Hållbar livsstil Livet Moa Tips & trix

Tips mot förkylning

Förr hade jag ett par rejäla förkylningar varje vinter. Men de senaste åren har jag klarat mig utan en enda – trots en hög stressnivå. Detta efter att jag börjat med några trix så fort jag får förkylningskänningar.

Här är tips mot förkylning som fungerat för mig:

  • Att ta tillskott som innehåller röd solhatt. Jag brukar ta en shot Kan Jang på morgonen och kvällen så fort halsont och snuva börjar komma. Hittills har förkylningarna då dragit sig tillbaka. 
  • Att undvika att bli andfådd. Jag pausar löpträningen och går en lugnare promenad istället för att få rörelse.
  • Varma drycker lenar i halsen, t ex te med ingefära. Många tar i honung i det varma teet. Det är bättre att äta kall honung om man vill åt de läkande egenskaperna. De nyttiga mjölksyrabakterierna och enzymerna i naturlig honung förstörs nämligen om honungen blir varmare än ca 35 grader. Pappa är biodlare och kemist och skriver mer om läkande honung här.
  • Äter mat med mer D-vitamin eller tar tillskott. Du kan läsa mer i mitt tidgare inlägg om D-vitamin

Har du något knep som du tar till?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply