#härodlat Mat Odling Vegetariskt

Vegansk thaigryta – recept

vegansk thaigryta

Här kommer receptet på en god och kryddig vegansk thaigryta som jag och min vän Maria lagade igår. Istället för kyckling använde vi Vegme gjord på soja som har en god konsistens och är framtaget av en familj på Värmdö. Vi toppade den med dessa ljuvliga rädisgroddar fullproppade med antioxidanter och smak från Urban Oasis .

Recept: Vegansk thaigryta med Vegme

Ingredienser (3-4 port):

400 g Vegme bites
1 gul lök
1 citrongrässtjälk
1 dl färsk koriander
1 msk riven ingefära
1 msk kallpressad kokosolja
2 vitlöksklyftor
1 msk röd currypasta
1/2 msk curry
5 dl grönsaksbuljong
1 burk kokosmjölk
1 stor röd paprika
200 g färsk svamp
300 g broccoli
2 strimlade vårlökar
1 paket körsbärstomater
1 lime
1 tsk honung, ex från Järnakupan
Salt, peppar och chili efter smak (jag passade på att använda en hemodlad chili)
Cashewnötter

Gör så här:

  • Hack den gula löken och riv ingefäran.
  • Fräs löken med finhackat citrongräs, svamp och röd currypasta i en stor gryta.
  • Tillsätt övriga grönsaker och färsk koriander.
  • Pressa ned vitlök och rör i ingefäran och curryn.
  • Tillsätt buljong, kokosmjölk, Vegme bites och lite honung.
  • Koka upp under omrörning och sjud i ca 10 minuter.
  • Smaka av med salt, peppar och chili.
  • Servera med ris, spenat, tomater, limeklyftor och microgreens.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Henriette
    25 januari, 2018 at 23:12

    Men mums! Skal jag prova i helgen 😀

    • Reply
      Moa
      26 januari, 2018 at 13:02

      Vad roligt! Hoppas du gillar den 😀

    Leave a Reply