Mind

Värsta bloggklyschorna

EXCUSE ME att jag inte har bloggat på typ tolv timmar, hoppas verkligen att ingen DOG? Alltså, ett blogginlägg som börjar med ”förlåt att jag inte har bloggat i dag…” är bara KLICK i krysset för mig. Typ: åh gud, ÄNTLIGEN, jag har liksom suttit klistrad vid datorn och väntat i TVÅ DAR som en utsvulten tamagotchi som ba mata mig mata mata mig jag kommer döööö. Ooops… dog. Eller vadå?

Lite som en kommentar jag läste av Beatatjata en gång om att hon är helt ointresserad av blogginlägg där den som skriver ber om hjälp med hur hen ska utforma sin blogg. Det får faktiskt hen komma på själv, annars kommer en faktura på kommunikationskonsultation, jajemen!

Hoppas verkligen att ingen som läser detta tar åt sig av mitt påhopp på ursäktarianer, pga syftar ej på någon speciell. Det är nog ingen som gör så längre heller, det inträffade säkert mest typ 2007. Då bestod mitt medieintag övervägande av typ Englas showroom och Anna Hibbs.

I dag är min tjänstlediga dag och jag har spelat in två poddavsnitt med Vevve och sen NOLL saker utöver det. Det är som att all tid bara försvinner efter 12.00? Den äts upp.  På tal om det har jag hunnit äta två gånger sedan 12.00 men alltså inget mer. Så störig grej, det här med tid som bara rinner mellan fingrarna!

Nu måste jag därmed ta tag i mig själv och med det menar jag alltså INTE googla vad Anna Hibbs gör nu för tiden. Eller så kanske jag bara ska gå ut och köpa en låda B&J?

Jaja. So long. Så länge kan ju ni ger lite tips på hur jag kan förbättra min blogg…

…skoja.

Vilka bloggklyschor har du tröttnat på?

You Might Also Like

35 Comments

 • Reply
  Lotta
  9 april, 2016 at 20:23

  Håller med! Ber man om ursäkt för att inte ha bloggat på en hel (!) dag så tillskriver man sig själv alldeles för stor vikt. Och som flera skrivit innan så läser jag inte bloggar varje dag och reagerar över huvud taget inte på om det saknas ett inlägg någon dag, om inte bloggaren tvunget skriver mig det på näsan. Jag föredrar dessutom att läsa bloggar med välskrivna inlägg ett par gånger i veckan än massproducerade löpande-bands-inlägg som kommer ett eller flera per dag.

  Bland det jag tycker är mest irriterande är nog alla de som avslutar varje inlägg med någon banal och retorisk fråga (som endast hjälpligt har med inlägget att göra) som uppenbarligen mest är till för att locka till kommentarer och interaktivitet – speciellt när man sedan ser att bloggskrivaren sällan eller aldrig kommenterar svaren eller svarar på motfrågor. Det ger iaf mig övertygelsen att det enda de är ute efter är aktivitet på sin blogg och de ger fullständigt f-n i vad läsarna egentligen tycker.

  • Reply
   minatraningstajts
   10 april, 2016 at 06:43

   vad spännande, det sista har jag inte noterat! Tycker att många stora bloggare är ganska dåliga, eller var förr snarare, jag läser få stora nu, på att skapa interaktivitet på det sättet. Måste läsa några storisar för att kolla hur läget är nu!

 • Reply
  Sara i Åre
  8 april, 2016 at 16:28

  alltså jeanna. vet inte vad du ätit eller druckit eller om det är våren som intagit dig men jag fnissar så mycket åt dina blogginlägg nuförtiden. anar en förändring. du har alltid varit rolig (bra grej) men nu är du ännu mer härligt rolig. jag vet ju att jag gör både det ena och det andra ovan men fnissar ändå åt det. :-p

  • Reply
   minatraningstajts
   9 april, 2016 at 08:55

   Det stämmer helt Sara, det är en förändring och inte bara magiska svampar eller kombucha ;=) Det här har alltid varit mitt sätt att skriva på när jag har flow, men jag har försökt lägga på mig ett lager av seriositet eftersom jag tyckte att det verkade mer intressant. Dock lyfte det liksom aldrig så nu släpper jag taget, skriver på det sätt som kräver noll ansträngning av mig och är både förvånad och glad över att det verkar funka hos läsarna. Hade jag fattat det hade jag släppt greppet om Bilden Av Hur Man Bloggar tidigare! Tack för kommentaren om detta, det gjorde mig väldigt glad!

   • Reply
    Lotta
    9 april, 2016 at 20:25

    Jag tycker det här påminner om hur jag upplevde att du skrev från början när jag hittade din blogg. Nån ton har alltid funnits kvar (annars hade jag nog inte fortsatt läsa/kommit tillbaka efter kortare uppehåll) men det känns som ”back to the roots”. :)

    • Reply
     minatraningstajts
     10 april, 2016 at 06:42

     hahaha, detta är vad jag avgudar med dig Lotta (och alltid har gjort): din totala ärlighet. Den behövde jag höra. Att du inte hade kommit tillbaka annars, alltså ;) Det Låter som ett tecken om något om att nu är bättre än nyss. Tack!

     • Lotta
      15 april, 2016 at 16:29

      Puss på dig! Alltså, jag är periodare när det gäller bloggläsning, och tittar in ganska oregelbundet. I vissa perioder längre uppehåll mellan gångerna, men de sköna personerna som man gillar hittar man alltid tillbaka till.

 • Reply
  Anna Jansson
  8 april, 2016 at 11:18

  Jag absolut avskyr ”åh jag har varit på en så rolig grej/ett så roligt möte/det händer så mycket skoj just nu.. MEN jag får inte säga något till alls”. MEN VARFÖR NÄMNER DU DET ALLS DÅ?!?!? Det är ju inte så att du bygger upp någon spänning av en sån grej, jag går ju inte direkt och väntar på att få veta vad det är för spännande…

  • Reply
   minatraningstajts
   9 april, 2016 at 08:55

   haha ja, det var ju superspännande 2005 och nu ba: jaha.

 • Reply
  Beatatjata - Inte bara träning
  8 april, 2016 at 08:53

  Haha, har jag skrivit så? Är väl en vandrande klyscha hela jag i och för sig. Stenar i glashus osv osv. Men just ursäktandet blir jag galen på. Läser alla bloggar via bloglovin. Har någon bloggat syns det där. Om inte så spelar det ingen roll. Hinner ändå inte läsa allt jag vill och sannerligen inte hålla koll på om det gått ett par veckor sedan förra inlägget.
  Sen är jag väldigt trött på nätverk som skriver om samma saker… Teman. Sorry, du tillhör ett nätverk (fast jag älskar allt just DU skriver. Förstås. Pga inkonsekvent.). att reagera och spinna vidare på något någon annan skrivit är intressant men att fem stycken i mitt flöde skriver om samma sak (eller berättar om samma lucka i adventskalender) blir bara ”mark as read” för mig.
  Besöksstatistik är jag också totalt ointresserad av. Har noll koll på min egen och bryr mig (faktiskt!) inte. Orkar knappt hålla reda på allt sånt för jobbets räkning och definitivt inte i mitt lilla andningshål/navelskåderiglugg på nätet.
  Nu har jag varit surkärring nog för idag. Älskar ju bloggar, bloggare och bloggvärlden!

  • Reply
   minatraningstajts
   8 april, 2016 at 09:06

   Haha! Jag förstår så klart precis den där nätverkströttheten. Och tar inte åt mig, tror inte att jag bidrar så mycket till den, jag har ju extremt sällan (om nånsin) nån spons i min blogg.

   Jag tänker att om man fokuserar för mycket på att skriva OM sin statistik har man missat att bloggläsarna är just det och inga himla kunder. Dessutom är det rätt beige att bara foka på antal läsare som statistiskt underlag kan jag tycka, det finns ju andra faktorer som förmodligen är mer intressanta. En stor blogg som får boll kommentarer är per definition uppenbarligen ointressant trots sin storhet, tänker jag. En liten blogg som får många kommentarer (tex Rund är också en form) har uppenbarligen lyckats engagera och är därmed intressant.

 • Reply
  Rund är också en form!
  7 april, 2016 at 16:32

  Jag känner mig typ skyldig till ”all of the above” och troligtvis lite till.

  • Reply
   minatraningstajts
   7 april, 2016 at 16:53

   Hahaha! Jag också. Pyss på dig!

 • Reply
  Lottas gata
  7 april, 2016 at 06:26

  Åh vad svårt, men visst finns det saker jag stör mig på …

  1. Precis som du skriver – be om ursäkt för upphåll och dessutom skriva antalet dagar/timmar som gått. Snacka om att fördumma sina läsare – vi kan räkna själva, vi ser att hen inte bloggat på 3 dagar. Dessutom finns det bloggar jag läser 1 gång/vecka typ, då märks det inte ens, och det blir ännu mer onödig info att börja ett blogginlägg med.

  2. Hälso-inspirationsbloggar som inte inspirerar det minsta. Massa peppiga klyshor om att älska livet och tänka positivt, men inga konkreta råd, tips, tankar, erfarenheter som gör att en kan känna igen sig.

  • Reply
   minatraningstajts
   7 april, 2016 at 14:24

   Hahaha, håller sååå med om din tvåa. Men de brukar inte ha så mycket interaktivitet heller.

   • Reply
    Lottas gata
    8 april, 2016 at 06:13

    Precis så, det finns inget att kommentera, och jag vet ärligt inte vad jag ska svara på frågorna som ibland ställs. Och nej, jag läser inte sådana bloggar, men ibland springer en på dem, läser ett gäng inlägg eller följer nån vecka – för att inse att nej, det här ger mig ingenting annat än just klyschor!

 • Reply
  Helena
  6 april, 2016 at 19:02

  Nu ville jag också googla Anna Hibbs bara för det, haha! Tänk vad mycket bloggar man läste där runt 2006-2008 som man glömt bort. Man var inte så petig heller på den tiden känns det som, man hade inte riktigt utvecklat son bloggsmak då tror jag och så fanns det ju inte lika många bloggar heller. Intressant hur det utvecklats på bara tio år ?

  • Reply
   minatraningstajts
   6 april, 2016 at 19:10

   Nej, helt andra intressen! Fattar absolut ej min fäbless för Stureplan.se, läste typ alla bloggar där?! Allt på bloggtoppen, haha.

 • Reply
  Träningsblogga - Ida
  6 april, 2016 at 16:04

  Haha, tror inte att jag har bett om ursäkt för uteblivet bloggande, men däremot har jag nog bett om ursäkt för att jag bloggat för mycket… Kan liksom inte låta bli när inspirationen ligger på :O Men det är ju klart att man inte ska be om ursäkt, herregud det är ju ens egen blogg! Och jag har faktiskt aldrig heller dött av att någon inte har bloggat på några dagar – även om det har varit nära!

  • Reply
   minatraningstajts
   6 april, 2016 at 16:33

   Men deg är ju helt underbart, Ida! Så kan jag också känna ibland, särskilt på instagram. Ursäkta att jag spammar flödet liksom, lovar att det inte ska bli någon vana…

 • Reply
  Jeanette
  6 april, 2016 at 15:23

  Hm…alltså jag läser inte så många bloggar. Kanske existerar det tusentals bloggar som är superintressanta utan att jag vet om det? Störmoment 1) personen i fråga kan sitt ämne men är urkass på att skriva om det. Åh, skittrist att läsa. Eller 2) har fått hybris och ska lära sina läsare hur livet ska levas. Usch. Då blir det genast högtravande. Jag följer några bloggare pga att de antingen får mig att skratta rakt ut eller att vi delar samma intresse (bäst är förstås när de både får mig att skratta OCH skriver om sånt jag är intresserad av!).

  • Reply
   minatraningstajts
   6 april, 2016 at 16:32

   Hahahahahaha jag är ju sååååå nummer två!!!

   • Reply
    Jeanette
    6 april, 2016 at 16:45

    Haha inte enligt mig eftersom jag läser din blogg!

    • Reply
     minatraningstajts
     6 april, 2016 at 19:09

     Puh!

 • Reply
  Anna (orka mera)
  6 april, 2016 at 14:36

  Haha. Jag känner mig lite träffad för igår var typ den enda dagen i mitt liv jag kommenterade att jag inte hunnit blogga förrän kl 20.00…… Inte för att jag i min vildaste fantasti trodde att någon satt och väntade på mig… I övrigt håller jag med dig på alla punkter. Gillar inte heller ”vad vill ni läsa?” -inlägg. Jag vill ju skriva vad jag vill, och sen får de som gillar det jag skriver läsa. Det blir ju jättekonstigt om jag plötsligt ska börja skriva om hundmat för att någon annan vill läsa just det…

  Dessutom ogillar jag bilder som är upplagda bara för att de vill ha kommentarer om fina magrutor och snygga axlar. Av princip kommenterar jag aldrig sånna…. (och kommer osökt att tänka på en bikinibild som dottern la upp på instagram och hennes killkompis kommenterar det coola berget bakom…)

  Det behöver inte vara så tillrättalagt heller. Fult är kul!

  • Reply
   minatraningstajts
   6 april, 2016 at 15:00

   Haha, det var inte en pik mot dig Anna, det lovar jag! Det där med berget var ju sjukt kul, haha.

  • Reply
   Lotta
   9 april, 2016 at 20:15

   Fast Anna, ditt inlägg var ju i en helt annan ton och befriande självironiserande. Och ingen ursäkt för bloggfrånvaro så långt ögat kunde nå.. ;)

   • Reply
    minatraningstajts
    10 april, 2016 at 06:44

    Agree!

 • Reply
  Nipe
  6 april, 2016 at 14:31

  Glömde ju: Jag är också ledig på onsdagar, bästa bästa bästa beslutet. Håller med dig fullständigt, efter 12.00 så säger det svisch så är det helt plötsligt kväll.

  • Reply
   minatraningstajts
   6 april, 2016 at 15:03

   Och så blir en deppig över allt som inte hunnits med! Huva. Nu ska jag yoga i alla fall. Alltid nåt.

 • Reply
  Nipe
  6 april, 2016 at 14:30

  Jag är väldigt trött på bloggar som slaviskt följer strömmen. Där skribenten ändrar upplägg, innehåll och utseende efter den rådande trenden och inte efter hur hen är som person. Just nu, vääääldigt trendigt att bygga hela blogginlägg på länkar till gamla blogginlägg. Det är kul med länkar till gamla inlägg ibland som en referens bakåt, så att jag som läser kan få en bakgrundbild till det jag ska läsa i det aktuella inlägget. Men just nu känns det som om inläggen blir metainlägg, det finns ingen substans utan alla de där länkarna.
  Sen håller jag med dig, att det är tröttsamt att läsa ursäkter om dåligt bloggande, i synnerhet om det bara gått 1 eller 2 dagar. När en bloggare varit borta i flera veckor, då är jag lite nyfiken och vill vet om det hänt nåt, men några ursäkter behövs ju inte. Det är bloggaren som äger sin blogg och håller i taktpinnen, inte jag som läsare.
  Det var ett himla tjat om B&J! Jag blir ju skamligt sugen!

  • Reply
   minatraningstajts
   6 april, 2016 at 15:02

   Ja det där stör jag mig också på, särskilt som det är ett uppenbart fiske efter sidvisningar. När det passar, absolut, men inget bör överdrivas tycker jag. Gillar överhuvudtaget inte när bloggar blir för ängsliga eller för mycket business. Då läser jag hellre en tidning eller bok i ämnet. Bloggar läser jag för att jag är intresserad av personer.

  Leave a Reply