Mat Moa Vegetariskt

Snabba picklade morötter med ingefära (utan socker)

picklade morötter med ingefära

Jag tycker det är så gott med något syrligt till maten. Picklade morötter med smak av ingefära går snabbt att göra och äta som tillbehör. I vanliga fall är det ganska mycket socker i picklade grönsaker men jag brukar köra utan sockret och tycker att det blir lika bra. Kanske något för påskbordet?

Jag åt på Holy Greens i Moodgallerian förra veckan och fick då så goda picklade morötter så jag testade att göra egna. (De har färgsprakande goda sallader, hett tips!)

Recept: Picklade morötter med ingefära

ingredienser picklade morötter

Ättika
Ingefära
Morötter
Vatten

Riv eller hyvla remsor av morötter med en potatisskalare. Riv några centimeter färsk ingefära eller skala den och skär i tunna skivor. Blanda vatten och ättika. Jag använde 24 % ättika och spädde den med sex delar vatten. Häll allt i en tät burk, vänd den ett par gånger och förvara i kylen.

picklade morötter

Jag testade att göra både rivna morötter med riven ingefära och picklade morotsremsor med bitar av ingefära. Skulle även vilja testa att mjölksyra morötter, det kanske får bli nästa projekt.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply