Bliss Mind

Är du dina bästa eller sämsta dagar – eller ingen av de två?

julkalender

Hej på er!

Hur var er tisdag? Jag ägnade min åt en sån där grej som jag inte riktigt gillar – hålla presentation på engelska. Ända sedan min engelskalärare på gymnasiet sa att jag överraskade honom på mitt muntliga nationella prov – genom att vara sämre än han väntat sig – har jag haft dåligt engelskasjälvförtroende. Borde flytta utomlands ett par år och skärpa till mig! Tyvärr kan en ju inte skylla på ett läraromdöme resten av livet precis. Jag måste nog liksom bara vänja mig.

Som tur var, eller kanske karma vad vet jag, fick jag massa pepp på annat håll och summerar dagen som bra. På kvällen fick jag öppna första luckan i min julkalender från Body shop, vilket påminde mig om hur trygg om omhuldad jag faktiskt är. Min lilla familj struntar fullständigt i hur stort mitt utrikiska ordförråd är.

Det är så himla skönt att påminnas om sådant ibland. Att en inte bara är sina ”lyckanden” eller tvärtom. Och inte heller sina tankar eller handlingar. Du kan tycka att det låter hur klyschigt eller löjligt som helst. Jag som skulle nog självdö om jag inte fokuserade på att tänka just så ibland. Jag är vare sig mina bästa eller sämsta dagar. Jag är alltid jag.

Vad var det bästa som hände under din dag?

Bliss Mind Training Yoga

Tack och hej november!

Är november verkligen slut redan?? Så som jag bävade för den här månaden och tänkte på mörker och gråma och kliande hy och elektriskt hår och slask. Och så blev det rätt himla fint! Soligt och okallt och trevligt överlag. Men tränat, det har jag inte gjort så särskilt alls. Vilket också märks när jag kollar av hur jag har mött upp de mål jag satte upp för månaden. Men jag klarade min första chin! Hurra och yey för mig!

HjaertaVara köpfri och inte konsumera saker jag inte behöver. Saker jag behöver får också vänta till december faktiskt!

Eum ja. Jag gjorde faktiskt en beställning med en julklänning och en bikini för någon vecka sen. Men eftersom det gjorde mig gladare och inte gav dåligt samvete kändes det helt ok. Poängen är att inte köpa en massa strunt som jag sedan knappt ens kommer ihåg att jag har.

HjaertaJag ska springa minst en gång i veckan. Basta.

Hehehe. Nä. Har sprungit typ en gång. November känns som världens kortaste månad när jag ser tillbaka…

HjaertaOch boka in mig på roliga yoga-workshops! Har länge tänkt det utan att det blir av. Nu tar jag itu med det. Workshops och resor! November ska bli månaden när jag slutar drömma och börja göra. Yeeeeey.

Jaaa, som ni redan vet ska jag spendera min helg med Global Yoga, Johanna och yin! Så glad att jag fick tummen ur, så att säga.

HjaertaJag ska säga JAAA istället för ååhhjälpneeej när någon föreslår att jag ska följa med på något obekvämt (det här känns så läskigt att jag går av! Vill nästan ta bort det, men då kommer jag ju liksom FÖR ALLTID bara fortsätta och fortsätta att vara samma gamla vanliga jag!).

Eh… jag minns att jag tänkte det här, men jag har faktiskt helt glömt apropå vad. Jag har inte sagt nej till något, men jag har inte heller utmanat mig. Å andra sidan känns punkten ovan som en utmaning och även om den blir i december blir den ju i alla fall av…

HjaertaJag ska träna MASSOR av styrkelyft med min träningspartner som äntligen har gjort jobbcomeback efter föräldraledighet. Göra ett nytt träningsupplägg med assisterande övningar åt mig själv.

Massor är väl mycket att säga, men en gång i veckan har vi allt setts och lyft. Briljant sätt att umgås på!

HjaertaOch så ska jag göra min första chin utan gummiband! DET kommer att göra november extremt minnesvärd.

I början av månaden övade jag massor, sen föll det liksom bort. Men jag gick bort till stången och testade nu och SJÄLVKLART klarade jag det ändå! Vilja är halva grejen. Det är bara att nöta på!

HjaertaSist och störst och genomsyrar allt annat: november ska fyllas med gladsaker. Bli en månad som jag kommer ihåg för att den blev färgstark och bra.

November HAR varit bra. Fast som vanligt inte särskilt minnesvärd… ;=))

Min december ska bli så här:

HjaertaI december ska jag vara mindre arg och mer glad. Förlänga min stubin på något vis. Typ genom att ta semester från Flashback…

HjaertaJag ska bada så sjuuuukt mycket och äta väldiga mängder glass!

HjaertaVara tacksam över lyxen det är att vara jag.

HjaertaSe till att dem jag bryr mig om blir hemskt mycket varse det.

Vilka mål har du med december?

Bliss Mind

Älskar, saknar och önskar mig

Jag älskar IHJÄL listor och särskilt om de kommer från mina bloggkompizar här på Healthy så klart! Elna och Jessica har under veckan skrivit om vad de älskar, saknar och önskar sig – här kommer mina tre bucks:

Jag älskar listor! Okej skoja. Jag älskar att jag just nu sitter på tåget till Skåne, där jag ska träffa mina galna små (eller, en gång var de små och sen fattar jag ej vad som hände) syskonbarn och några till. Jag ska prata sönder örona på min mamma like it was 1989.

Jag saknar min man som inte ansluter förrän senare. Buhu! #unindependentwoman2015. Men vad är det för fel med att älska någon egentligen? ÄR DET SÅ FEL som stackars Ralf Edström hade sagt… (Handen upp om du fattar vad jag refererar till!)

Jag tycker så mycket om tanken på att jag snart åker på semester och ej tänker på mänsklighetens förfall, nättroll eller livets skörhet på flera, flera daaaar. Jag slipper också tänka på om jag ska välja fuskpälsen, finkappan eller dunjackan FÖR JAG KOMMER INTE BEHÖVA NÅN JACKA, FATTA DEN GREJEN DÅ!!! Jag vet… stora problem. Buhu.

Jag brukar vara ute i god tid och sedan fastna i något helt sjukt ointressant, typ jämföra femtioelva olika fleecetröjor i julklapp till pappa och bli sen ändå. Det skäms jag sååå mycket för, men det är som att jag inte kan sluta vissa grejer som jag har påbörjat innan jag blir klar! Då mår jag dåligt. Diagnos???

Jag önskar mig faktiskt fred på jorden i julklapp för första gången någonsin. Har aldrig riktigt fattat grejen eftersom det ändå aldrig verkar bli av. Men nu känner jag att det enda rimliga på riktigt är att önska sig det. Död åt klassklyftor och maktmissbruk.

Jag behöver få göra någonting som jag känner mig riktigt briljant och duktig på. Det var alldeles för länge sedan som jag kände totalt megalomani.

Jag fick den mest fantastiska adventsklappen häromdagen – en julkalender MED 24 HIMLA PAKET från Bodyshop. Fy sjutton va gulligt. Blev så himla glad, ville sova med den i sängen. Men, fick sova med han som gav den till mig i alla fall, alltid nåt <3

Jag blir glad när min kille skickar roliga kattklipp som detta. Döööör. Obs, är nästan alltid glad även utan klipp.

Jag längtar efter eller snarare till nästa helgs yin yoga-workshop med JOHANNA ANDERSSON, min idoooool. Är 70 procent rädd och 60 procent pepp. Och inte jättebra på matte.

Jag mår bäst när jag känner att jag gör nytta och är effektiv och liksom funkar. I alla sammanhang. Och när jag märker att jag gör det jag vill, inte det jag tror att jag borde. Det är fint.

Vad älskar, saknar och önskar DU?