Event Hållbar livsstil Mat Moa Moa testar Vegetariskt

Knäckebrödsskola på Pom & Flora

Startade veckan på mysiga Pom & Flora’s studio på Odengatan. Jag var inbjuden till en pressfrukost med Leksands Knäckebröd som släpper ett nytt ekogiskt rågknäcke idag. Under en knäckebrödsskola fick vi lära oss mer om hur man gör knäckebröd. Efter det åt vi en god frukost med knäckebröd på fyra olika sätt som Pom & Flora hade komponerat. 

Gott med nya pålägg på knäckemackan! Ricotta, med blåbärsmarmelad och lavendel. Avocado med dukkah gjord på hasselnötter, fänkål, sesam och sumak. Och äggröra med picklad chili. 

Vi åt även en uppdaterad klassiker, yogurt med smulat knäckebröd plus passionsfrukt, matcha, aprikoser och lönnsirap.

Än idag torkas knäckebrödskakorna på stång.

I fullkornsbröd använder man hela rågkärnan. Tidigare har det varit svårt att få till ett helt ekologiskt rågmjöl som det blir bra knäckebröd på. Men idag har bönderna utvecklat den svenska rågen. Knäckebröd innehåller förutom råg endast vatten, salt och jäst. 

Tre olika knäckebröd, men samma deg. Trots det blir det tre olika smaker, beroende på hur de är naggade och gräddade. Vi provsmakade och jämförde med och utan smör. Med smör var helt klart bäst.

Hoppas ni får en bra start på veckan!

Kram, Moa

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply