Livet Löpning Moa Resa Styrketräning

Träningslista: Jag svarar på frågor!

I fredagens avsnitt av Träningspodden ställde de frågor till varandra om träning, som en ”Mina vänner-bok” fast om träning. Här kommer mina svar på samma frågor! 

Vilken är din favoritmuskel?

Förutom hjärtat som håller mig vid liv så skulle jag nog säga mina benmuskler. De är starka och pålitliga. Jag har tränat benstyrka sen jag var 16 år. De gör att jag kan gå snabba promenader och springa utan att bli trött i benen. Jag har tidigare haft komplex för mina ben och ofta haft svårt att få upp jeans över vaderna, men nu tycker jag om dem.

Vilken är din bästa övning?

Marklyft tycker jag är en bra övning för hela kroppen, såväl för benen som överkroppen, rygg och mage. Sen måste jag ju slänga in en yogaövning, min nya favoritträning. Här gillar jag bland annat ”cat cow”, att ligga på rygg med ”kaktusarmar” eller avkopplande i ”childs pose”. En superenkel powerövning som jag även gillar är att stå med armarna uppsträckta över huvudet och stolt hållning, som ett stort X. Det är bevisat att den posen ger oss extra energi.

Vilka är dina favorit(tränings)skor?

Mina lila löparskor från New Balance med fresh foam, de är så lätta på foten. En annan favoritmodell som jag haft flera par av är Nike Pegasus, de sitter skönt på mina breda fötter.

Vilket är ditt bästa träningsminne?

Om jag haft svårt att välja ett svar på de tidigare frågorna är den här frågan ännu svårare, jag har så många svar! I toppen ligger när jag klarade Women’s Health halvmarathon i våras, men även min första mil under träningen inför loppet. Ett annat när jag och min då blivande pojkvän var och bouldrade i flera timmar. Ett tredje magiskt träningsminne är från en resa när jag galopperade i full fart i solnedgången i Sahara på ett arabiskt fullblod. Jag har varit en riktig hästtjej tidigare och längtar efter att rida igen.

Kommentera gärna, jag är så nyfiken på vad era svar är 🙂 

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Moa Quist
  9 december, 2016 at 20:23

  Mia: Vad roligt att läsa dina svar! 🙂

 • Reply
  Moa Quist
  9 december, 2016 at 20:23

  Ella: Ja det får vi ta och göra, vore så kul! Kram!

 • Reply
  Moa Quist
  9 december, 2016 at 20:22

  Emma: Haha ja jag kan tänka mig att det är tuffare nu när man inte är lika flitig i stallet! Saknar ridningen! Vi får ta en turritt igen 😀

 • Reply
  Emma
  30 november, 2016 at 12:43

  Vad roligt att läsa dina svar! Det är många som påstår att ridning inte är träning men det fick jag allt känna på i helgen, kommer inte ihåg att det var så jobbigt 😉

 • Reply
  Ella Quist
  30 november, 2016 at 07:06

  Känner igen mig i beskrivningen av ”Quist-vaderna”, tajt är det ibland haha 😀

  Vi får försöka få till en liten ridstund tycker jag, saknar det också 🙂

  Kram på dig syster!

 • Reply
  Maria Gradin
  29 november, 2016 at 20:54

  Kul att läsa, jag kanske lånar frågorna och skriver ett liknande inlägg inom kort! 🙂

 • Leave a Reply