Mind Yoga

Ryckningar i ögat vs att vara en hälsosam person

yogagames_froken_drivkraft_2

Världens bästa Johanna Alvin lyssnar koncentrerat på Simon Kroon om Yoga in life.

Jag har fått psykotiska ryckningar i ena ögat, precis i nedre locket så att det verkligen hoppar omkring och syns riktigt bra för andra. Väldigt praktiskt i samtal som jag vill avsluta så snabbt som möjligt – motparten riktigt ser hur hur bråttom jag har. Charmigt!

Fnissar och tänker på magiske Simon Kroons föreläsning Yoga in life på Yoga games förra helgen. Han berättade om hur ögonryckningar, hans första tecken på stress, tidigare fick honom att känna sig som en oärlig yogalärare. De ska ju inte känna stress! I utvärderingen till en yogautbildning han höll i hade en av eleverna skrivit att hens största ögonblick under utbildningen var när hon såg den andra läraren med en Coca cola. VAD SKÅDAR MITT NORRA ÖGA! EN COCA COLA! HAN ÄR EN MÄNNISKA! SOM DRICKER COCA COLA! OCH UNDERVISAR YOGA!

Vi alla skrattade högt och förtjust.

Jag är superintresserad av stress och av meditation och av yoga och jag är rädd om mig och jag är noggrann med min hälsa bla bla bla. Ibland får jag ändå ryckningar i ögat. Jag har aldrig tänkt på att det kan ses som motstridiga budskap. Alla människor får ju ryckningar i ögat ibland! Och alla människor äter eller dricker något mindre nyttigt ibland. Gör de INTE det blir jag rädd för dem. Då är de omänskliga.

Är det inte otroligt vilka krav många av oss har, inte minst på oss själva? Att vi ska leva i total harmoni och perfektionism. Trots att vi alla vet att det är omöjligt. Ja, omöjligt!

Någon som känner igen?

yoga_jeanna_trad_2

Event Training Yoga

Magisk reklam för Prana Festival i Göteborg

Alltså, har ni sett den helt MAKALÖSA videon där världens bästa Monika Björn guidar yogisar uppe på Eriksbergskranen i Göteborg? ÅTIIO EFFING METER UPP. Jag blir svajig i kroppen bara av att titta. Är seriöst så. fruktansvärt. höjdrädd. Skulle antingen vilja krypa fram eller ta mig fram med en tvåhandsfattning om räcket. Brr! Som kuriosa såg jag min bror hoppa bungyjump därifrån 1996. Fattar ej hur vi kan vara släkt.

Videon är reklam för Yoga games systerfestival Prana som gör debut den 3-4 september i år, utomhus på Trädgårdsföreningen i Göteborg. Yoga, musik, fest och grönska. Kan verkligen inte tänka mig något häftigare. Och jag är redan uppbokad på jobb i Halmstad… buhu.

Går du åt mig? Snälla?

Training

Tips för att kunna träna ute trots pollen

oland_snodroppe_2

Hörrni, på mitt jobb snackar typ ALLA om pollen just nu. Är det inte rinnande ögon och nos så är det trötthet. Prognosen följs slaviskt! Jag kan tyvärr inte skylla min allmänna lättja på pollen – det är bara personlighet. Men till och med min katt hade snuva för ett tag sen!

I alla fall, jag intervjuade nyligen min vän och bloggkollega Johanna Cook om hur hon pallar hålla igång utomhusträningen (och typ… livet) så här i pollentider. Och hon gav suveräna tips. De hamnade i en artikel på Bodystore – läs här!

Är du allergisk? Vilka är dina bästa tips för att må bättre under den här faktiskt rätt lång perioden?