Bliss Event Yoga

En hel helg på konvent

yogagames-munchenbryggeriet

Då var den här pirriga fredagen här. Jag är ledig och ska yoga i sex timmar med två internationellt eftertraktade yogalärare. Magiskt. Har väntat på det här i ett år liksom! Mitt enda uppdrag i dag blir att lägga undan min plötsliga oro för att inte hänga med och bara vara där. Det gör inget om jag är slut i varenda muskel i kväll eller i morgon. Det betyder att jag har hängett mig.

För dig som är nyfiken ser jag på schemat att det fortfarande finns platser kvar till många klasser. Fundera inte så mycket – köp en biljett bara! Yoga games är den enda chans du har att i Sverige få träna för några av Sveriges och västvärldens mest kända och uppskattade lärare inom loppet av en helg. För så är det faktiskt. Flera av lärarna på Yoga games finns med på den här alldeles nya listan över USA:s hundra mest inflytelserika lärare. Och USA är inte ett yogaland att underskatta.

Vill du bara känna lite på atmosfären, kolla om det här är din grej? Ta då med dig din matta, besök hälsomässan (inträdet är gratis) på Münchenbryggeriet och testa en kostnadsfri dropin-klass. Även de hålls givetvis av duktiga och populära lärare. Lyxigt.

Ses vi i helgen?

yogagames-halsomassa

Training

Knäböjstimme med PT Johanna Barvelid

lofsanstudion_1

Good morning med good mornings!

Att börja dagen med en dryg timmes fokus på knäböj, instruerad av ett proffs. Exakt så drömlikt var den här tisdagen för mig och min allra grymmaste träningsvän Maria. Hon med rörlighet som utmaning, jag med den där mentala bromsklossen som hindrar mig från att våga lyfta så tungt som jag tror att jag kan.

Instruerade oss gjorde Johanna Barvelid, som vi och typ resten av Sveriges kvinnor blivit kär i genom podden Styrkebyrån. Vi hängde (bokstavligen!) i Lofsangruppens nya, avundsvärda gymlokal på söder och riktigt nördade.

Johanna började med att kolla av status när det gäller rörlighet och kontroll i kroppen. Jag fick backning på ojämn styrka i höften (starkare på ena sidan) och ska öva på att lägga stången längre ner på ryggen för att inte bli sned. Det var klurigt att byta tyngdpunkt, men jag anar redan att det kommer att göra mig både mer stabil och trygg med stången.

Dessutom ska jag öva stabilitet med ett ben i taget, för att jämna ut skillnaden i styrka och stadighet. Så oerhört spännande att få en analys och en plan!

Johanna gjorde också en ordentlig besiktning av Marias mage, eftersom hon födde barn för ett år sedan. Maria har jobbat hårt och fick klart godkänt. Mammamage-revolutionen! Hur gjorde folk innan den? Jag blev också glatt överraskad över att inte få någon backning på min bålkontroll, eftersom jag tidigare har varit svag där. Ljuvligt med ett kvitto på att aktiviteten numera är igång. Bara att böja på!

Nu ska vi köra på med våra respektive individuella program ett tag (hallå lyx!). Själv vill jag göra återbesök snarast, allra helst typ varje gång. Att gå till PT med kompis var en stor win tycker jag, eftersom det blev så avslappnat. Det kändes som att vi var tre kompisar som nördade tillsammans. Dessutom drar jag massor av nytta av de tips som Maria får och lägger också dem på minnet. För er som inte känner mig så bra så är jag själv utbildad PT sedan några år tillbaka, även om min intention aldrig var att jobba på ett gym. Att göra som Lofsangruppen och dela en exklusiv träningslokal verkar däremot underbart. Stället var supertrevligt, helt nybyggt med fräsch och modern utrustning. Rekommenderas!

Går du eller har du gått till PT? Hur var det?

lofsanstudion_maria

Bliss Training Yoga

En vecka designad av ett geni

reversed-warrior

Hej på er och på vecka sex!

Den här veckan går jag in i vilomode. Allt för att klara de typ 18!!! timmar yoga som väntar mig på helgens Yoga games. Jag går in i veckan med en påtaglig träningsvärk i överkroppen och har som tanke att göra ett sista pass med vikter i morgon och sedan låta musklerna bli mjuka och goa igen.

Ja, det här beror lite på att jag är lat och älskar alla ursäkter att vila. Men också på att jag verkligen vill känna mig pigg och stark nog att ge precis hela mig under tre efterlängtade dagar. Jag har flera gånger tidigare gått in i konvent i nedbrytningsläge och insett att det är ganska dumt. Så mycket roligare att komma pigg och utvilad i kroppen.

När jag säger vila syftar jag på en aktiv sådan. Yoga, promenader, leva ett helt vanligt liv. Sova MYCKET eftersom det blir tidiga morgnar under själva helgen. Och givetvis äta bra mat. Att ligga på soffan i flera dagar gör mig inte till en piggare person. Jag behöver frisk luft och att få svettas. Men det blir inga tunga vikter som ger träningsvärk eller trötthet.

Sunt förnuft. Räcker ofta ganska långt.

Fast först ska Maria och jag avverka ett pass med PT. Fokus teknik och rörlighet i tunga lyft. Så peppigt att jag går av! Den här veckan måste ha designats av ett geni. Hihi! Kan du gissa vem det är som vi ska träffa?

Vilket är ditt fokus för veckan?