Eating Kost & recept recept

Quornstroganoff med quinoa

quorngr_nara

En bra sak med att ha varit ifrån sina vanliga rutiner är att är ett ypperligt tillfälle att införa nya. Kanske har du infört saker du mår bra av under sommaren som går att ta med till vardagslivet? Kanske har du tvärtom släppt allt och känner dig laddad för en förändring?

Jag kommer skriva mer om mina egna hälsosatsningar, men en sak som kan vara att införa en köttfri dag i veckan – både för miljö, förenkla middagsplaneringen och må bra. Meat Free Monday har du säkert hört talas om (skrivit mer om det här) och dagen till ära bjuder jag här på ett recept på klassisk stroganoff med twist av q – quorn och quinoa.

ingr_quorngryta

 Quornstroganoff

 • 1 paket quornbitar
 • 2 finhackade gula lökar 
 • 2 dl grädde (alt. kokosgrädde)
 • vatten efter behov för önskad konsistens
 • 1 msk tomatpuré 
 • 1 msk kinesisk soja 
 • salt och peppar 
 • 1 msk olja till stekning

Gör så här:

 1. Fräs quorn i oljan tills den fått fin färg. Tillsätt lök och fräs ytterligare någon minut.
 2. Tillsätt grädde, vatten, tomatpuré och kinesisk soja. Koka ca 10 minuter.
 3. Smaka av med salt och peppar.
 4. Servera med kokt quinoa och en god sallad.

quorn_ata

Jag tjuvstartade med detta och en köttfri söndag, mycket gott, och veckodag spelar ju ingen roll.

I samarbete med Quorn.

Annas vardag Barn & träning

Under mina solglasögon

sola_kampan

Som en hungrig vampyr försöker jag suga ut det sista av sommaren samtidigt som tankarna ligger ett par veckor fram. På hösen. Förlåt att jag tjatar när det bara är början av augusti och solen gassar, men det är den känsla jag har hemkommen efter våra semesterresor. Som så många andra ser jag fram emot en nystart på många områden, något som du redan ser genom bloggen. Och mer kommer.

jonas_hamp_kamp

Men. Sommaren är inte slut och barnen fortfarande lediga så jag låter mina höstplaner gro under solbrillorna och lever softa semesterlivet ett tag till. I lördags på Kampementsbadet dit jag och barnen även ska gå senare idag.

bio_hamp

Och 3-D-brillorna igår. Hampus fick bestämma aktivitet som blev ”Den stora nötkuppen” på bio. Jag saknar Jonna och Junior massor nu, men det är lyxigt med egentid för de stora (när man väl lyckas slita bort dem från kompisarna vill säga). Att de får prata till punkt och göra saker tvillingarna är för små eller rastlösa för.

Idag reser Jonas iväg och jobbar men jag håller mig som sagt cool. Ger mig ut på en oplanerad jogging/podwalk efter hur energin känns, sen till Kampan med barnen. Träningskläder på hela dagen, igår också med Röhnisch-linne till jeanskjolen efter morgonens osvettiga snabbstyrka, och dusch först framåt kvällen. Slappa dagar med växande planer. Bakom brillorna.

inspiration styrketräning träningsprogram

Murph

knab_smith

Lediga utan våra minstingar att se efter har jag och mannen passat på att träna varje dag. Hugo och Hampus klarar sig själva en timme men vi har ändå kört olika tider. Jag är morgonmänniska och gillar att träna då, Jonas kör hellre senare och jag kan ändå inte hänga på i hans upplägg just nu. Magen begränsar fortfarande och jag testar mig därför lugnt fram. Väljer stabilare alternativ av knäböj i smithmaskin t.ex., medan Jonas kan köra mer explosiva och fria övningar.

Sist provade han ett crossfit-upplägg kallat ”Murph” och kom hem som en trött och blöt men nöjd trasa. Lät riktigt kul och kanske är något du vill testa?

Murph*

 • 1 mile löpning (ca 1,6 km)
 • 100 pull-ups
 • 200 armhävningar
 • 300 knäböj
 • 1 mile löpning

Ta tid på hela passet men var noga med tekniken och vila när du behöver. Fördela pull-ups, armhävningar och knäböj vid behov. Om du har en viktväst – bär den. Sen kan du testa passet igen några dagar senare och se om du klår din tid. Heja!

*Namnet ”Murph” valdes till minne av marinen löjtnant Michael Murphy som dödades i Afghanistan 28 Juni 2005. Denna träning var en av Mikes favoriter och han hade döpt den ”Body Armor” men benämns nu istället ”Murph” för att hedra honom.