Annas träning Övningsbank

Hej med coretwist

rumpmask

Godmorgon och VÄLKOMNA till Trend o träning hos Healthy Living alla nya och gamla läsare! Nu när allt rullar. Det har gått så fort att jag inte hunnit hälsa ordentligt förrän nu. Jag vill gärna att allt ska funka innan jag ropar hej, men nu är vi igång och det känns jätteroligt. Jag och fantastiska Jessica som gjort designen jobbar fortfarande på vissa detaljer och om något inte funkar/ser konstigt ut – hojta!

För dig som är ny är detta en blogg om allt från spenat till Ben & Jerry´s, senaste träningsmodet till raggsockor, trendiga prylar till djupaste känslor, träningsevent till 4-barnkaos, fjäll till innerstad, ytliga rumpsparkar till coreträning. Mer om bloggen och mig som skriver berättar jag här.

sta_rot

En rumpspark fick du med översta bilden och coremusklern här i dagens övningstips. Nödvändiga muskler för att vi ens ska kunna ta oss till gymmet rakryggade. Vi jobbar med dem hela tiden utan att tänka på det. I vardagen, vid promenader, löpning och styrketräning för andra kroppsdelar. Detta har känts lagom för mig efter diastasoperationen tillsammans med rehabträning fram tills nu då jag smyger igång med lättare specifik magträning.

En bra tanke vid val av övningar är att tränar på liknande sätt som i resten av livet, som att rotera bålen med ett mjölkpaket i handen utan att spänna magen fel. Ser lätt ut med en 1,25 kg viktplatta, men med fullt fokus på att spänna och dra åt din ”inre dragkedja” från bäckenet och upp till bröstbenet blir det ganska tungt efter några vändor. Jag körde 3 x 20 repetitioner.

Trevlig tisdag och ännu en gång – välkommen ♥

Eating Kost & recept recept

Quornstroganoff med quinoa

quorngr_nara

En bra sak med att ha varit ifrån sina vanliga rutiner är att är ett ypperligt tillfälle att införa nya. Kanske har du infört saker du mår bra av under sommaren som går att ta med till vardagslivet? Kanske har du tvärtom släppt allt och känner dig laddad för en förändring?

Jag kommer skriva mer om mina egna hälsosatsningar, men en sak som kan vara att införa en köttfri dag i veckan – både för miljö, förenkla middagsplaneringen och må bra. Meat Free Monday har du säkert hört talas om (skrivit mer om det här) och dagen till ära bjuder jag här på ett recept på klassisk stroganoff med twist av q – quorn och quinoa.

ingr_quorngryta

 Quornstroganoff

 • 1 paket quornbitar
 • 2 finhackade gula lökar 
 • 2 dl grädde (alt. kokosgrädde)
 • vatten efter behov för önskad konsistens
 • 1 msk tomatpuré 
 • 1 msk kinesisk soja 
 • salt och peppar 
 • 1 msk olja till stekning

Gör så här:

 1. Fräs quorn i oljan tills den fått fin färg. Tillsätt lök och fräs ytterligare någon minut.
 2. Tillsätt grädde, vatten, tomatpuré och kinesisk soja. Koka ca 10 minuter.
 3. Smaka av med salt och peppar.
 4. Servera med kokt quinoa och en god sallad.

quorn_ata

Jag tjuvstartade med detta och en köttfri söndag, mycket gott, och veckodag spelar ju ingen roll. Just enjoy it!

I samarbete med Quorn.

Annas vardag Barn & träning

Under mina solglasögon

sola_kampan

Som en hungrig vampyr försöker jag suga ut det sista av sommaren samtidigt som tankarna ligger ett par veckor fram. På hösen. Förlåt att jag tjatar när det bara är början av augusti och solen gassar, men det är den känsla jag har hemkommen efter våra semesterresor. Som så många andra ser jag fram emot en nystart på många områden, något som du redan ser genom bloggen. Och mer kommer.

jonas_hamp_kamp

Men. Sommaren är inte slut och barnen fortfarande lediga så jag låter mina höstplaner gro under solbrillorna och lever softa semesterlivet ett tag till. I lördags på Kampementsbadet dit jag och barnen även ska gå senare idag.

bio_hamp

Och 3-D-brillorna igår. Hampus fick bestämma aktivitet som blev ”Den stora nötkuppen” på bio. Jag saknar Jonna och Junior massor nu, men det är lyxigt med egentid för de stora (när man väl lyckas slita bort dem från kompisarna vill säga). Att de får prata till punkt och göra saker tvillingarna är för små eller rastlösa för.

Idag reser Jonas iväg och jobbar men jag håller mig som sagt cool. Ger mig ut på en oplanerad jogging/podwalk efter hur energin känns, sen till Kampan med barnen. Träningskläder på hela dagen, igår också med Röhnisch-linne till jeanskjolen efter morgonens osvettiga snabbstyrka, och dusch först framåt kvällen. Slappa dagar med växande planer. Bakom brillorna.