Mat Moa Vegetariskt

Dukkah – recept från café Pom och Flora

dukkah

Dukkah är en egyptisk krydd- och nötmix. Ett strössel för mat fullproppat med bra fetter och antioxidanter! Mixen är god att toppa sallader, grillade grönsaker, ris och dipsåser med. Att blanda med olivolja och doppa bröd i. Eller på en avokadomacka med fetaost som café Pom och Flora. Jag fick deras recept på Dukkah tidigare och det har blivit en riktig favorit som du enkelt kan göra själv.

Recept på Dukkah

Från café Pom och Flora

Ingredienser (ca 2 dl):

1,5 dl hasselnötter
4 msk fänkålsfrön
4 msk hela korianderfrön
6 msk vita sesamfrön
4 msk torkad timjan

ingredienser dukkah

kryddblandning dukkah

Gör så här:

Rosta kryddorna i ugnen 150 grader i 20 min. Rosta nötterna och sesamfröna i ugnen i 150 grader i 20 min. Mortla kryddorna fint. Krossa hasselnötterna i morteln. Blanda med sesamfröna och kryddorna.

Butiken hade inte hela korianderfrön så jag bytte ut dem mot malda. Jag rostade även både nötter och kryddor i ugnen samtidigt, det fungerade fint och gick snabbare.

recept dukkah

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply