Bliss Mind

Planera dagliga och långsiktiga mål

Den här påskhelgen har faktiskt varit magisk. Jag ska inte säga att jag är hundra procent återhämtad, för jag blir fortfarande stressad när jag tänker på vissa grejer på jobbet som måste vara gjorda typ igår, men så är nog livet som arbetande människa. Och jag tror inte att det är något problem, så länge det bara är så i perioder. Följer bara lugnare tider så klarar sig nog de flesta av oss ganska bra. Däremot är det självklart, tycker jag, att det inte funkar att ha det så jämt. Då måste man kunna påverka och förändra, annars kanske man går sönder.

De första två dagarna av ledighet ägnade jag mig mest åt nödvändigheter som att storstäda och rensa. Eller är det verkligen nödvändigheter? Det hade vi ganska bra diskussioner om under det här inlägget.

Personligen tycker jag inte att det är nödvändigt att ha rent hela tiden, däremot tycker jag att det är skönt att riktigt gå in för att skapa ordning med jämna mellanrum. Rensa bland smink, kläder och i skafferiet. Liksom, lite för sakens skull, om du förstår hur jag menar. Då kan jag mer odelat fokusera på något annat sen. Lite som att meditera och rensa skallen, fast jag rensar i min miljö istället.

Det här gjorde i vilket fall att jag nästkommande dagar kunde gå in för att vila helt förbehållslöst. Vi har liksom legat på soffan i timmar och plöjt genom Readly och högen med pappersmagasin, pratat, jag har yogat och suttit i långa meditationer, ätit sena middagar. Som till exempel burgare på Barrels i Gamla stan och hummertacos och kryddiga räkor på Austin food works. Det senare var supersnyggt, superproffsigt och supergott. Rekommenderar!

Dessutom har jag börjat fylla i min Dailygreatness yoga journal igen. Det är snart tre år sedan jag köpte den och jag har börjat och gett upp typ fyra gånger. Nu inser jag att jag aldrig riktigt fattade poängen. Det gör jag nu.

Bokens upplägg är att man varje morgon ska skriva upp några grejer som man är tacksam för och sådant som man vill fokusera på under dagen. Sin intention och vem man själv behöver vara för att det ska bli så. På kvällen funderar man igenom hur dagen blev och vad man vill ta med sig eller lämna kvar.

Mina dagliga mål är okrångliga, typ ta en lång promenad, sitta i en lång meditation, göra tid för att skriva. De långsiktiga är till exempel spara pengar, äta hälsosamma luncher varje dag, sova åtta timmar per natt och så en motivering och planering för varför och hur jag ska ta mig dit. Till exempel vara medveten och eftertänksam varje gång jag handlar, lägga undan minst x kronor varje månad, förbereda så att bra mat alltid finns färdig, ta sovmorgon om jag av någon anledning är upp sent.

Känner mig supertacksam över att ha återupptäckt det här just nu, för jag behöver det! Behöver se vad jag gör och varför och var jag vill och vad jag gör för att komma dit. Saker och ting blir så tydliga när jag reflekterar och skriver ner. Håll tummarna för att jag kan bibehålla vanan åtminstone ett par gånger i veckan! Det känns meningsfullt. Fler varianter på dagboken hittar du här. Den finns för till exempel affärsplanering och träning också.

Skriver du dagbok? Formulerar du mål, delmål och motiverar eller gör planer för hur du ska ta dig dit?

dailygreatness_yoga_journal

 

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Katten - Bucket life
  29 mars, 2016 at 14:53

  Det där kanske kan vara något för mig, även om jag brukar vara hopplös på att upprätthålla såna vanor. Jag fick också tips om att börja med Bullet Journal av LaLinda, verkade oxå rätt effektivt och kravlöst på något sätt.
  En sak vet jag och det är att det är jätteviktigt för mig att forcera fram långsiktigheten, eftersom jag vill göra så många saker hela tiden och lätt hamnar på avvägar. Plus att det här med reflektion är superviktigt för att få insikter att stanna kvar och inte fladdra iväg och det bästa sättet att reflektera tycker jag är att få ner det på pränt. Jag tänker & lagrar genom att skriva tror jag !

  • Reply
   minatraningstajts
   3 april, 2016 at 14:51

   Precis så är det för mig också! Plötsligt inser jag att det gått veckor utan att jag gjort det där jag ju egentligen ville… så dumt! dagboken du nämner har jag inte sett. Måste kolla! Vill skaffa denna som business planner också, sjukt kul!

 • Reply
  Ulrika
  28 mars, 2016 at 19:37

  Åh nu blev jag jättesugen på att köpa en sådan där journal. Men jag vet hur det brukar bli, man skriver ett tag och sen blir det inte av. Men ändå… Tack för inspiration!

  • Reply
   minatraningstajts
   28 mars, 2016 at 19:55

   Jamen jag vet! Önskar så att jag hade hållit i och skrivit dagbok genom mina tonår, men jag slutade för tidigt. Dock har jag många anteckningar sparade från livet igenom och det är ju så kul att läsa tycker jag. Kul och jobbigt ;=)

  Leave a Reply