Eating

Recept på bananbröd till frukost eller fika

bananbrod

Jag gjorde bananbröd här om dagen. Fast ärligt talat är det mer av en mjuk kaka, som en sockerkaka fast utan socker. Jag äter den till min frukostsmoothie och till eftermiddagsfikat (tillsammans med Magnus uuuunderbara sockerstinna småkakor, tro inget annat). Nu tycker jag att du ska prova! Brödet var nästan löjligt enkelt att göra och chansen är stor att du redan har det mesta hemma.

Tips om brödet fick jag från min yogafröken Beata, som heter Beyoga på instagram. Men receptet, det har Anja Forsnor gjort och äras den som äras bör: här hittar du det.

Testar du?

Kjamiz!

bananbrod_2

Löpning Training

Att trappa upp löpningen lagom fort

sagoskog

Tjong i medaljongen! I dag sprang jag för fjärde gången i år. Hurra! Inte för att jag håller räkningen eller så, men… inte ens en person med mina bristande mattekunskaper (fick förvisso G i Matte C, men det berodde på att läraren sa att mina IG:n kompletterade varandra… säkert logiskt på nåt märkligt matematiskt sätt som jag ej förstår) kan tappa bort sig i en så nätt skara som fyra pass.

Varannan gång har det varit jobbigt, varannan gång lätt. I dag KAN det jobbiga lite grann ha berott på att jag gav mig ut klockan 11.30, när det var typ 24 grader i skuggan. Och jag sprang ej i skugga.

Lite korkat, tänker kanske du.

I alla fall: jag blev stolt över mig själv i dag. För att jag har blivit så härligt MÅTTFULL så här på äldre dagar. När klockan närmade sig nio kilometer och jag nästan var hemma fortsatte jag nämligen hemåt. Det hade jag aldrig gjort förr. Hade jag varit nära en mil hade jag klippt den där milen, om det så inneburit den mest ovärdiga extrarunda i villaområdet där människorna panikslaget vaknat till liv i sina baden-badens och fumlat för att byta Air b’n’b mot 112 sedan de misstagit min hopkurade springstil för knivhuggen snarare än bara ”borde ha stannat för en (eller kanske tre) kilometer sen”.

Ja. Vad vill jag säga? Att hjärnan vann över pannbenet. Förnuftet över egot. Att jag trappar upp med eftertanke. Och, eventuellt, är osedvanligt smart och unikt begåvad.

YEEEEEY!

kossamu

Training

Vilka två saker fokuserar du på i år?

jeanna_handstaende

Vid den här tiden på året, när semestern snart tar slut och augusti kommer, tänker jag oundvikligen på samma situation för två år sedan. När jag, rätt peppad på att vara tillbaka, klev in på jobbet och rakt in i hanteringen av en stor skogsbrand. Jag jobbade tretton timmar första dagen, sedan gick jag ut och sprang. Tränade till halvmaran sex veckor senare. Var i perfekt form.

Tre veckor senare hade jag fortfarande inte haft en ledig dag, de flesta dagar jobbade jag omkring tolv timmar, men fortsatte ändå träna till det där loppet. Det var stressigt att få in, särskilt långpassen, men jag kunde inte tänka mig att ge upp. Så jag skadade mig och kunde inte genomföra på det sätt jag hade tänkt. Efter en rad naprapatbesök och mycket rehab var jag hel nog att springa, gå i mål.

Ytterligare ett par veckor senare satt jag hos min läkare med panik i kroppen. Skadan hade läkt, jag hade just genomfört ett halvmaraton. Så varför kunde jag inte längre springa? Jag var så vansinnigt trött, fem kilometer kändes som tjugo. Läkaren tittade på mig och sa att jag skulle ta ett par veckors paus från all träning. Kroppen måste återhämta sig, vet du väl.

Det är konstigt att en fattar så lite själv ibland.

Och vet ni, det går inte att göra allt samtidigt. Att jobba svinmycket och sedan träna hårt på det blir alldeles för tufft. Igår satt vi ute och spelade kort här på Öland och pratade om att en måste välja. Att en inte kan ha fokus på allt samtidigt. Utan kanske på en, högst två saker i taget.

Det tänker jag på nu när hösttankarna så sakteliga börjar smyga sig på. Jag har ett smörgåsbord av fokus att välja bland. Jag behöver bestämma mig.

Vilka två saker väljer du att satsa på i år?