. Ät dem som de är, klyfta i salladen eller skiva på en äggsmörgås. Mumma! Rädisor är packade med kalium- och c-vitamin, och är även är bra för levern och magen.