HEALTHY SNACK

PROTEINRIKA CHOKLADBOLLAR MED JORDNÖTSSMÖR OCH KOKOS

Det här inlägget är i samarbete med CocoVi. 

Proteinrika chokladbollar är bland mina top 5 favoriter när det kommer till hälsosamma snacks! Dem är så enkla att slänga ihop och perfekta att äta innan eller efter träningen. Sedan är dem urgoda, matiga och nyttiga – helt utan konstiga ingredienser! Jag har valt att boosta dessa med bland annat kakao, kallpressad kokosolja och ärt/ris protein från CocoVi. Ingredienserna bjuder på magnesium, goda fetter från kokosoljan och lättupptagliga proteiner från ärt samt risproteinet.

Kakao har ett rikt innehåll av magnesium och kan bland annat hjälpa till att stärka hjärtat samt reducera både muskelkramper och menssmärtor, perfekt för oss som tränar! Ju högre kakaohalt, desto mer nyttigheter som antioxidanter, vitaminer samt mineraler. Bland annat vitamin A, E, fosfor, järn, kalium, selen och magnesium. 

DU BEHÖVER
(ca. 10-12 bollar) 

2 dl glutenfri (krossad) havre
ca. 1 dl vatten
1 msk risprotein från CocoVi
1 msk ärtprotein från CocoVi
1 stor msk kakaopulver från CocoVi
1 msk kallpressad kokosolja  från CocoVi
1 tsk ekologisk jordnötssmör
1 tsk kanel
1 msk chiafrön
1/2 tsk äkta vaniljpulver
3 medjool dadlar
Osätade kosflingor

GÖR SÅ HÄR
Knåda ihop alla torra ingredienser med dina händer, eller så kan du använda en matberedare. Tillsätt vatten och rulla enkelt till små eller medelstora bollar. Avsluta med att rulla bollarna i kokos. Njut av dina näringsrika chokladbollar till ditt te/kaffe eller som mellanmål innan eller efter din träning!

FRI FRÅN
Gluten, mejeri, soja och raffinerat socker
This post is in collaboration with CocoVi.

Protein-rich chocolate balls are among my top 5 favorites when it comes to healthy snacks! They are so easy to make and perfect to eat before or after training. They’re both delicious and healthy – with no nasty ingredients! I have chosen to boost these with cocoa powder, cold pressed coconut oil and pea/rice protein from CocoVi. You’ll get magnesium, good fats and easily absorbed proteins from pea/rice protein.

Cacao has a rich content of magnesium can help to strengthen the heart as well as reduce muscle cramps, perfect for those who exercise! The higher the cocoa content, the more benefits like antioxidants, vitamins and minerals. It contains vitamins A, E, phosphorus, iron, potassium, selenium and magnesium.

YOU NEED
(About 10-12 chocolate balls)

2 dl gluten-free (crushed) oats
approx. 1 dl of water
1 tablespoon rice protein from CocoVi
1 tablespoon of CocoVi pea protein
1 large tablespoon cacao powder from CocoVi
1 tablespoon of CocoVi coconut oil 
1 teaspoon organic peanut butter
1 teaspoon cinnamon
1 tablespoon of chia seeds
1/2 teaspoon of real vanilla powder
3 medjool dates (pitted) 
Unsweetened coconut flakes

DO THIS
Combine all the dry ingredients with your hands in a bowl, or you can use a food processor. Add water and roll easily into small or medium sized balls. Finish by rolling the balls in coconut. Enjoy your nutritious chocolate balls for your tea / coffee or as snack before or after your workout!

FREE FROM
Gluten, dairy, soya and refined sugar


You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply