Event Löpning Moa Moa testar Sportmode Styrketräning Träning

Träning med viktväst – bildbomb!

Igår var jag inbjuden att testa Abilicas nya viktväst med Malin och Mårten Nylén, det känns mört och fint i kroppen idag 😉 Vi hade ett jätteroligt pass där vi fick prova på olika sätt att träna med viktväst. Ett bra komplement för att bygga extra styrka under kroppsviktsträning, spänstträning och promenader – utan att behöva hålla något i händerna.

Här kommer en bildbomb med tips på olika övningar!

Att gå i trappa eller uppförsbacke med viktväst blir bra träning för benen, det gör bland annat det norska skidlandslaget. Här med härliga tjejerna Ida (Workoutispassion) och Pischa!

Vi samlades på Urban Delis matstudio där vi fick ställa in västarna. Den här viktvästen väger 10 kg, men man kan med fördel plocka ut vikter för att få den lättare i början. Viktigt är att västen sitter tajt så att den inte skumpar runt! Tidigare har jag testat en viktväst som var kantig och otymplig med hårda vikter, det gjorde jag bara en gång. Jag gillade att den här var formbar i neoprene med mjuka vikter av järnsand.

Övningen ”larven”. Stå i plankposition och gör en rotation åt sidan.

”Bordet”. Skjut upp höften och försök samtidigt nå dina tår.

Vi fick även testa dessa bars. Tungt som tusan med viktvästen, ni ser det på mitt concentration face.

Ninjan Mårten gjorde armhävningar utan problem. 

I sprinterna behövdes det extra kraft både för att starta och bromsa in, försök göra mjuka övergångar. Ska du springa annat än korta sprints så är det bättre med en mindre viktväst.

Jag och Elin från team PT-fia försöker pusha varandra bakåt utan att använda armarna. 

Nöjda, glada och redo för brunch!

Jag vet att jag sagt det en massa gånger förut, men jag får verkligen en boost av att träna i grupp såhär. Mätta och höga på endorfiner bestämde vi oss för att testa göra en egen Mannequin Challenge (du kan se hur den blev här). 

Malin, Mårten, jag, Pischa, Ida och Frida.

Kom ihåg att göra träning som du känner är lustfylld, oavsett i vilken form den är. Det ger så mycket mer än styrka och kondition. Det senaste året har jag verkligen insett hur värdefullt träning är för huvudet och humöret.

Säg till om ni har några frågor så ska jag försöka svara!

Kram, Moa

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply