Training

Börjar nog inte på crossfit i höst heller

I can’t Belieb att sommarlovet är slut och att jag börjar jobba i morgon! Eller jo, det kan jag. Jag har varit ledig i nästan sex veckor. Jag borde shut up.

Plus är sugen på att jobba. Göra lite grejer, va. Påminnas om hur det är att vara en social varelse och inte ett märkligt skogsdjur med vanor som ej helt tål att ljussättas.

Jag har tänkt så mycket på hösten de senaste dagarna, men det lustiga är att jag mest har en massa inte-tankar. Jag vill inte gör det och det, inte lägga tid på det och det, jag ska tacka nej till ditten dutt… Va! Jag som brukar ägna semestern åt att fundera på hur jag kan knöka in så jäkla mycket som möjligt under hösten.

Ungefär så här brukar det stå i min anteckningsbok i slutet av juli varje år:

Må: Yoga morgon (bästa sättet att kicka veckan, en riktigt låååång, skön klass. Massa meditation också så klart!), springa kväll *mmm ljuvlig sommarkvällslöpning, kommer älska*

Tis: Börja på crossfit! Cooooolt. Kanske yoga kväll? Bra balans, crossfit + yoga! Laga mat och äta och så kan jag göra på natten eller nåt!

Ons: Yoga morgon, nånstans skitlångt bort på andra sidan stan, perfekt före jobbet! Det bästa med yoga är att man blir så stresstålig.

Tors: Crossfit morgon igen! Nu är jag på gång! Träffa kompis kväll – och på lunchen?

Jajajaja, ni fattar. Försover mig redan på måndagsmorgonen och sedan börjar jag aldrig på crossfit, fortsätter att inte springa och glömmer alltihop tills exakt samma tid nästa år.

Tur det.

Men i år har jag alltså inga sådana planer. Jag vill jobba (inte för att jag måste eller så alltså…) och det vill jag göra jädrigt smart och genom att ha roligast möjligt. Jag vill gå min yogautbildning med fullt fokus. Och jag vill att min familj ska vara någorlunda mätt och glad.

Allt annat får typ ske sporadiskt. Välja fokus vare!

Semestrar du lite till eller ska vi vara varandras mentala självfränder när klockskrutten ringer i morgon?

You Might Also Like

17 Comments

 • Reply
  Ida
  9 augusti, 2016 at 08:01

  Varför ska det vara så svårt att bara välja en sak och köra? Jag känner igen mig! Alltid finns det något som lockar och motivationen håller inte i sig spec länge. Men jag hade två seriöst crossfit-bitna vänner på besök häromveckan (killen tränar stenhårt och siktar på regionals). Vi åkte tillsammans till den lokala boxen här på vår ö och testade på ett pass tillsammans, varken jag eller John har tränat crossfit eller besök en box tidigare. Men då körde vi ett så bra upplägg; EMOM alltså. 5-10 chins, 7 overhead squat och 9 burpee boxjumps var det just då. En minut per övning, blev man klar snabbt fick man ju längre vila. 18 minuter. Vila och sen en omgång till men andra övningar. Och det här upplägget var så bra, alltså tusan jag har aldrig gått in för något som jag gjorde då. Jag har inte besökt gymmet alls i sommar men nästa gång jag drar dit så blir det det här upplägget alltså. Jag gillade verkligen att ha ett visst antal reps på en viss tid och sen byta, det blev mycket omväxling, tungt o tufft men ändå möjlighet till lite vila emellan. Det var super! :D

  • Reply
   minatraningstajts
   10 augusti, 2016 at 05:00

   Jag tycker att crossfit är skitkul! det är därför jag hela tiden drömmer om att börja. Så mycket enklare att bara gå till gymmet och get shit done på egen hand dock. Både mentalt och tidsmässigt. Även om jag tror att crossfit skulle ge helt sjukt bra resultat! Men… kanske… snart… hehe. Kul att höra från dig! Kram!

 • Reply
  Vevve
  9 augusti, 2016 at 06:35

  haha jag dör, du är så skön.
  fullt fokus på yogaTT låter smart!

  • Reply
   minatraningstajts
   10 augusti, 2016 at 05:01

   Jag veeeeeet.

 • Reply
  Rund är också en form!
  7 augusti, 2016 at 18:32

  Det är nog vanligt att sätta mål och ”nystart” varje höst.
  Men förstår att det är himla skönt att bara ta det som det kommer, med enstaka fokusområden.

  Själv är jag ledig en vecka till. Skönt, men tänker på dig imorgon. :-)
  Kram M

  • Reply
   minatraningstajts
   10 augusti, 2016 at 05:01

   Jaaaa gud ja. Och säkert är jag där nästa sommar igen :D :D Eller så kommer det nu istället… det tror jag dock är bättre, för nu är min uppfattning av verkligheten lite mer realistisk. Njut av din sista vecka nu, fina. Kram!

 • Reply
  Katta - Bucketlife
  7 augusti, 2016 at 08:30

  Haha, hög igenkänning :) Jag brukar också sikta mot stjärnorna inför hösten, men har faktiskt skaffat mer självkännedom genom åren jag också. Men jag gillar ändå att ha lite av det där (kan vi få kalla det visionära snarare än självbedragande?) kvar för det är en härlig känsla av möjligheter tycker jag!
  Men fokus är bra. Jag ska ägna kommande vecka åt att jobba lite (min sambo har semester dock så jag måste nog ha lite jag också) och framförallt försöka hitta mitt fokus till hösten. Jag är lite splittrad just nu och behöver hitta en motiverande och tydlig väg.

  Btw – BRA med 6 veckors semester! Hade det 2014 innan jag blev egen och det är fortfarande den bästa sommaren jag haft tror jag. Just den totala semesterkänslan är väl det enda jag kan sakna med att vara egen, men å andra sidan har jag ju ökad frihet resten av året så det kan jag leva med :)

  • Reply
   minatraningstajts
   10 augusti, 2016 at 05:03

   Vad spännande! Jag är alltid så nyfiken på vad du ska hitta på för projekt. Du inspirerar! Splittrad känner jag igen mig i och då är det kanske just det visionära som behövs? Drömma i väg för att se hur en faktiskt vill att det ska vara. Den metoden ska i alla fall jag testa.

   • Reply
    Katten - Bucket life
    13 augusti, 2016 at 09:38

    Tack detsamma du! Jag och syrran försöker få till lite drömjobb – känns så kul, och jag vill verkligen få till det! Det splittrade finns både i min mentala närvaro (jäkla informationsflöde alltså – jag har svårt att begränsa allt spännande som finns att läsa & göra & blir förvirrad i slutändan!) och i mitt livsupplägg liksom. Var jag vill vara, borde vara och hur och så. Jag tror som du att drömmarna är extra viktiga då, de ger ju vägledning ändå. Låter dem blomma ut just nu, haha.

    Kram på dig!

 • Reply
  Cecilia
  1 augusti, 2016 at 12:15

  Jag kör lite mer semester :) Brukar känna starkt för höst och träning men nu känner jag inget…vill inte, orkar inte, behöver vila lite till!!
  Hoppas att det gick bra på din första jobbedag!!

  • Reply
   minatraningstajts
   10 augusti, 2016 at 05:04

   Hoppas att känslan har vänt, Cecilia?

 • Reply
  Lottas gata
  1 augusti, 2016 at 10:23

  En veckas semester kvar. Så himla skönt, jag är inte redo att klä på mig annat än shorts och linne, för att inte tala om att sminka mig! Känns väldigt främmande.

  Inga måsten planerade i höst, dagarna fylls ändå så jag är sparsam med att planera in för mycket. Och det som finns i kalendern är sånt som jag verkligen vill göra – och kommer göra- och lite måsten.

  Men den här veckan; shorts, linne, lagomt med träning och bara vara. Jag börjar bli bra på det! :-)

  • Reply
   minatraningstajts
   10 augusti, 2016 at 05:05

   Jobbar du nu då..?

 • Reply
  Nina
  1 augusti, 2016 at 05:50

  Jag är också tillbaka på jobb idag, hej från första kaffepausen! Känns fullt normalt och faktiskt nödvändigt. Precis som du antyder så var det nog dags att kliva ut ur sommarläget och bli mindre grottmänniska :D Har medvetet hållit tillbaka kalenderhysterin, den har fått ligga dammig och uttråkad, bara prickat in mina yogaklasser (viktigast av allt!). Nu vill jag bara njuta igång sensommaren och småningom hösten, utan att ha andan i halsen med en gång. Kram på dej!

  • Reply
   minatraningstajts
   10 augusti, 2016 at 05:06

   Känner som vanligt igen mig när jag läser hos dig, fast i år är du nog ett år före mig, för jag känner mer som du verkar ha känt förra sommaren. Vill. Inte. Jobba. Alltid så skönt att veta att någon annan känt samma. och kommit ur det.

 • Reply
  Jessica
  31 juli, 2016 at 17:22

  Tänker inte heller planera för hösten mer än att försöka vara aktiv. Sen får det bli det som känns kul just då vart efter! Livet är långt!
  Varit ledig 2,5 veck, jobbat två veckor, jobbar en vecka till sen har jag 3 veckor till ledigt ?

 • Reply
  Träningsblogga - Ida
  31 juli, 2016 at 14:25

  Haha, känner igen det där, men det är nog klokt att inte ha så himla många planer ibland också… :O

 • Leave a Reply