Mindfulness Moa Moa testar Yoga

Test av Acroyoga – en lekfull start på helgen!

Jag måste berätta om en rolig sak jag var på för ett tag sedan. På fredagar kan man testa Acroyoga för nybörjare på Yoga Shakti i Stockholm. Acroyoga är en blandning mellan yoga och akrobatik i grupp. Du tränar såväl styrka och balans, som närvaro och tillit till andra. Dessutom ser det himla häftigt ut och man känner sig stolt över att våga. 

Tyvärr har jag inga bilder då jag blev så uppe i det, men jag ska försöka beskriva och nästa gång åker kameran med 😉 På filmen här nere kan du se ungefär vad vi fick lära oss. Och då var det en klass för nybörjare! 

I Acroyoga jobbar man i team om tre personer. En ”bas”, en ”flygare” som lyfts av basen och en ”passare” som hjälper till, håller koll och tar emot om man skulle ramla. Vi värmde upp med solhälsningar, armhävningar och lekfulla inslag som att krypa över golvet och hoppa upp med benen runt midjan på varandra och göra situps. Sedan fick vi lära oss två positioner, tronen och valen, och att röra oss emellan dem. Det var nog nästan omöjligt att inte vara närvarande, då hade man ramlat! Vi roterade hela tiden och fick öva på att lyfta och lyftas av andra människor. Det blev många skratt och såg ofta långt ifrån så graciöst ut som på videon, men vi klarade det. Det var en häftig känsla att våga lita på främmande personer och att lyckas lyfta en man på 90 kg.

Vips hade det gått 2,5 h och jag var helt mör i kroppen. Som avslutning skulle vi massera varandra och göra roliga övningar som att slänga med den andres armar som ”tunga nudlar”. 

Släpp alla pinsamhetsspärrar och testa du med! Jag ska definitivt testa igen.

Kram, Moa

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply