Aktuellt Annas träning Annas vardag

Sportigt barnboksmöte

ryggredo

Att mjukstarta med en ledig vecka i stan känns som ett bra beslut, även om mammahjärtat skriker efter tvillingarna och jag redan saknar fjällen. Hemma är ändå hemma och alltid mest avslappnat. Jag har sovit längre än på hela semestern om mornarna, tränat och haft tid för storbarnen. Men nu är jag sugen på jobb. Att förutom genom bloggen vara kreativ och ”göra nytta”.

Efter morgonens ryggpass, vilket jag även filmade och klipper ihop till er så småningom, gick jag direkt första jobbmötet efter sommaren. Jag blir inte så svettig av överkroppsstyrka och kläderna är lagom allround. Detta är framtiden inom träningsklädbranschen tror jag – kläder som fina och funktionella vid både träning, på stan och fest.

bokmote_carro

Eller möte med barnboksplanering. Jag och Caroline jobbar vidare med detaljer kring manus och boklayout för Dante, idag på Café Foam där det både är mysigt och finns fri WiFi. Det är mycket som ska fixas kring en bokutgivning som man inte tänker på, men båda är strukturerade och gillar att ”göra själv”. Mer nöje än jobb som vi är ivriga att visa resultatet av framöver.

Dagen tränings- och möteskläder:  Linne och löpkjol – Björn Borg, strumpor – Gococo, skor – Merrell inne, Adidas ute.

Annas träning Övningsbank

Hej med coretwist

rumpmask

Godmorgon och VÄLKOMNA till Trend o träning hos Healthy Living alla nya och gamla läsare! Nu när allt rullar. Det har gått så fort att jag inte hunnit hälsa ordentligt förrän nu. Jag vill gärna att allt ska funka innan jag ropar hej, men nu är vi igång och det känns jätteroligt. Jag och fantastiska Jessica som gjort designen jobbar fortfarande på vissa detaljer och om något inte funkar/ser konstigt ut – hojta!

För dig som är ny är detta en blogg om allt från spenat till Ben & Jerry´s, senaste träningsmodet till raggsockor, trendiga prylar till djupaste känslor, träningsevent till 4-barnkaos, fjäll till innerstad, ytliga rumpsparkar till coreträning. Mer om bloggen och mig som skriver berättar jag här.

sta_rot

En rumpspark fick du med översta bilden och coremusklern här i dagens övningstips. Nödvändiga muskler för att vi ens ska kunna ta oss till gymmet rakryggade. Vi jobbar med dem hela tiden utan att tänka på det. I vardagen, vid promenader, löpning och styrketräning för andra kroppsdelar. Detta har känts lagom för mig efter diastasoperationen tillsammans med rehabträning fram tills nu då jag smyger igång med lättare specifik magträning.

En bra tanke vid val av övningar är att tränar på liknande sätt som i resten av livet, som att rotera bålen med ett mjölkpaket i handen utan att spänna magen fel. Ser lätt ut med en 1,25 kg viktplatta, men med fullt fokus på att spänna och dra åt din ”inre dragkedja” från bäckenet och upp till bröstbenet blir det ganska tungt efter några vändor. Jag körde 3 x 20 repetitioner.

Trevlig tisdag och ännu en gång – välkommen ♥

Eating Kost & recept recept

Quornstroganoff med quinoa

quorngr_nara

En bra sak med att ha varit ifrån sina vanliga rutiner är att är ett ypperligt tillfälle att införa nya. Kanske har du infört saker du mår bra av under sommaren som går att ta med till vardagslivet? Kanske har du tvärtom släppt allt och känner dig laddad för en förändring?

Jag kommer skriva mer om mina egna hälsosatsningar, men en sak som kan vara att införa en köttfri dag i veckan – både för miljö, förenkla middagsplaneringen och må bra. Meat Free Monday har du säkert hört talas om (skrivit mer om det här) och dagen till ära bjuder jag här på ett recept på klassisk stroganoff med twist av q – quorn och quinoa.

ingr_quorngryta

 Quornstroganoff

 • 1 paket quornbitar
 • 2 finhackade gula lökar 
 • 2 dl grädde (alt. kokosgrädde)
 • vatten efter behov för önskad konsistens
 • 1 msk tomatpuré 
 • 1 msk kinesisk soja 
 • salt och peppar 
 • 1 msk olja till stekning

Gör så här:

 1. Fräs quorn i oljan tills den fått fin färg. Tillsätt lök och fräs ytterligare någon minut.
 2. Tillsätt grädde, vatten, tomatpuré och kinesisk soja. Koka ca 10 minuter.
 3. Smaka av med salt och peppar.
 4. Servera med kokt quinoa och en god sallad.

quorn_ata

Jag tjuvstartade med detta och en köttfri söndag, mycket gott, och veckodag spelar ju ingen roll. Just enjoy it!

I samarbete med Quorn.