Hållbar livsstil Mat Moa Vegetariskt

Proteinrik vegetarisk lasagne med mifú

Lagade det här igår och det blev så himla gott så jag vill dela med mig av receptet! Det är en vegetarisk lasagne laddad med proteiner från bönpasta, mifú och mozzarellaost.

 

Vegetarisk lasagne med mifú

4 portioner

1 pkt bönlasagneplattor (går även bra med vanliga)
250 g mozzarellaost
3 st rivna morötter
2 stora vitlöksklyftor
1 gul lök
1 pkt krossade tomater
Färsk spenat
1 chili
Salt och peppar
I pkt mifú (ett nytt stekbart mjölkprotein)
Parmesanost
Olivolja

 

Fräs lök och vitlök i olivolja. Tillsätt morötter, chili, salt och peppar. Häll på krossade tomater. Lägg ett lager lasagneplattor i en ugnsform och varva med de stekta grönsakerna, mifú och spenat lager på lager. Spara lite av såsen att lägga på de översta lasagneplattorna. Toppa med riven mozzarella. Grädda i ugnen, ca 30 minuter på 250 grader. Lägg på aluminiumfolie om lasagnen får för mycket färg.

Hyvla på massa parmesan och servera med grönsaker, så gott!

Visste du att lagrad parmesanost är ett av de livsmedel med högst innehåll av aminosyran tryptofan? Tryptofan används när kroppen bildar serotonin och melatonin som har betydelse för sömn, avslappning och humöret.

Smaklig måltid!

* Update: Parmesan innehåller kalvlöpe, så om du vill äta strikt vegetariskt toppa den vegetariska lasagnen med t ex en god balsamico istället 🙂

Kram, Moa

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Moa Quist
    23 mars, 2017 at 09:48

    Tack Sandra, jag lägger till det i inlägget!

  • Reply
    Sandra
    22 mars, 2017 at 17:18

    Parmesan innehåller kalvlöpe, så har du på det på lasagnen är den inte vegetarisk tyvärr.

  • Leave a Reply