HEALTHY MIND

Från minoritet till invandrare och nu till årets förebild

Framgång, vad är framgång? Otaliga definitioner och allt ligger i betraktarens öga.

Min definition påverkas av mitt ursprung, mina livserfarenheter från minoritet till invandrare. Under åren har mitt perspektiv förändrats, från att ha sett mina föräldrars kamp som minoritet i sitt eget hemland till att lyckas i sitt nya och jag, fru och mamma till två fantastiska flickor med ett framgångsrikt aktiebolag.

Jag har under alla dessa år haft en sak konstant, min identitet och det definierar mig både personligen och professionellt. En oerhörd tacksamhet för de möjligheter jag har fått och en oerhörd uppskattning av alla uppoffringar som mina föräldrar gjort, hårt arbete och beslutsamhet. Som barn såg jag den kampen, som tonåring avskydde jag den och som vuxen förstår och inspireras jag av den. Den kampen bygger liv och framgång. Den kampen ger mig kraft, driver mig framåt.

I söndags fick jag ett sms av min man, ”älskling du är nominerad till Årets Förebild”.

Årets förebild … jag?

Jag är ödmjuk, otroligt rörd men ändå frågande. Vad gör mig till en förebild och för vem?

Jag är stolt över min professionella framgång och är kanske en förebild i hur man lyckas. Kampen, önskan om ett välmående liv. Drömmen om att skapa en ny början, hoppet på en bättre framtid.

Min och vår största utmaning är dock i som rollen förälder, vuxen i ett tufft samhälle. Hur jag höjer mina barns förmåga att vara självmotiverade och känna sitt värde, att uppskatta och förstå föräldrars och vuxnas hårda arbete och att sträva efter egen framgång. Inte i pengar utan som respektabla medborgare med moral och övertygelse. Att vara lyckliga och ledsna ibland men aldrig ta någonting för givet.

Här vill jag vara en förebild.

Möjligheten att uppnå sin dröm är fortfarande möjlig för alla som vill göra ansträngningen och hittar drivkraften i sin identitet. Jag är bevis på det.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply