Bliss

En liten sång om glädje

Ah… fredagskänslan hörni! Vaknade till tre minusgrader och torra fläckar i ansiktet i morse. Va vare som hände..? Sen gick jag ut och det var fortfarande höst och åh så vacker den är sen! Vill spara de här skimrande morgnarna, pränta in dem i minnet och komma ihåg att inte bara sommaren är fin.

Sedan gick jag till min fantastiska kurs och hade så himla roligt att jag nästan inte ville att det skulle vara slut. Varför ska en jobba på riktigt när en kan jobba på låtsas, ställa dumdumma frågor och ha tillåtelse att misslyckas i en ulligulligt mjuk miljö där en expert snällt räcker en handen och hjälper en upp igen..? Jag är så glad att jag gjorde det här!

Vi presenterade vår pitch för kunden, det gick utmärkt, och sen blev det helg och jag och katten och tonåringen är ensamma hemma. Ska göra allt jag nånsin bara kan för att behålla den här positiva energin och riktigt trycka in den på jobbet på måndag. Fy sjutton vad skönt det är med fredagskväll. 

Vad är din helgmission? 

  

  

Bliss Få stark kropp Mind Training Yoga

Förlora dig

Jag har den mest fantastiska vecka, eftersom jag har fått chans att bryta en höst med mycket jobbfokus med en veckas utbildning. Som dessutom är galet rolig. Kreativitet är exakt vad jag behöver just nu. Gå utanför den där allt mer trånga boxen. Kursen jag går heter Social Lab och finns på Hyper Island, om någon annan kommunikationsnörd läser det här och är sugen på att göra något nytt och kul.

Så. En annan grej:

I morse gick den här instagramtexten rakt in i mitt hjärta. Och grejen är att du kan byta ordet yoga mot löpning eller styrkelyft eller stickning eller vad du vill. Förlora dig i det du gör och det du älskar. Inte i skit som vad någon tänker om dig eller vad du borde eller skulle kunna – sen. Förlora dig. Undo.

Yoga is not “abs.”
Yoga is not mindless push-ups.
Yoga is not “cardio.”
Yoga is not body sculpt.
Fuck that shit.
Yoga is a moving meditation. Period. Amen.
Yoga means unraveling. Yoga means letting go. Yoga means undoing. Yoga means getting out of your goddamned chattering head for even a few seconds and letting your mind take a break. Yoga means stopping giving a shit what the lady in front of you is wearing or what the dude behind you thinks of your ass or what your colleague said on the phone over lunch that really rankled you, because you are so lost in your breath and your body and your present moment that all of those thoughts fly out the window, and you are reminded that you are alive.
Yoga is so much more than body-sculpting. Don’t let this ancient, beautiful, soft, strong, serene practice turn into yet one more fancy gym exercise. Be in it. Let your heart stop its racing. Let your mind slow for even a second.
The abs will come. And go. (Trust me, they’ll go.) And what’s left?

 När känner du så? 

Bliss

Veckans uppdrag: ge dem du träffar full uppmärksamhet

Hej bejbs!

Jag började den här måndagen med att skriva om duktighet och pressade scheman efter att ha lyssnat på ett avsnitt av Träningspodden. Men jag har så mycket att säga i saken att jag visst måste låta det gro lite till i hjärnan så att jag kan sortera det! Ur led är tiden, det är något som är allvarligt fel. I min närmaste krets är just nu två personer sjukskrivna för utmattning och i jobbet stöter jag hela tiden på autosvar om långtidssjukskrivningar. Vi pallar helt enkelt inte det här multitaskandet som vi pysslar med! Inte för att vi är svaga, dåliga, känsliga utan därför att våra kroppar och huvuden inte är designade för att användas så. För många av oss är det direkt våld mot oss själva.

Vi skriver mejl samtidigt som vi sitter på möten och följer nyheterna och är aktiva i nån facebookgrupp och tänker på middagsinköp och barn som inte trivs på dagis och föräldrar vi glömt ringa och partners vi aldrig orkar kyssa och tvättberg som är oövervinnliga och att vi vill ha mer och mer och mer och mer bekräftelse på instagram för att vi inte orkar med köttsliga världen. Osv osv osv. Allt summar upp.

Kan vi inte gemensamt bara inleda den här måndagen med att tänka lite på det och på hur vi själva egentligen skulle vilja att det var? På vad som är hållbart? Och sen tycker jag att vi gör till veckans mission att 1) vara snälla mot oss själva och 2) uppmärksamma de människor vi möter. Alltså, på riktigt. Den senaste tiden har jag tänkt på att kassörerna på affären är så himla sura nuförtiden och plötsligt insåg jag vad det handlar om: de blir behandlade som skit dagarna i ända, av kunder som knappt hälsar, blippar med telefonen, pratar i lurar samtidigt och inte pallar ge sin uppmärksamhet i den halvminut det tar att betala. Det är nåt fel på oss och hur vi beter oss!

Så ut och le, testa att lägga ner multitaskandet och var lite närvarande istället. Personligen tycker jag att det supersvårt och ovant och nästan stressande att INTE göra sjuttielva saker samtidigt – men jag ska verkligen anstränga mig och hela tiden påminna mig. Inte minst av respekt för mina medmänniskor.

Hur tänker du om det här?