Bok Eat Clean Recept

Påsktårta raw food style

Tänkte bjuda på ett recept från Eat Clean som passar ypperligt såhär i påsk. En solskenscheescake som har rawfood influenser. Jag har dock valt att köra fyllningen på kvarg och frukt istället för på ännu mer nötter som det ofta är i rawfood. Det gör kakan lite mindre kaloririk och lite bättre fördelning näringsmässigt.

Solskenscheesecake

Botten
2 dl cashewnötter
2 dl sötmandel
2 dl torkade aprikoser eller torkade dadlar
½ dl chiafrön
4 msk kakao
½ dl torkade blåbär
en nypa salt

Fyllning
2½ dl cashewnötter (ev. blötlagda ca 1 timme)
350 g lätt tinad, fryst mango
3 dl kesella
1 passionsfrukt

  1. Mixa alla ingredienser till botten.
  2. Platta ut botten i en springform.
  3. Mixa alla ingredienser till fyllningen.
  4. Häll över fyllningen och servera direkt, alternativt frys in.
  5. Garnera med passionsfrukt eller bär vid servering

 

Om du är sugen på boken så finns den till riktigt bra pris på Bokus just nu!  Endast 79 kr!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply